Friss hírek

11 Jun

Helló nyár, a Korona utcában

Idén is egy egész napos családi rendezvénnyel indítja a nyarat a Móra Ferenc Művelődési Központ, amelynek helyszíne a Korona utca. Részletes programok a plakáton:

Tovább olvas

08 Jun

A helyi turizmus volt az egyik fő témája a polgármesterek találkozójának

A helyi turizmus volt az egyik fő témája a polgármesterek találkozójának amelyet június 6-án rendeztek Petőfiszállás-Pálosszentkúton. A részletekről a fogadó település, Petőfiszállás polgármesterét, Szász Jánost kérdeztük.

Tovább olvas

06 Jun

Főleg az üzlettulajdonosok használták ki a ZöldVáros lakossági fórumát

A társasházak képviselői mellett az üzlettulajdonosok jelenlétében zajlott a ZöldVáros projekt kivitelezésével kapcsolatos lakossági fórum, amelyet június 5-én délután tartottak a városháza dísztermében. A fórum elején egy általános tájékoztatót tartott Csányi József polgármester a jelenlegi állásról és a várható befejezésről, majd a felmerülő kérdésekre Hartyányi Gyula projektfelelős, Gyuricza Gergő fejlesztési csoportvezető és a Pagony Tájépítész iroda tervezője, Nemcsok Márton válaszoltak. A lakossági fórum végén Gyuricza Gergőt kértük arra, hogy foglalja össze a fórumot.

Tovább olvas

06 Jun

Novák Katalin államtitkár tartott sajtótájékoztatót Pálosszentkúton

Június 6-án Petőfiszállás-Pálosszentkúti kegyhely adott otthont a térség polgármestereinek találkozójára. A rendezvényen jelen volt Novák Katalin országgyűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, aki a programot megelőzően tartott sajtótájékoztatót a családtámogatásokat érintő jövő évi költségvetési változásokról.

A polgármesterek találkozóján elhangzott további témákról később adunk tájékoztatást.

Tovább olvas

05 Jun

Trianonra emlékezett Kiskunfélegyháza kedden

A Trianoni békediktátum 99. évfordulóján Kiskunfélegyháza is megemlékezést szervezett, ezúttal a Móra Gimnázium emlékparkjában, ahol beszédet mondott Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere. Dr. Ónodi Izabella a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke beszédében azt mondta: a nemzeti összetartozás napján arra a pillanatra gondolunk vissza, amikor a határontúli magyar embereknél megállt az idő. Műsorral a Dózsa György Általános iskola diákjai szerepeltek a megemlékezésen.

Tovább olvas

04 Jun

A kismamák által szedhető gyógyszerek voltak a témái a Betűbölcsinek

A kismamák által szedhető gyógyszerek voltak a témái a keddi betűbölcsinek. Az előadót, Kurucz Dórát a Benu Gyógyszertár vezető gyógyszerésze beszélt rádiónknak

Tovább olvas

30 May

Idén is kaptak bringákat a Gölleszes fiatalok

Május 30-án tartották a Göllesz Viktor speciális iskolában a gyermeknapot, amelyre idén is meghívták a városi tűzoltókat. Keresztesné Csikós Gabriellával és Hup Richárddal a a KAKK vagyis a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros klub tagjával beszélgettünk a helyszínen.

Tovább olvas

30 May

Lakossági fórum lesz Június 5-én a Zöld Város projektről

Tisztelettel hívnak és várnak minden érdeklődőt és érintettet a Zöld Város projekt lakossági fórumára, 2019. június 5-én 16:00-ra a Városháza dísztermébe.

Tovább olvas

30 May

Csütörtökön ülésezik a képviselőtestület

A város képviselő-testülete május 30-án 16 órakor tarja soros, nyilvános ülését. A városatyák meghallgatják és megvitatják a tűzoltóság és a rendőrség elmúl évi munkáját összegző beszámolókat. Emellett többek között döntenek a közétkeztetési, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról is. A bizottságok valamennyi előterjesztést megvitattak, és elfogadásra javasolták a testületnek. Támogató javaslattal élnek a Kecskeméti Tankerületi Központ felé abban az ügyben is, hogy a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kiskunfélegyházi Tagintézménye tagintézmény-vezetői feladatainak ellátásával Szappanos Tünde Ildikót bízzák meg. A Gazdasági bizottság tárgyalt bérleményekről és sportszervezetek támogatási kérelmeiről is. Gyenes Attilát a bizottság elnökét halljuk:

Tovább olvas

30 May

Félegyházán megkezdődött az ünnepi könyvhét

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban május 28-án kezdődött meg az ünnepi könyvhét. A megjelenteket először Kállainé Vereb Mária igazgatónő köszöntötte. Az első programon Gubcsi Lajos új könyvét mutatták be, Április - havi ciklus címmel. Köszöntőt mondott Csányi József polgármester. A verseket Schramek Géza színművész mondta el.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]