Friss hírek

01 May

Kihagyhatatlan a parkerdei majális

Május elsején reggel a város főutcáján fúvósaink vidám zenéje ébresztette a félegyháziakat, toborozva őket a parkerdei majálisra. Igyekezetük nem volt hiábavaló, mert a szépen rendezett parkerdőbe nagyon sokan kilátogattak, hogy részesei lehessenek a gazdag programnak. A szokásrendnek megfelelően sok közösség bográcsot, sátrat állított, hogy a szórakoztató programok közepette baráti beszélgetésre és egy finom ebédre invitálják ismerőseiket, barátaikat. A rendezvényre kilátogatókat Csányi József polgármester köszöntötte:

Tovább olvas

30 Apr

Jankovszki Zoltánné és Kása Zsuzsanna pályázatát támogatta a testület

A város képviselő-testülete egyhangúlag támogatta Jankovszki Zoltánné pályázatát a Darvas iskola vezetői beosztása tekintetében, míg a Móra Gimnázium vezetésére érkezett két pályázat közül dr. Kása Zsuzsáét támogatták. A részletekről Csányi József polgármester beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

30 Apr

Május 17 és 27-e között lesz a Városalapítók hete rendezvénysorozat

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit a május 17-e és 27-e között rendezendő Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztiválra és a Városi Gyermeknapi rendezvényeire.  Ezen rendezvénysorozat keretében kerül átadásra Boczonádi Szabó József sírja, kerül megrendezésre a XX. Kiskun Országos Mazsorett Fesztivál a Jász Kun történelmi Emléknap és a X. Kunsági Bajuszfesztivál is. A fellépő nevesebb zenekarok között találjuk a Csík Zenekart, Palcsó Tamást, Tabáni Istvánt és Bebét, valamint a Republic élőzenei koncertjét.

A részletes programok hamarosan.

Tovább olvas

27 Apr

Május 2-án, szerdán indul az első kórházjárat Kecskemétre

Május 2-án, szerdán indul az első kórházjárat Kiskunfélegyháza és a kecskeméti megyei kórház között. A beszerzési eljárás eredményeként a félegyházi székhelyű Szalai Busz Kft-vel kötött egy évre szóló szerződést az önkormányzat. A kórházjárat hetente háromszor, hétfő, szerda és pénteki napokon közlekedik. A kényelmes és korszerű, légkondicionált, alacsony padlós Mercedes busz mozgássérültek szállítására is alkalmas.

Tovább olvas

27 Apr

125 éves a kiskunfélegyházi Tűzoltóság

125 éves a Kiskunfélegyházi Tűzoltóság, ezért idén Kiskunfélegyházán rendezi meg a Megyei Tűzoltó Napot május 3-án, csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A részletekről Kovács Andrea sajtószóvivő nyilatkozott rádiónknak:

Tovább olvas

27 Apr

Barna-Pap Adrián az új diákpolgármester

Esküt tettek a kiskunfélegyházi gyermek és ifjúsági önkormányzat újonnan megválasztott képviselői a csütörtöki képviselő-testületi ülésen.

A diákpolgármester Barna-Pap Adrián, a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézmény tanulója lett.

Tovább olvas

26 Apr

Elsősegélynyújó verseny volt a József Attila iskolában

Április 24-én tartották az Elsősegélynyújtó Verseny városi fordulóját a József Attila Általános Iskolában. A Magyar Vöröskereszt szervezésében évtizedek óta rendeznek elsősegélynyújtó versenyt. A szervezést maga a Vöröskereszt fogja össze, de a szakmai segítséget a Mentőszolgálat biztosítja minden verseny alkalmával – tudtuk meg dr. Sinkó Melindától. A doktornő Csizmadia Anita mentőtiszt nevét külön kihangsúlyozta, mondván évről-évre óriási segítséget nyújt mind a felkészülésben, mind pedig a verseny lebonyolításban. Megemlítette még a Védőnői Szolgálat munkatársainak technikai segítségét, akik a különböző helyszíneken biztosítják a zsűrizést.

Tovább olvas

26 Apr

Emléktáblát avattak Aliz néninek

Emléktáblát lepleztek le, dr. Somogyvári Zoltánné, Aliz néni emlékére áprils 25-én este a Batthyányi iskola aulájában. A megjelent családtagokat, rokonokat, az intézmények vezetőit és diákokat Vargáné Oláh Zsuzsanna igazgatónő köszöntötte, kedves emlékeit Meizl Ferencné, egykori kollégája is megosztotta a hallgatósággal.

Tovább olvas

25 Apr

Üléseztek a szakbizottságok

Az intézményvezetői pályázatokat véleményezte keddi ülésén a város művelődési és szociális bizottsága. A részletekről dr Ónodi Izabella a bizottság elnöke beszélt rádiónknak. 

Támogatási kérlemekről, bérleti díj hosszabbításról üzemeltetési szerződésről, valamin szabadtéri színpad és kordonok beszerzéséről is tárgyalt a város gazdasági bizottsága. A legfontosabb napirendi pontokról Gyenes Attilát a bizottság elnökét kérdeztük. 

A bizottsági ülés végén Alács Miklós a városüzemeltetési osztály vezetője elmondta, hogy Kemence község önkormányzata is ülésezett a napokban, ahol a szükséges módosításokat megtették ahhoz, hogy elkezdődhessen a város ifjúsági táborának felújítása. A tervek szerint első körben az ún. kőház felújítása történne meg, a faházakat pedig teljesen újraépítenék. A felújítás addig nem kezdődhetett meg, amíg a területcserék, a földhivatali térképek pontatlanságának javítása, az ingatlan hivatalos megközelítése nem oldódott meg. 

Tovább olvas

24 Apr

Ingyenes buszjárat közlekedik a Parkerdőbe Május 1-én

Május 1-én a Szalai-Busz Kft. támogatásával ingyenes buszjáratok indulnak a Parkerdőbe:

Busz járat indulása:

Lakótelep, Szent János tér, NT. Kft.: 9,30 óra, 13,00 óra, 16,00 óra

Busz járat vissza indulása:

NT Kft., Szent János tér, Lakótelep: 13,30 óra, 16,30 óra, 20,00 óra

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]