Friss hírek

30 Apr

Prevenciós programra várták az érdeklődőket a Platán iskolában

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően több felnőtt és gyermek háziorvos praxisközössége prevenciós programokat tart, amelynek egyik állomása volt április 27-én szombaton a Platán iskola aulájában. A részletelről dr Ozvald Anna házi gyermekorvos beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

25 Apr

Olimpikonjaink fotóiból nyílik képcsarnok a Városi Sportcsarnokban

Már az 1900-as évek elején is volt városunknak olimpikonja. Azóta összesen 12 félegyházi származású sportolót tudunk aki ezzel az eredménnyel büszkélkedhetett, derült ki a Shaker reggeli műsorából, amelyben Iványi Ferenc a programiroda vezetője volt rádiónk vendége, aki elmondta: most szombaton egy állandó képcsarnokkal tisztelegnek Kiskunfélegyháza olimpikonjai előtt. Iványi Ferencet halljuk:

Tovább olvas

24 Apr

Városi Majális 2019.

Idén is a Városi Parkerdő ad helyszínt a Városi Majálisnak. Fontos változás, hogy a kistisztás idén gyermekszigetté avanzsál, így a cégek, intézmények sátrai és a sportszervezetek is a nagytisztáson kerülnek elhelyezésre. Ebben az évben is ingyenes buszjárat közlekedik a Petőfi Lakótelep, városközpont és az NT Kft között, megkönnyítve a rendezvényre indulók dolgát.

Tovább olvas

24 Apr

Az Egészségügyi Központ is téma volt a bizottsági üléseken

Április 23-án üléseztek a Város Önkormányzatának szakbizottságai. Délután a Művelődési és Szociális Bizottság tárgyalta többek között a Halasi Múzeum Alapítvány és az Aki Dudás Akar lenni Egyesület kérelmeit, de szó volt a felnőtt és gyermek háziorvosokkal valamint fogorvosokkal és az ügyeletet ellátó szolgáltatóval kötöttt feladatellátási szerződések módosításáról is. A részletekről dr. Ónodi Izabella, a bizottság elnöke nyilatkozott rádiónknak.

Civil szervezetek kérelmei valamint az új egészségügyi központ gazdasági tevékenysége is napirenden volt a Gazdasági Bizottság ülésén. Enek részleteiről Gyenes Attila beszélt tudósítónknak.

Tovább olvas

24 Apr

Második Csillagnéző Szalonnasütést szervez a KÖSzI klub

Idén második alkalommal szervezi meg a Csillagnéző, Majális váró programját a KÖSzI klub a Parkerdőben. A részletekről Cserkó Fanni főszervező beszélt rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

16 Apr

Feketéné Papp Éva és Kovács Edit tárlata nyílt meg a Művelődési Központban

„Tavaszi szél...” címmel Feketéné Papp Éva és Kovács Edit Képzőművészeti kiállítás megnyitója zajlott hétfőn délután a Móra Ferenc Művelődési Központ galériájában. A tárlatot Karsai Ildikó művésztanár nyitotta meg. A kiállító művészek nevében Kovács Edit szólt a megjelent közönséghez.

Tovább olvas

15 Apr

Félegyházi tollforgatókat díjaztak a költészet napján

Az április 11-én, a Szakmaközi Művelődési Házban megtartott ünnepélyes díjkiosztón Mindák József kuratóriumi elnök megköszönte a tollforgatók aktivitását, és elmondta, hogy valamennyi pályamunka színvonalas volt, éppen ezért nehéz volt döntenie a bíráló bizottságnak. Ezt jelzi az is, hogy több különdíjat is meg kellett ítélni. A megjelenteket Kapus Krisztián alapító tag köszöntötte, aki megemlékezett az alapító, Apró Ferenc félegyházi költőről is.

Tovább olvas

15 Apr

Sokan jelentkeztek véradásra a Kossuthvárosban

A kossuthvárosi véradást április 10-ére, a kossuthvárosi közösségi házba hirdették meg. A nagyszámú érdeklődés miatt azonban az óvodában várták az önkénteseket, akik jöttek is folyamatosan. Voltak a véradók között fiatalok és kicsit korosabbak is, de legtöbben megfeleltek az egészségügyi elvárásoknak. Az elmúlt időszakban a Vöröskereszt különböző városrészekben, munkahelyeken és rendezvényeken tartott véradást. Ezek tapasztalatait Almádi-Kis Melinda összegezte lapunknak.

Tovább olvas

06 Apr

Félegyháza zöld lesz, vagy nem lesz..

"Klímavédelem nélkül sivatag lesz Félegyházán" címmel tartott sajtótájékoztatót április 4-én délután Vágó Gábor az LMP EP listavezetője. Kiss-Szeniczey Kálmán megyei önkormányzati képviselő pedig arról tájékoztatta a helyi sajót képviselőit, hogy forradalmi megújulásra van szükség az agráriumban.

Tovább olvas

04 Apr

Birtokba vehették a sporteszközöket az Óvodák

27. alkalommal rendezte meg a Jogging Plus a hagyományos Szilveszteri futást 2018 december 31-én, melynek nevezési díjából és felajánlásokból a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos óvodák javára történt gyűjtés. A nevezési díjak és a felajánlások 100%-ban az Óvodák sporteszközeinek bővítésére, fejlesztésére fordítódnak, hozzásegítve a gyermekeket a sportágak megismeréséhez és megszeretéséhez. Az átadásra szerdán délután került sor a Dózsa óvodában, amelyen részt vett Németh László a Jogging futóklub elnöke, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek és Csernus Krisztina a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezetője.

Csernus Krisztinát halljuk:

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]