Friss hírek

11 Feb

A sportolók munkáját köszönte meg a városvezetés

A félegyházi sportegyesületek, klubok és közösségek képviselőit fogadták február 7-én, a városháza dísztermében. Az összejövetelen Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester köszönte meg azt a munkát, amit a fiatalok sportolásáért, a fiatal tehetségek kibontakozásának elősegítéséért tettek. A város megbecsülésének jeléül, minden közösség képviselőjének oklevelet adtak át, ezt követően pedig kötetlen, baráti beszélgetésre invitálták a megjelenteket. A találkozón Csányi József elmondta, hogy a városvezetésnek fontos feladata közé tartozik a sport támogatása.

Tovább olvas

09 Feb

Jónak tartja de nem szavazta meg a költségvetést Horváth Tamás

Jónak tarjta, mégsem szavazta meg Kiskunfélegyháza Város 2018-as költségvetését az MSZP helyi vezetője, Horváth Tamás. Rádiónk a képviselő-testületi ülés előtt készített interjút a szocialista városatyával, aki elmondta: örül annak, hogy több elképzelésük beépítésre került, de a költségvetés szavazásánál tartózkodott. Így a képviselő testület 13 igen és 2 tartózkodással, elfogadta azt. Szintén tartózkodott a költségvetés szavazásánál (is) Kapus Krisztián ex polgármester, aki jelen ciklusban körzet nélküli, listás helyen került be a képviselő-testületbe, 2016-ban rendszeres távolmaradásai miatt pedig a Jogi bizottságból is kilépett (mielőtt a bizottság ugyanazon a napon szavazott volna leváltásáról).

Tovább olvas

08 Feb

A fejlesztési lehetőségekről tanácskoztak a járás polgármesterei Félegyházán

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Rideg László a Kiskunfélegyházi Járás településvezetőivel találkozott a kiskunfélegyházi városházán, február 7-én. A polgármesterekkel és szakértőikkel áttekintették a Települési Operatív Program kereteiben megvalósuló fejlesztéseket, eredményeket, valamint megbeszélték az elkövetkező időszak legfontosabb teendőit is.

A pályázati lehetőségekkel kapcsolatban Csányi József polgármester elmondta, hogy Kiskunfélegyháza és térsége jó helyzetben van, mert városvezetésünk és a megyei önkormányzat között tökéletes koordinációs munka folyik, amely megkönnyíti a projektek előkészítését.

Tovább olvas

08 Feb

Diákok olvastak fel Móra műveiből a Könyvtárban

Február 7-én délelőtt 10 órától szervezték meg az 5 órás felolvasást Móra Ferenc műveiből a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban az általános iskolások részére. A megjelenteket először Kállainé Vereb Mária igazgatónő köszöntötte. A rendezvény díszvendége Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája volt, aki köszöntőjében arról beszélt, hogy a Kincskereső kisködmön ma még aktuális-e?!

Vészits Andreát halljuk:

Tovább olvas

07 Feb

Átmenetileg Félegyházán láthatják el a jászszentlászlói lakosokat

Kérelmekről, a város költségvetéséről és a jászszentlászlói fogorvoshiányról is tárgyalt idei első ülésén a Művelődési és Szociális Bizottság. dr. Ónodi Izabellával, a bizottság elnökével beszéltünk a részeltekről az ülés után, első körben a költségvetéssel kapcsolatban:

-bejátszás

Tovább olvas

07 Feb

A tudatos alhasvédelemről szólt a keddi betűbölcsi

A tudatos alhasvédelemről szólt a keddi betűbölcsi. A keddi foglalkozás vezetőjével, Vidács Tímeával beszélgettünk a rendezvény előtt.

Tovább olvas

05 Feb

A héten zajlanak a Móra Ferenc emléknapok

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Társaság és a Móra Ferenc Művelődési Központ idén is megrendezi a hagyományos Móra Ferenc Emléknapokat február 6-a és 8-a között.

Tovább olvas

04 Feb

Disznótor lesz a DM Parkolóban

Első alkalommal rendezi meg a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola a Mezgés Disznótort február 17-én 8 órától a DM előtti parkolóban.

A részletekről Rózsa Pál az intézmény igazgatója beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

03 Feb

Kis-Szeniczey Kálmán az LMP jelöltje a 4. vk-ben

A Lehet Más a Politika Országos Elnökségének döntése értelmében Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületében Kis-Szeniczey Kálmán lesz a párt egyéni országgyűlési képviselőjelöltje.

Tovább olvas

02 Feb

Félegyházán is léteznek a mindennapok angyalai

A Ford Hovány által 2015-ben alapított „Mindennapok Angyalai” elismerő díj mintájára Félegyházán is alapítottunk egy díjat az „Egészségért Közalapítvány a Kórházért” keretein belül a kiskunfélegyházi, illetve a környező települések vállalkozásainak segítségével. Évente 5 főt kívánunk elismerésben részesíteni az „ Oltalmazó kezek” megnevezésű díjjal.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60     Következő >>   [Utolsó]