Friss hírek

04 Oct

Nyersétel szakértő tartott előadást a könyvtárban

Lénárt Gitta nyersétel szakértő- és táplálkozási tanácsadó, a hazai nyersétel elismert szakembere, bestseller könyvek szerzője volt vendége csütörtökön a Petőfi Sándor Városi Könyvtárnak. Az előadásának címe: „A természetes táplálkozás gyógyító ereje”. Lénárt Gittával az előadás előtt beszélettünk.

Tovább olvas

03 Oct

Birtokba vehették a megújult Perczel utcát a Kossuthvárosban

Ünnepélyes keretek között adták át a Kossuthvárosiaknak az újjáépített Perczel Mór utcát október 2-án délután. A környékben élőket várta az érintett városrész két képviselője, dr. Ónodi Izabella és dr. Kiss Ákos Csaba, valamint Csányi József polgármester, aki beszédében kiemelte: ha bizalmat kapnak, a Bajza utcával folytatódik a felújítás a Kossuthvárosban és a még szilárd burkolattal nem rendelkező utcákat is leaszfaltozzák.

Tovább olvas

02 Oct

Október 10-én lesz a hagyományos Lakótelepi Futás

Október 10-én délután rendezi meg a hagyományok Lakótelepi futást az Asztalos János utcában a Darvas Szabadidő és Sport Egyesület. Az újításról és részletekről Fábián József testnevelő tanár nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

02 Oct

A Servet zenekar lépett fel a Zenei Világnapon Kiskunfélegyházán

A Zene Világnapjának ünnepén nyílt énekórát tartottak városunk alsó tagozatos diákjai számára a Móra Ferenc Művelődési Központban. A Servet zenekar jóvoltából a fiatalok betekintést nyerhettek a moldvai autentikus csángó népzene világába és megismerkedhettek a különböző hangszerekkel is. A zenekar tagjai a Kárpát-medence különböző településeiről érkeztek Kiskunfélegyházára és mindannyian egészen kicsi koruk óta foglalkoznak népzenével, így a legapróbb részletekről is a legszélesebb tájékoztatást tudták adni a fiataloknak. Délután 17:00-tól pedig a városi ünnepség következett, amin köszöntőt mondott Csányi József polgármester. Ezt követően újra a Servet zenekar és Bakos Árpád és barátai muzsikáltak.

Tovább olvas

01 Oct

Az Időseket köszöntötték a Művelődési Központban

Szeptember 30-án délután a Művelődési Központ dísztermében rendezték meg az Idősek Világnapja ünnepséget. A megjelenteket először Kovács-Csonka Szilvia a Művelődési Központ igazgatója köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott Csányi József polgármester. Sajnos önhibáján kívül nem tudott eljönni a rendezvényre Soltész Rezső, ezért ez alkalommal Oszvald Marika szórakoztatta a nagyérdeműt.

Tovább olvas

01 Oct

Tiszaalpáron tartott előadást az agrárgazdasági miniszter hétfőn

Tiszaalpárra látogatott Nagy István agrárminiszter Lezsák Sándor meghívására szeptember 30-án hétfőn este. A Művelődési Központ megtelt érdeklődőkkel. Az agrárminisztert látogatása apropójáról kérdeztük a fórum előtt.

Tovább olvas

01 Oct

Október 19-én lesz a második Tetováló Fesztivál

Október 19-én rendezik a második Tetováló fesztivált Kiskunfélegyházán. A program részleteiről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a szervezők. Papp Anett a Béke egy mosollyal kezdődik alapítvány vezetője a fesztivál jótékony céljáról beszélt a sajtó képviselőinek. A programokról, fellépőkről Sánta Zoltán a Rocktár programszervezője beszélt. A zenészeken kívül lesz egy extra zsűritag, Angyal Luca, aki 25 éve gyűjti a tetoválásokat. A tetoválás licitáláson túl lesz lehetőség helyszíni tetoválásra, lézeres tetoválás eltávolításra és lesz barber show is.

Tovább olvas

26 Sep

Ingyenes fesztivál lesz október elején Kiskunfélegyházán

Tripla Zenei Fesztivál lesz októberben az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával, hangzott el azon a sajtótájékoztatón amit szeptember 26-án csütörtökön tartottak meg a szervezők az Ágyú Kézműves Sörgalériában. A részletekről Ónodi Árpád és Sánta Zoltán koncertszervezők beszéltek a sajtó munkatársainak.

Tovább olvas

26 Sep

Még idén felújítják az Izsáki úti vasúti átjárót

Még a múlt héten kerestük meg a MÁV Zrt sajtóosztályát, miután arról értesültünk, hogy a pályaudvar felújítások körében a kiskunfélegyházi pályaudvar is érintett, továbbá arról érdeklődtünk a MÁV-tól, hogy tervezik-e az elhasználódott Izsáki úti vasúti átjáró felújítását. A megkeresésünkre tegnap érkezett meg a MÁV sajtóosztályának válasza.

Fotó: GoogleMaps

Tovább olvas

26 Sep

Egy éve állították fel a szervdonorok emlékművét

Egy éve állították fel a szervdonorok emlékművét az Alsótemető megújult ravatalozójánál, melynek szeptember 26-ai átadása csupán az első lépés volt egy új, eddig ismeretlen úton.

A Bozóki István kőfaragó mester által tervezett és készített emlékmű gondolata, egy Édesanya: Csikós Józsefné szívében fogalmazódott meg. Ő és férje 33 éves fiukat veszítették el hirtelen szívhalál következtében nyolc évvel ezelőtt. Kezdeményezésüknek köszönhető, hogy Kiskunfélegyházán állítottak fel az országban elsőként olyan emlékhelyet, ahol a donorrá lett névtelen hősök előtt bárki leróhatja tiszteletét, aki úgy érzi szeretné valahogyan kifejezni háláját a legnagyobb ajándékért, amit ember az embernek adhat.
A Fórumon köszöntőt mondott Csányi József polgármester, az Alsótemetőben az emlékműnél pedig Csikós Józsefné mondott beszédet.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]