Friss hírek

12 Aug

Újra pályázhatnak a megyei ösztöndíjra a térség fiataljai

Új félév és új lehetőségek várják megyénk szorgalmas diákjait, hiszen 2020. augusztus 15-től ismét pályázhatnak a „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!” ösztöndíjprogram keretén belül a megyei ösztöndíjra 4 konzorciumban, 27 településen.

Tovább olvas

11 Aug

Visszafogottan, de táboroztak fiatal zenészeink

Rendhagyóan fejeződött be az idei tanév a koronavírus-járványnak köszönhetően a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában is. A nyári táborok szervezését azonban a megszorítások előtt megkezdték, de járványügyi helyzetre való tekintettel más formában bonyolították le - nyilatkozta rádiónk hétfő reggeli műsorában Kis-Fekete Vilmos az intézmény igazgatója.

Tovább olvas

10 Aug

Emléktábla Magyari Béla tiszteletére

Emléktáblát avattak Magyari Béla születésének 71. évfordulóján a kiskunfélegyházi repülőtéren, augusztus 8-án. Az emléktábla a Kiskunfélegyházi Blue Sky Repülő Klub és Kollár László önkormányzati képviselő jóvoltából kapott helyet a hangár falán. Az ünnepségen Kollár László köszöntötte a megjelent vendégeket, közöttük Magyari Béla családját, majd ismertette városunk díszpolgárának, a kiképzett űrhajósnak az életútját.

Tovább olvas

10 Aug

Hajtánypályaként születhet újjá a bugaci kisvasút

Zsúfolásig telt szombaton vasútbarátokkal, egykori vasutasokkal és utasokkal a bugaci művelődési ház, ahol vasúttörténeti kiállítással és könyvbemutatóval emlékeztek a bugaci kispöfögőre. A Szegedi Vasúttörténeti Alapítvány ünnepi eseményén mutatták be a Száz éve épült a Galambos-Bugac közötti kisvasút című hiánypótló könyvet is, melyet a Harkakötönyben élő amatőr történész, korábban mozdonyvezető Selymesi Sándor írt. Elmondta, 1920. december 15-én adták át a mindössze 15 kilométeres erdei kisvasutat, amely csupán egy évtizedig működött.

Tovább olvas

06 Aug

Megtartják a Predator Motoros találkozót a Parkerdőben

A rendezvények korlátozásának megmaradása ellenére megtartják a szervezők a Predator Motorostalálkozót a kiskunfélegyházi parkerdőben jövő hétvégén, nyilatkozta rádiónk reggeli műsorában Lovas Róbert főszervező.

Tovább olvas

06 Aug

Kisebb léptékű lesz a Félegyházi Napok rendezvénysorozat

Kisebb léptékű programokkal, de meg lesz tarva a Félegyházi Napok programsorozat, mondta el rádiónk reggeli műsorában Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatónője.

Tovább olvas

01 Aug

Orgonák éjszakája lesz augusztus 8-án

Csatlakozva az Orgonák Éjszakája nevű kezdeményezéshez, augusztus 8-án, szombaton a 19 órai szentmise után Fazekas Tamás, a Szent István Egyházközség kántora bemutatja a templom orgonáját, működését és történetét az érdeklődő közönség számára. A rendezvény célja a hangszer népszerűsítése, megismertetése a látogatókkal.

Tovább olvas

31 Jul

Iskolakezdési adománygyűjtést indítottak

„Jót tenni jó” adománygyűjtő akciót szervez az Egészséges Félegyházáért Egyesület, amely a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézménynél ellátásban részesülő gyermekek számára gyűjt tanszereket. A gyűjtés részleteiről Veress Bori az ötletgazda nyilatkozott rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

28 Jul

Vadak a kertben és az utakon - Tarjányi Lilit kérdeztük

 A híradásokban már többször hallhattuk, hogy vaddisznók, vaddisznó családok túrják fel a kerteket, jönnek be lakóövezetekbe, esetleg belvárosokba is. A napokban pedig már elkezdődött az üzekedés, ezért fokozott figyelmet követel a közlekedőktől. Mit tegyünk, mire figyeljünk? Tarjányi Lilit, hivatásos vadászt, bloggert, újságírót kérdeztük a Shakerben.

Tovább olvas

28 Jul

Vasúttörténeti kiállítás nyílik Bugacon

100 éve épült meg a Galambos-Bugac közötti kisvasút, és már 10 éve, hogy nem jár a Bugaci kispöfögő Kecskemét és Kiskunmajsa- Kiskőrös között. Ezen évfordulók emlékére is rendezik meg a Kisvasút és a Bugaci kispöfögő relikviáiból, fényképeiből összeállított kiállítást, amelynek megnyitója augusztus 8-án szombaton délelőtt lesz Bugacon az ÁMK Művelődési Házban. A kiállítás mellett először mutatkozik be nyilvánosan a Kiskunsági hajtánypálya projekt, amelyet 12 órától a bugaci vasútállomáson mutatnak be hajtányparádé kíséretében. A prorgram részleteiről Nagy József nyugdíjas főtanácsos vasutast, a vasúttörténeti alapítvány kuratóriumi titkárát kérdeztük.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]