Friss hírek

01 Jan

Rendben zajlott a Szilveszter éjszaka Kiskunfélegyházán

Nyugalmasan és rendben zajlott a szilveszter éjszaka Kiskunfélegyházán. Hürkecz Zoltán a BKM RK sajtóügyeletese rádiónknak elmondta, Kiskunfélegyházán  semmilyen említésre méltó esemény nem történt ahol a kollégáinak beavatkozniuk kellett volna. Tiszaalpár azonban nem volt ennyire jó helyzetben, oda Szilveszter este vonulniuk kellett a kiskunfélegyházi tűzoltóknak. Egy lakóépület egyik helyiségében keletkezett tűz Tiszaalpáron, a Vásárhelyi Pál utcában vasárnap este. A kiskunfélegyházai hivatásos tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat majd megkezdődött az épület átszellőztetése. Sérültekről jelenleg nincs információnk.

Tovább olvas

29 Dec

Vigyázzunk kisállatainkra Szilveszterkor

Kiskunfélegyházán is megjelentek a napokban a tüzijáték árúsítók. Fontos azonban tudni, hogy ennek használata szigorú szabályok betartásával lehetséges, és idejét tekintve is csak szilveszter napján valamint január elsején lehetséges. Miközben a fény és hangeffektek kedvelői a vásárlással töltik az időt, a kutyatartók a házikedvencek védelmével vannak elfoglalva.

Tovább olvas

29 Dec

Jövőre már a medencék fejlesztése is tervben van a Termál Parkfürdőben

Már a 2017-es évben is növekvő látogatószámot tudhat magáénak a Félegyházi Termál Parkfürdő. Ez betudható annak is, hogy a kiszolgálóépület és az öltözők teljesen megújultak 2017 év elejére. Jövőre tovább folytatódhat a Parkfürdő fejlesztése, ezúttal már medence létesítéssel, csúszdaépítéssel, a szaunavilág bővítésével valamint szóba került a kültéri úszódmendece lefedésének lehetősége is a gazdasági bizottság 2017-es legutolsó ülésén. A részletekről Csányi József polgármester beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

27 Dec

195 éve született Petőfi Sándor

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Petőfi Emlékbizottság és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív és vár mindenkit december 31-én, vasárnap Petőfi Sándor születésének 195. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségre.

Tovább olvas

25 Dec

Ünnepi ételosztás várta a rászorulókat vasárnap

A nagy szél sem szegte kedvét annak a kis csapatnak, ami a városháza előtti kis téren fogott össze, hogy december 24-én, karácsony szellemében megörvendeztesse a rászorulókat. Köztük volt Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester, akik mintegy 200 adag székelykáposztát és puszedlit osztottak szét. Sokan jóízűen helyben fogyasztották el az ebédet, de ételhordóba is kerülhetett a finomság.

Lezsák Sándorral készült beszélgetésünk a fotók alatt hallgatható meg.

Tovább olvas

25 Dec

Mézzel ajándékozták meg a félegyházi méhészek az átmeneti otthon lakóit

A félegyházi méhészek is csatlakoztak OMME Észak Bács-Kiskun Megyei Szervezete kezdeményezéséhez, miszerint minden évben mézzel, illetve pénzadománnyal támogatnak egy-egy intézményt. A Félegyházi Méhész Klub december 22-én, 17 kilogramm mézzel ajándékozta meg a Családok Átmeneti Otthonának lakóit. Az 5 félegyházi méhész adományát Huszka Zsolt adta át az átmeneti otthon lakóinak, illetve Kiss-Fekete Katalin Anettnek, az otthon szakmai vezetőjének.

Tovább olvas

21 Dec

Karácsonyi szeretetebéd

Folytatva a többéves hagyományt, szeretetebédre invitálja a körzet lakóit Balla László alpolgármester, önkormányzati képviselő december 23-án, szombaton 13 órakor, a Bajcsy utca 13. szám alatt. Az alpolgármester korábban azt mondta, ez a karácsony előtti gulyásleves „jár” az embereknek. Meghívókat juttatott el az 5. számú körzet háztartásaiba, nehogy valaki lemaradjon az információról. Ez alkalommal is mintegy 400 adag étel várja majd gazdáját.

Tovább olvas

21 Dec

Görög Ibolya protokollszakértő tartott előadást a városháza dísztermében

Görög Ibolya magyar írónő, akkreditált előadó, jelenleg a GProtokoll Szaktanácsadó Bt. vezetője tartott előadást a Közgazdasági Szakgimnázium diákjainak a városháza dísztermében szerdán délelőtt. Görög Ibolya  1987-től a Parlamentben működő Miniszterelnöki Hivatal protokollosa volt, 1992-től 1999-ig főosztályvezetője. A szakma legkiválóbb szakértője, hét miniszterelnököt is szolgált. Karrierje során rengeteg állam- és kormányfő, miniszter, nagykövet, diplomata látogatását bonyolította le, emellett irányította, szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit. Görög Ibolyával a félegyházi előadása előtt beszélgettünk.

Tovább olvas

21 Dec

Az időseknek és a körzet lakóinak tartott karácsonyi ünnepséget Balla László

Kedves karácsonyi műsorral és ajándékcsomagokkal kívánt boldog karácsonyt az 5. választókerület lakóinak Balla László önkormányzati képviselő december 19-én. A Göllesz Viktor iskolában megrendezett ünnepségen Patai Heléna, a Göllesz iskola tanulója verssel köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően a Constantinum Intézmény diákjai betlehemes játékot adtak elő, a Batthyány iskola növendékei csengettyűszóval és énekkel, az Alapfokú Művészeti Iskola diákjai pedig hangszeres előadásokkal teremtettek ünnepi hangulatot. A megjelentekkel Rónaszéki Gábor plébános is megosztotta ünnepi gondolatait. Balla Lászlót halljuk:

Tovább olvas

20 Dec

Rászorulóknak osztottak fenyőfát a Petőfi téren

dr. Tóth Norbert és helyi civil szervezetek évek óta ingyenes fenyőfaosztást tartanak a karácsony előtti napokban. Idén sem volt ez másként. Az ötletgazdával a helyszínen beszélgettünk.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48     Következő >>   [Utolsó]