Friss hírek

22 Mar

Március 26-tól elkezdődik az Alpári út felújítása

Összhangban az önkormányzati forrásból megvalósuló útépítési tervekkel a Magyar Közút Nonprofit Kft. március 26-án, hétfőn megkezdi a 4625-ös számú út, azaz az Alpári út, Liget utca városon belüli szakaszának útburkolat-rekonstrukciós munkáit. A felújítás a 67-es kilométerszelvénytől a 68-as kilométerszelvényig, vagyis az Alpári úti kishídtól a Csongrádi úti kereszteződésében lévő MOL benzinkútig tart.

Tovább olvas

22 Mar

A hétvégén pályazár lesz az M5-ön

445. SZ. FŐÚT KECSKEMÉT ELKERÜLŐ ÚT ÉPÍTÉSE MIATT FORGALOMTERELÉS ÉS LEZÁRÁS LESZ AZ M5-ÖS AUTÓPÁLYÁN.

Az M5 autópálya 80-as kilométerénél épülő közúti híd tartógerenda beemelések miatt autópálya-zárás és forgalomterelés lesz a 2018. március 24-25-i hétvégén. Az elkerülő út és az M5 autópálya építés alatt lévő csomópontjában az autópálya felett épülő híd tartógerendáinak beemeléséhez az M5 autópálya lezárására és a forgalom elterelésére van szükség a 74 sz. Kecskemét- Észak és a 91 sz. Kecskemét- Dél autópálya csomópontok között.

Tovább olvas

20 Mar

Nyomokat hagyó élmények - Erdélyben jártak a Dózsások

Felejthetetlen élményekben volt része annak a 46 dózsás diáknak, aki a Határtalanul! pályázat keretében öt napra Székelyföldre látogathatott.

Tovább olvas

20 Mar

Az evési problémákról szólt a kibővített betűbölcsi

Az evési problémákról és ennek szövődményeiről szólt a kibővített betűbölcsi a Petőfi Sándor V. K. baba-mama klubjának március 20-i foglalkozásán. Az előadóval, Báthoriné Csenki Krisztinával beszélgettünk.

Tovább olvas

16 Mar

A szabad sajtó napja is Március 15.

A magyar sajtó napja 1990-ben alapított, minden év március 15-én megtartott ünnepnap.1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit, a 12 pontot és a Nemzeti dalt. 1848. március 15-én hirdették ki a polgári sajtószabadságot, majd április 11-én törvénybe is foglalták, mely fordulatot jelentett a korábbi szigorú cenzúra időszakához képest. Kiskunfélegyházán az Önkormányzat hosszabb kihagyás után 2015-ben tartotta meg újra ezt a napot, amikor a helyi sajtó képviselőit látták vendégül a Városházán. Idén a Szabad Sajtó napján a szerkesztőségek (Félegyházi Közlöny, Rádió Smile, Rádió 1 -Sirius, Infókiskunfélegyháza és Petőfi Népe) tagjait Balla László alpolgármester köszöntötte a díszteremben, majd a belső tárgyalóban egy pohár pezsgővel koccintottak az elmúlt egy év közös munkájára és a jó együttműködésre. A koccintást követően a Rózsakert Étterem jóvoltából egy közös ebéddel zárt az ünnep.

Tovább olvas

16 Mar

Március 15-i ünnepség Kiskunfélegyházán

Petőfi Sándor szobránál állva, emlékezzünk a 170 évvel ezelőtti eseményekre. Mi már örökségbe kaptuk a szabadságot azoktól, akik vérükkel, életükkel fizettek ezért. Mérhetetlen hálával tartozunk nekik, és kötelességünk úgy élni, hogy méltók lehessünk a tőlük kapott szabadságra, hogy ne legyen hiábavaló szent áldozatuk. Ezekkel a mondatokkal köszöntötte Csányi József polgármester március 15-én, a forradalom és szabadságharc évfordulójának megünneplésére összegyűlteket a Petőfi-téren. Az ünnepségen Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet. A tisztelgés koszorúinak elhelyezése után a sárospataki 8kor Színház „Zúg március” címmel tartott előadást.

Tovább olvas

16 Mar

Bem tábornok koszorúzásával kezdődtek a megemlékezések Félegyházán

Szerte a világban március 15-én kokárdát tűz a magyar a szíve fölé, a hősök iránti tiszteletből, akik kivívták a nemzet tiszteletét, és beírták nevüket a magyar történelembe. Nemzeti ünnepünk lényege benne foglaltatik nevében. Az teszi ünneppé, hogy kivétel nélkül minden magyar magáénak vallhatja, bárhol is él a világon - mondta ünnepi beszédében Bárdos Lajos nyugállományú ezredes, amikor a félegyházi megemlékezések nyitányaként a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület, a város vezetése, civil szervezetek és pártok koszorúkkal emlékeztek Bem apó szobránál a forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján.

Tovább olvas

16 Mar

Képzőművészeti kiállítás nyílt a Petőfi Emlékév keretében

Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulója alkalmából a 2018-2019-es évet Kiskunfélegyháza Város Képviselőtestülete Petőfi Emlékévnek nyilvánította. Az emlékév ünnepi programjaihoz kapcsolódva március 14-én kiállítás nyílt a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában a Kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum kortárs képzőművészeinek gyűjteményének anyagából. A megjelenteket Kovács-Csonka Szilvia, a művelődési központ igazgatója üdvözölte, külön köszöntve Csányi József polgármestert és az intézményvezetőket. Az igazgatónő szavait követően Babucsikné Zeikfalvy Anna grafikusművész nyitotta meg ünnepi gondolataival a kiállítást:

Tovább olvas

14 Mar

Pályázati felhívásokról tartott tájékoztatót a Kiskunok Vidékéért Egyesület

A Kiskunok Vidékéért Egyesület tájékoztató fórumot tartott a helyi pályázatok felhívásával kapcsolatosan március 13-án délután. A részletekről Tarjányi Ernő beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

13 Mar

Színjátszó és rajzpályázat is lesz a 20. Kiskunfélegyházi Libafesztivál alkalmából

A Népfőiskola Alapítvány és az Integrál Zrt. a XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál alkalmából színjátszó- és rajzpályázatot hirdet kiskunfélegyházi általános- és középiskolás tanulók részére - tudattaLezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője a március 9-én tartott sajtótájékoztatón.

Tovább olvas

<< Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>