Friss hírek

13 May

Városalapítók Hete programsorozat

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit a május 17-e és 27-e között rendezendő Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztiválra és a Városi Gyermeknapi rendezvényeire.

Tovább olvas

13 May

Itt fognak mérni a rendőrök! Speedmarathon Kiskunfélegyházán

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva május 14-én, hétfőn 6 órától kedd 6 óráig, azaz 24 órás sebességellenőrzést hajt végre a rendőrség. Az akció lehetséges helyszíneire számos állampolgári javaslat érkezett, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve a megyei rendőr-főkapitányságok kijelölték az ellenőrzések helyszíneit és az időpontokat. A javaslatot tevők közül a rendőrség 10-10 embert meghív a helyszínekre.

Tovább olvas

10 May

A pozitív szülésélmény elősegíte - Interjú Néma Attiláné dúlával

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete a Születés Hete alkalmából kibővített Betűbölcsi keretében várta a kismamákat a Hattyúházba május 8-án, ahol a délelőtt utolsó programjaként Néma Attiláné Ella dúla a pozitív szülésélmény elősegítésére adott gyakorlati tanácsokat.

Tovább olvas

09 May

A Kriston módszerről is hallhatak a Születés hete programon résztvevők

A Születés hete programsorozatban az egyik előadás a Kriston Intim tornával kapcsolatos tudnivalókról, annak fontosságáról, az otthoni gyakorlásáról szólt. A részletekbe Vidács Tímea tréner avatta be rádiónk munkatársát.

Tovább olvas

09 May

Elkezdődött a Nefelejcs utca felújítása

Május 9-én reggel hivatalosan is átadták a munkaterületet a Nefelejcs utcában, így elkezdődött a régóta vágyott teljeskörű felújítás. Először az útpadkákat teszik rendbe a szakemberek, ezt követően kerül majd sor az új aszfaltszőnyeg leterítésére. A munkálatok várhatóan 5-6 hét alatt készülnek el - mondta el rádiónknak Csányi József polgármester a helyszínen.

Tovább olvas

08 May

Idén is rendezvényekkel kapcsolódik a születés hetéhez a nagycsaládosok egyesülete

A születés hetéhez idén is több rendezvénnyel kapcsolódik a Kiskunféelgyházi Nagycsaládosok Egyesülete. Tarnóczki Sándorné Tünde védőnőt kérdeztük a programokról, amelyeknek a Petőfi Sándor Városi Könyvtár ad helyet.

Tovább olvas

07 May

Rászorulókon segít a doboz

Korábbi híradásainkban már említettük a Natura Hungarica Alapítvány által megnyert MOL és az Új Európa Alapítvány által kiírt pályázatot. Mint már hangsúlyoztuk, a Community Box célja a hátrányos helyzetű emberek segítése tartós élelmiszerekkel, amelyeket ezekbe a dobozokba bárki el tud elhelyezni. Az alapítvány fiataljai nagy erőkkel és odaadással vágtak bele a munkába. A dobozok tervrajzát, illetve előállítását a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye 11. B osztályos tanulói valósították meg. A boxok rozsdamentes, időtálló anyagból készültek. Az első dobozt április 27-én adták át, amelynek Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény adott helyet.

Tovább olvas

07 May

Szűts Tamásról hallhattak az érdeklődők a könyvtárban

Idén 30 éves a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, ebből az alkalomból külön-külön is bemutatkoznak az egyesület alkotó tagjai. Május 3-án a könyvtárban Szűts Tamás szobrászművészről tudhattunk meg sok-sok érdekes dolgot. A felvezetést maga a művész mondta el:

Tovább olvas

02 May

Szabadtéri színpadot és kordonokat vásárol az önkormányzat

Szabadtéri színpad és mobil kordonok beszerzéséről döntött legutóbbi ülésén Kiskunfélegyháza város képviselő-testülete legutóbbi ülésén. Ennek részleteiről az ülést követően Csányi József beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

02 May

Kiskunfélegyházára érkezett a Drogmentes Maraton

Kiskunfélegyházára érkezett Május elsején a Drogmentes Maraton. A Drogmentes Magyarországért Maraton nem csak Magyarországon, de egész Európában is a legnagyobb sporttal egybekötött drogmegelőző kampány. Ennek részeként a csapattagok körbe futják egész Magyarországot, amihez több ponton is lehet csatlakozni. Valamint a helyi iskolákat ingyenes drogmegelőző oktatással, és kiadványokkal támogatják. Így hívva fel a figyelmet a drogok valódi veszélyeire. A csapatkapitányt, Németh Gergőt halljuk:

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]