Friss hírek

31 Aug

Sportegyesület támogatásáról, ingatlanok további bérbeadásáról is tárgyalt a gazdasági bizottság

Sportegyesület támogatásáról, ingatlanok további bérbeadásáról is tárgyalt a gazdasági bizottság keddi ülésén. Gyenes Attilát, a bizottság elnökét kérdeztük.

Tovább olvas

29 Aug

Egészségügyi prevenciós irodát hoznának létre

A nyári szünetet követően újra üléseztek a hivatal szakbizottságai a héten. Kedden délután tartotta első ülését a Művelődési és Szociális Bizottság. A legfontosabb napirend egy máshol már működő és bevált egészségügyi prvenciós iroda létrehozása volt. A részletekről a levezető elnököt dr. Kiss Ákos Csabát kérdeztük:

Tovább olvas

29 Aug

Elszállíttathatják az engedély nélkül, szabálytalanul parkoló autókat

A városüzemeltetési bizottság legutóbbi, augusztus 27-ei ülésén támogatta, hogy a képviselő-testület módosítsa a járművek elhelyezésének szabályairól szóló rendeletet. A módosítások között többek között szerepel az is, hogy a közterületi zöldfelületen szabálytalanul, engedély nélkül parkoló üzemképes, vagy üzemképtelen autót a közterület-felügyelet elszállíttathatja, annak érdekében, hogy biztosítsák a terület rendeltetésszerű használatát. A rendeletmódosításról a testület augusztus 30-ai ülésén dönt.
A továbbiakról Bense Zoltán a bizottság elnöke beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

29 Aug

Hassan Abbas lengyel fotóművész kiállítása nyílt meg a Művelődési Központban

Hassan Abbas lengyel fotóművésznek nyílt tárlata a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában. A tárlat a lengyelországi Lódzi Fotóművészek Társaságának és a Wesel Hugó Kiskunfélegyházi Fotókör együttműködésének köszönhetően jött létre. A kiállítást Ónodi Izabella ajánlotta az érdeklődőknek.

Tovább olvas

29 Aug

Szülésfelkészítő beszélgetést tartott a Nagycsaládosok Egyesülete

A Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete augusztus 22-én tartotta soronkövetkező szülésfelkészítő beszélgetését. A meghívott előadó ezúttal Néma Attiláné dúla volt:

Tovább olvas

21 Aug

A csípőizület tornájáról szólt a keddi betűbölcsi

A csípőizület tornájáról és további hasznos tudnivalókról szólt a keddi betűbölcsi. Az előadót, dr. Bátoriné Csenki Krisztina gyógytornászt kérdeztük.

Tovább olvas

21 Aug

Haleszban és Selymesben is megünnepelték az új kenyeret

„Augusztus 20-án mindent ünneplünk, ami a múltunk, a jelenünk és a jövőnk szempontjából fontos: az új kenyeret, ami az élet, az ezeréves államunkat, Szent Istvánt, akinek államunk megalapozása köszönhető, a római katolikus egyház magyarországi megalapozását is”– mondta Rádi András a Haleszi Gazdakör elnöke a haleszi haranglábnál tartott kenyérszentelési ünnepségen augusztus 19-én. Rádi András köszöntőjét követően Csányi József polgármester szólt a megjelent ünneplőkhöz.

Tovább olvas

20 Aug

Az államalapításra emlékezett Félegyháza hétfőn délelőtt

Az Államalapításra emlékezett Kiskunfélegyháza augusztus 20-án délelőtt a Szent István téren. Az ünnepség Szt István szobrának koszorúzásával kezdődött, majd ünnepi beszédet mondott Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere:

Tovább olvas

18 Aug

Indul az SZTK felújítása, változik a forgalmi rend

 A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Fejlesztési Csoportja ezúton tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2018. augusztus 22-től a Korond utca SZTK előtti szakasza az SZTK felújítási munkálatainak idejére lezárásra kerül. A forgalomkorlátozás szükséges ahhoz, hogy XXI. század igényeinek megfelelő egészségügyi szolgáltató intézmény kivitelezése gyorsan elkészüljön.

 

Tovább olvas

18 Aug

Augusztus 19-ig látható az Elfeledett mesterségek kiállítás

Elfeledett mesterségek címmel nyílt kiállítás augusztus 16-án csütörtökön délután az Ipartestület Székházában. A megjelenteket Kemecsei János elnök köszöntötte, beszédet mondott Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere:

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]