Friss hírek

14 May

Pótfelvételi eljárást hirdetett a Szt Benedek - PG Tagintézménye

Pótfelvételi eljárást hirdet május 17-ig a Szt Benedek Szakgimnázium, Szakképző iskola és Kollégium PG Tagintézménye. Erről Rokolya Csaba igazgató beszélt rádiónk reggeli műsorában

Tovább olvas

14 May

Napfény és vidámság ragyogta be a Szivárvány Majálist

Hetedik alkalommal rendezték meg a Szivárvány Majálist a Csanyi úti otthonban május 11-én. A ragyogó időben egész napos kulturális és szórakoztató program várta a gondozottakat, családtagjaikat, ismerőseiket. Számos főzőhelyet is felállítottak, annak érdekében, hogy ezen a napon ínyencségekkel kínáljanak időst és fiatalt egyaránt. A programok elején Csányi József polgármester és Gálig Erzsébet köszöntötte a megjelenteket. Az intézményvezető elmondta azt is, hogy a rendezvény jótékonysági jellegű. Az adományokból befolyó összeget a lakók mindennapi életének könnyebbé tételére, programok és kirándulások szervezésére fordítják.

Tovább olvas

10 May

A nyugdíjügyek voltak a téma az MSZP utcafórumán Kiskunfélegyházán

Az EU-s kampány, a közös lista és a nyudíjügyek volt a témája az MSZP félegyházi utcafórumát megelőző sajtótájékoztatón. Horváth Tamást, az MSZP helyi elnökét és Korózs Lajost, OGY képviselőt, a Népjóléti bizottség elnökét halljuk:

Tovább olvas

09 May

Városalapítók Hete programsorozat 2019

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját a 2019. május 18 – 26. között megrendezésre kerülő Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál, valamint a Városi Gyermeknapi rendezvényeire.

Tovább olvas

09 May

Művészetis diákok kiállítása nyílt meg szerdán a Művelődési Központban

A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola fotó- videó és grafika-kerámia szakos tanulóinak kiállítása nyílt meg szerdán délután a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában. A megjelent diákokat, szüleiket és vendégeket Kiss-Fekete Vilmos igazgató köszöntötte és ajánlotta a tárlatot a megjelentek figyelmébe.

Tovább olvas

08 May

A születés hetéhez kapcsolódik a Betűbölcsi

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár várta ma az érdeklődőket a Születés hete alkalmából a kibővített Betűbölcsi keretében megrendezendő programjára a Hattyúház rendezvénytermébe. A megjelent kismamákat, gyerkőcös anyukákat Kállainé Vereb Mária a könyvtár igazgatónője köszöntötte.

Tovább olvas

08 May

Bugacon tartott fórumot az agrárminiszter

Nemcsak a jelenünkről, hanem a jövőnkről is döntünk május 26-án. Hatalmas tétje van az Európai Parlamenti választásnak nem csak a gazdatársadalomban, hanem minden egyes magyar állampolgár életében – fogalmazott Nagy István agrárminiszter Bugacon. A hétfő esti országjáró fórumon elmondta, a településeket járva mindenütt azt tapasztalja, hogy fokozott az érdeklődés, amely az Európai Uniós választásokkal szemben megnyilvánul. Az agrárminisztertől azt kérdeztük, hogy helyben milyen fejlesztéseket végeztek-végeznek el?

Tovább olvas

08 May

Az utcákon kampányolt az MSZP és a Jobbik Félegyházán

Utcafórumoztak az ellenzékiek a város főutcáján szombat délelőtt. Az Európa Parlamenti választás kampányában a Fidesz által szűkre szabott keretek miatt, a pártok számára kevés felület maradt arra, hogy programjaikat megismertessék a választóikkal. Az elmúlt hétvégén Dr. Gurmai Zita az MSZP országgyűlési képviselője és Balczó Zoltán a Jobbik EP képviselője járt Félegyházán. A kampány folytatódik, csütörtök reggel Korózs Lajossal és a vasárnapi vásárba Dr. Ujhelyi Istvánnal valamint a DK rendezvényére is készülhetünk kedden, ahol Dr. Debreczeni József lesz a vendég.

Tovább olvas

08 May

Kósa Lajos és Lezsák Sándor tartott lakossági fórumot

A Fidesz az európai parlamenti kampány keretében országjárásba kezdett, melynek során Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő közösen tartott lakossági fórumot pénteken este a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy közvetlenül tudjunk kapcsolatot tartani a választóinkkal – hangsúlyozta Kósa Lajos a lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón

Tovább olvas

30 Apr

Elhelyezték a kincsesládát a Petőfi téren hétfőn

A félegyháziak által közkedvelt közösségi helyszínen, a Petőfi téren is elkezdődtek a munkálatok, amelyet egy rendhagyó alapkőletétellel kívánt városvezetésünk ünnepélyessé tenni. Alapkő helyett azonban egy kincsesláda fogja majd őrizni e kivételes nap (április 29.) emlékét, melyet honatyáink, városunk kisiskolásai, óvodásai töltöttek meg a legkülönfélébb tárgyakkal, kincsekkel és a jövő nemzedékének szóló üzenetekkel. A ládikó ünnepélyes földbe helyezését városunk óvodásai és kisiskolásai az őket kísérő tanárokkal, szülőkkel és megannyi érdeklődővel izgatottan várták. A mindenki számára kivételes esemény előtt városunk polgármestere Csányi József osztotta meg gondolatait a megjelentekkel majd Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Pintyőke Marcell, a KÉSZ Csoport kommunikációs üzletágvezetője mondott beszédet. Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke beszédében elmondta, hogy az egész megyében sehol nincs ilyen nagy léptékű építkezés, és ekkora mértékű beruházás, mint Kiskunfélegyházán. 

Az ünnepi beszédeket követően a kincsesládika lezárásra került, majd mélyen a földbe rejtették. Helyének koordinátáit pedig a kisiskolások és óvodások egy kincses térképen kapták meg ajándékba.
Az ünnepségen közreműködött: verssel Gombás Bende, a Móra Ferenc Gimnázium tanulója, valamint az Art Kindom Tánccsoport.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]