Friss hírek

26 Oct

Rieger Tibor szobrászművész tárlata nyílt meg a Hattyúházban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc záró rendezvényeként a Kossuth- és Magyar Örökség-díjas Rieger Tibor kiállítása nyílt meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A művészt és a megjelenteket Csányi József polgármester köszöntötte. A szobrászművész alkotásait – amelyek jó része fotón látható – Feledi Balázs művészeti író mutatta be és elemezte. A megnyitót Mező Gábor versekkel, dr. Tóth Ákos klarinétjátékával színesítette.

Tovább olvas

22 Oct

200 éves a Hattyúház

Idén 200 éves a város egyik ikonikus épülete, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárnak helyet adó Hattyúház. Ki gondolta volna, hogy az egykor kocsmának készült épületben később mészárszék, raktár, de még temetkezési vállalkozás is működött, és egykoron több alkalommal is a lebontás szélére került?! A Hattyúház múltjáról Fekete Beatrix tartott előadást kedden délután.

Tovább olvas

21 Oct

Abonyi Szilvia pályázatát támogatta a Művelődési és Szociális Bizottság

Abonyi Szilvia pályázatát támogatta a Művelődési és Szociális bizottság a Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatói állására, mondta el dr. Ónodi Izabella a bizottság elnöke.

Tovább olvas

21 Oct

Fókuszban a temetőlátogatás és a biztonságos közlekedés

Közeledik Mindenszentek és halottak napja. A legtöbben ilyenkor keresik fel szeretteik, hozzátartozóik nyughelyét. Sajnos ilyenkor sem vagyunk biztonságban, a Rendőrség munkatársai pedig évről-évre felhívják a figyelmet, hogy a temetők látogatásakor mikre érdemes odafigyelnünk. Szintén téma volt a megváltozott helyzet az utakon, hiszen korábban sötétedik, később világosodik. Fontos látni és látszódni is. 

Dr. Horváth Rekedt Gréta c. főhadnagy, bűnmegelőzési főelóadó és Fekete-Setény Tamara c. rendőr zászlós, városi balesetmegelőzési előadó voltak a Shaker vendégei.

Tovább olvas

21 Oct

Ülésezett a Városüzemeltetési és Környezetvédelmi bizottság

Hat napirendi pontot tárgyalt hétfői ülésén az önkormányzat városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottsága. A legfontosabb döntésekről Bense Zoltánt kérdeztük. A bizottság elnöke elmondta továbbá , hogy a vírushelyzet miatt bizonytalan ideig szüneteltetik a városrészekbe korábban kihelyezett ügyfélszolgálatokat is.

Tovább olvas

21 Oct

Lukács Ferenc alkotásai láthatóak a Művelődési Központ galériájában

A félegyházi közművelődési intézmények tárlatokkal ünnepelték a festészet világnapját. A Móra Ferenc Művelődési Központban Lukács Ferenc festőművésznek nyílt kiállítása október 16-án. Alkotásait Szabó Ildikó művésztanár ajánlotta a látogatók figyelmébe, a megnyitón közreműködött a Láma Dalai együttes. Szabó Ildikót halljuk.

Tovább olvas

21 Oct

Ziegler Német Ferenc izsáki festő kiállítása nyílt meg a Petőfi emlékházban

Ziegler Német Ferenc izsáki festő kiállítása nyílt meg a Petőfi emlékházban október 16-án pénteken délutánt. A megjelenteket Mészáros Márta, a múzeum igazgatónője köszöntötte. A művészről és munkásságáról bővebben Molnár István Holló László díjas festő beszélt a megjelenteknek.

Tovább olvas

17 Oct

A VVE szerint átmenetileg se legyen áthelyezve az orvosi rendelő

Sajtótájékoztatót tartott a Veled a Városunkért Egyesület 2020 október 16-án délután a Petőfi Lakótelepen, az Orvosi rendelő előtt. A sajtótájékoztató apropója az volt, hogy bár az ott praktizáló háziorvos levélben kérte a polgármestert, hogy a rendelést átmenetileg az Egészségközpontban folytathassa a nem megfelelő körülmények és a vírushelyzet miatt, a Veled a Városunkért képviselői szerint továbbra is az eredeti helyén kellene maradnia. Horváth Tamást halljuk:

Tovább olvas

15 Oct

Fekete Pálra emlékezett a város kedden

Fekete Pál halálának 25. évfordulóján, október 14-én a Felsőtemetőben emlékezett a család, a város vezetése, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, barátai és tisztelői. Emlékbeszédet mondott Kapus Béláné, az egyesület elnöke.

Tovább olvas

15 Oct

Öko-tudatos kertekről hallhattunk a könyvtárban

Október 13-án folytatódott a Zöld Könyvtári esték sorozat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Ezúttal a meghirdetett programtól eltérően Nemcsok Márton a Pagony tervező iroda munkatársa és Nagy Ágnes főkertész tartott előadást öko-logikus kertek címmel. Nemcsok Mártont halljuk.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]