Friss hírek

26 May

Kezdetét vette a X. Bajuszfesztivál

Még aki nem kifejezetten a bajuszfesztivál rendezvényére látogatott a városközpontban, az is lelkesen csatlakozott a gólyalábas csapathoz, hogy aztán a Béke téren felállított színpadon meghallgassa a jubileumi fesztivál megnyitóját.
- Nagy megtiszteltetés városunknak, hogy a jubileumi tizedik Kunsági Bajuszfesztivált megrendezhetjük – mondta köszöntő beszédében Csányi József polgármester. A bajuszfesztivál résztvevői mellett külön köszöntötte a testvérvárosokból (Kikindáról, Tordáról és Segesvárról) érkező delegációkat. Mint ahogy azt a polgármester elmondta nagyon régi és mély barátság köt össze minket testvérvárosainkkal, hiszen közösen őrizzük magyarságunk hagyományait.

A polgármester köszöntőjét követően Szilágyi Péter, a Magyar Bajusz Társaság ügyvivője szólt a megjelentekhez:
- 12 évvel ezelőtt a mostani rendezvényen gólyalábon álló Gulyás László álmodta meg a bajuszfesztivál megrendezését szülővárosában. Azóta Kiskunfélegyházán hetedszer, egyébként pedig tizedszer rendezünk a Kunságban bajuszfesztivált. Épp ezért Kiskunfélegyházát a magyar bajusz szokás és viselet fővárosának tekintjük.

Tovább olvas

26 May

Kihirdették a helyismereti vetélkedő győzteseit

Ebben az évben tizennegyedik alkalommal rendezték meg a helyismereti vetélkedőt a Kiskun Múzeum és Petőfi Sándor Városi Könyvtár összefogásával. Három korcsoportból, 3-3 fős csoportok vettek részt a versenyben, aminek témája ezúttal Petőfi, a „halhatatlan dalnok” és Félegyháza az 1848-49-es szabadságharc idején volt. A vetélkedő célja, hogy a diákok a 2018/2019-es Petőfi Emlékév Kiskunfélegyházán programsorozaton keresztül közelebb kerüljenek Petőfi Sándor műveihez és az 1848-1849-es szabadságharc eseményeihez, továbbá, hogy a helyi diákok jobban megismerjék a város épületeit, értékeit. A XIV. Helyismereti vetélkedő eredményhirdetését május 24-én, csütörtökön tartották meg a Petőfi Sándor Emlékházban.

Tovább olvas

26 May

Javában tart a Vársalapítók Hete rendezvénysorozat

Pénteken este a Béke téri színpadon vette kezdetét a Városalapítók Hete prorgramsorozat szórakoztató része. Mihályi Réka - Masni és Pocó gyermekkoncertje előtt Csányi József polgármester mondott köszöntőt:

Tovább olvas

25 May

Új játszótérrel és kerékpárokkal gazdagodott a Göllesz Speciális Iskola

Új játszótér létesült a kecskeméti Mercedes gyár présüzemének dolgozói által a Göllesz Viktor Speciális Iskola és Óvoda sportudvarának végében. Ugyan a gyerekek már hamarabb birtokba vehették a játszóeszközöket, a hivatalos átadásra a május 25-i gyermeknapi programjuk keretében került sor. Reggel sólymászbemutató, majd a Tűzoltóság egyik gépjárműfecskendője, majd a Rendőrség ügyességi pályája foglalta le a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. 10 órakor azonban még a tűzoltóautóknális nagyobb figyelmet kaptak azok az új Mercedes autók, amellyel az átadásra érkeztek a Mercedes gyár dolgozói. Egy kivételével a gyerekek az összeset kívül és belül is megcsodálták.


Keresztesné Csikós Gabriellát, az Intézmény vezetőjét halljuk. 

Tovább olvas

25 May

A Bács-Kiskun megyei alkotótábor munkáiból nyílt kiállítás

A Bács-Kiskun megyei Képzőművészeti Alkotótábor munkáiból nyílt kiállítás a Városalapítók hete rendezvénysorozat keretében a Móra Ferenc Művelődési Központ galériájában május 24-én délután. A jó hangulatról a Széljáró Balladás zenekar gondoskodott. A kiállítást Rideg László a Bács KK megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg:

Tovább olvas

24 May

Magyar Örökség díjat vehetett át a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület

A Magyar Örökség és Európa Egyesület bizottsága 2018. március 24-én a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében a Móra Ferenc Közművelődési Egyesületnek kinyilvánította, hogy Móra Ferenc örökségfeltáró és irodalmi munkássága Magyar Örökség díjat érdemel. A díjról készült oklevelet ünnepélyesen adta át az Egyesület tagsága, Rosta Ferenc alpolgármester, Kállainé Vereb Mária a Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatónője és Kapus Béláné a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tiszletetbeli elnöke  Csányi József polgármester részére a Városházán május 24-én délután. 

Tovább olvas

23 May

X. Bajuszfesztivál lesz a hétvégén

A Városalapítók Hete rendezvénysorozat keretében kerül megrendezésre a X. Bajuszfesztivál Kiskunfélegyházán. A rendezvényről és a bajuszról az ötletgazdával, főszervezővel, Gulyás László vándormuzsikussal beszélgettünk a Shaker május 23-i műsorában.

Tovább olvas

22 May

Kedden délelőtt zajlott a Jász-Kun történelmi emléknap a Városházán

275 éve alapították újra Kiskunfélegyházát. Ebből az alkalomból tartották meg idén is a Jász-Kun történelmi emléknapot a Városháza dísztermében május 22-én délelőtt a Kiskun Múzeum és a Kiskunfélegyházi Nyugdíjasklubok Egyesülete szervezésében. A rendezvényt Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere nyitotta meg:

Tovább olvas

22 May

dr. Ónodi Izabella tartott előadást a Betűbölcsiben

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama klubja, a Betűbölcsi tartotta soronkövetkező foglalkozását május 22-én délelőtt a Könyvtár gyermekbirodalmában. Az aktuális foglalkozás témájáról az előadót, dr. Ónodi Izabella fogorvost kérdeztük.

Tovább olvas

22 May

A XX. Kiskun Országos Mazsorett Fesztivál zajlott a hétvégén

A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség és a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület május 19-én rendezte meg a XX. Kiskun Országos Mazsorett Fesztivált városunkban. A látványos és nívós rendezvény a szokásokhoz hűen felvonulással kezdődött a Kossuth utcán. A vasútállomás előtt felállított színpadnál Csányi József polgármester nyitotta meg a rendezvényt. Városvezetőnk ünnepélyes megnyitóját követően Dohos László Liszt-díjas és Egressy-díjas karnagy, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség tiszteletbeli elnöke szólt a megjelentekhez. 

Tovább olvas

[Első]   << Előző    49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60     Következő >>   [Utolsó]