Friss hírek

19 Dec

Változik a hulladékszállítás rendje

A Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény (KVI) tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy december 25-én hétfőn, és 26-án kedden a karácsonyi ünnepnapok miatt a lakossági kommunális hulladékszállítás rendje változik.

Tovább olvas

15 Dec

Átadták az összegyűjtött ajándékokat a könyvtárban

Már több éves hagyomány, hogy a Petőfi Sándor Városi Könyvtár egy-egy szervezettel, iskolával összefogva karácsonyi ajándékgyűjtést szervez a Családok Átmeneti Otthona lakói részére. Idén sem volt ez másként, idén a Tiszta Forrás Waldorf iskola, a Constantinumos diákok serénykedtek a legjobban. Az átadást a Könyvtárban rendezték december 15-én reggel. Kállainé Vereb Mária igazgatónő megköszönte mindenki munkáját, az átadással kapcsolatos gondolatait pedg dr Ónodi Izabella a Művelődési bizottság elnöke mondta el.

Tovább olvas

14 Dec

Jövő tavasszal kiépül a nyílt WiFi hálózat a főutcán

Kiskunfélegyháza város képviselő-testülete december 14-én tartja soros ülését. A képviselők a nyilvános ülésen 30 napirendi pontot vitatnak meg. Az előterjesztéseket a bizottságok megtárgyalták és elfogadásra javasolják. A gazdasági bizottság 12-ei ülésén javasolta azt, hogy a város jövő évi költségvetéséből támogassák az ingyenesen elérhető WiFi hálózat kiépítését a Kossuth utcán, a polgármesteri hivataltól a Dózsa György utcáig. Az ülésen javaslatként felmerült, hogy ezt a lehetőséget rövid időn belül a vasútállomásig teremtsék meg. Gyenes Attilát, a bizottság elnökét halljuk:

Tovább olvas

13 Dec

Új üzemeltetője lehet a Repülőtérnek

Idei utolsó ülését tartotta Kiskunfélegyháza város önkormányzatának gazdasági bizottsága december 12-én kedden. A legfontosabb napirendi pontok között szerepelt a repülőtér üzemeltetésére kiírt pályázat elbírálása. Gyenes Attilát a bizottság elnökét kérdeztük.

A végleges döntést a város képviselő-testülete hozza meg csütörtöki ülésén.

Tovább olvas

12 Dec

Idén is lesz Idősek karácsonya ünnepség

Karácsonyi ünnepséget rendez Balla László alpolgármester december 19-én, kedden 16 órakor. Az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője a nagycsaládosokat, időseket és az egyedül élőket ajándékozza meg a Göllesz Viktor Általános Iskolában.

Tovább olvas

12 Dec

Pálfy Gusztáv szobrászművész kiállítása nyílt meg a könyvtárban

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban nyitották meg Pálfy Gusztáv, Magyar Érdemkereszttel kitüntetett, Katona- és Prima-díjas szobrászművész 75 éves jubileumi kiállítását. A tárlat megnyitóján elsőként Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere köszöntötte a város nevében a művészt és feleségét.

Tovább olvas

12 Dec

Felragyogott a második gyertya is a város adventi koszorúján

Felragyogott a második gyertya is a város adventi koszorúján. A gyertyagyújtási ünnepségen Rónaszéki Gábor plébános osztotta meg ünnepváró gondolatait a megjelentekkel. 

Tovább olvas

12 Dec

Átadták az új ravatalozót az Alsótemetőben

December 8-án adták át az új ravatalozót az Alsótemetőben. A mintegy 300 millió forintos beruházást a város önerőből valósította meg. Az épületben két ravatalozóteret alakítottak ki, amelyből az egyik nagyobb létszámú temetések megtartására is alkalmas. Az Ybl-díjas Boros Pál tervezte épületegyüttes átadásakor Csányi József polgármester és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő mondott beszédet. 

Tovább olvas

08 Dec

115 éves a Kiskun Múzeum

Fennállásának 115. születésnapját ünnepli a Kiskun Múzeum, ezt pedig egy kiállítás megnyióval ünnepelte csütörtökön délelőtt. A megjelenteket először Mészáros Márta igazgatónő köszöntötte, majd a múzeum fenntartója, avagy az  önkormányzat nevében Csányi József polgármester mondott köszöntőt. A kiállításmegnyitó végén a tárlathoz beküldött tárgyak ajándékozóit emléklappal lepték meg, megköszönve aktivitásukat.

Tovább olvas

08 Dec

Gyurcsány Ferenc Kiskunfélegyházán: Szép ez a karácsonyi világítás, de azért üres ez a város

Gyurcsány Ferenc idei utolsó lakossági fórumán, Kiskunfélegyházán is arról beszélt, hogy a DK azt képviseli, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt és nem viseli döntése következményeit. Arról beszélt az előadó, hogy milyen helyzetben vagyunk ma és elképzelésünk szerint hova szeretnénk ezt az országot eljuttatni. 

Gyurcsány Ferenc a végén hozzátette azt is, hogy más településektől eltérően itt csendes ellentüntetés volt. Ez véleménye szerint korrekt volt. 

Tovább olvas

[Első]   << Előző    37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48     Következő >>   [Utolsó]