Friss hírek

19 Dec

Új járművekkel bővült a Szalamandra Kutató-mentő alapítvány

Új járművekkel bővült a Szalamandra kutató-mentő alapítvány nemrég. A kutatásban és mentésben nagy segítséget jelentő speciális járműveket sajtótájékoztató keretében mutatták be a sajtónak az elmúlt hétvégén. A részletekről Hegyi Manszvét beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

19 Dec

Változik a hulladékszállítás rendje

A Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény (KVI) tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy december 25-én hétfőn, és 26-án kedden a karácsonyi ünnepnapok miatt a lakossági kommunális hulladékszállítás rendje változik.

Tovább olvas

15 Dec

Átadták az összegyűjtött ajándékokat a könyvtárban

Már több éves hagyomány, hogy a Petőfi Sándor Városi Könyvtár egy-egy szervezettel, iskolával összefogva karácsonyi ajándékgyűjtést szervez a Családok Átmeneti Otthona lakói részére. Idén sem volt ez másként, idén a Tiszta Forrás Waldorf iskola, a Constantinumos diákok serénykedtek a legjobban. Az átadást a Könyvtárban rendezték december 15-én reggel. Kállainé Vereb Mária igazgatónő megköszönte mindenki munkáját, az átadással kapcsolatos gondolatait pedg dr Ónodi Izabella a Művelődési bizottság elnöke mondta el.

Tovább olvas

14 Dec

Jövő tavasszal kiépül a nyílt WiFi hálózat a főutcán

Kiskunfélegyháza város képviselő-testülete december 14-én tartja soros ülését. A képviselők a nyilvános ülésen 30 napirendi pontot vitatnak meg. Az előterjesztéseket a bizottságok megtárgyalták és elfogadásra javasolják. A gazdasági bizottság 12-ei ülésén javasolta azt, hogy a város jövő évi költségvetéséből támogassák az ingyenesen elérhető WiFi hálózat kiépítését a Kossuth utcán, a polgármesteri hivataltól a Dózsa György utcáig. Az ülésen javaslatként felmerült, hogy ezt a lehetőséget rövid időn belül a vasútállomásig teremtsék meg. Gyenes Attilát, a bizottság elnökét halljuk:

Tovább olvas

13 Dec

Új üzemeltetője lehet a Repülőtérnek

Idei utolsó ülését tartotta Kiskunfélegyháza város önkormányzatának gazdasági bizottsága december 12-én kedden. A legfontosabb napirendi pontok között szerepelt a repülőtér üzemeltetésére kiírt pályázat elbírálása. Gyenes Attilát a bizottság elnökét kérdeztük.

A végleges döntést a város képviselő-testülete hozza meg csütörtöki ülésén.

Tovább olvas

12 Dec

Idén is lesz Idősek karácsonya ünnepség

Karácsonyi ünnepséget rendez Balla László alpolgármester december 19-én, kedden 16 órakor. Az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője a nagycsaládosokat, időseket és az egyedül élőket ajándékozza meg a Göllesz Viktor Általános Iskolában.

Tovább olvas

12 Dec

Pálfy Gusztáv szobrászművész kiállítása nyílt meg a könyvtárban

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban nyitották meg Pálfy Gusztáv, Magyar Érdemkereszttel kitüntetett, Katona- és Prima-díjas szobrászművész 75 éves jubileumi kiállítását. A tárlat megnyitóján elsőként Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere köszöntötte a város nevében a művészt és feleségét.

Tovább olvas

12 Dec

Felragyogott a második gyertya is a város adventi koszorúján

Felragyogott a második gyertya is a város adventi koszorúján. A gyertyagyújtási ünnepségen Rónaszéki Gábor plébános osztotta meg ünnepváró gondolatait a megjelentekkel. 

Tovább olvas

12 Dec

Átadták az új ravatalozót az Alsótemetőben

December 8-án adták át az új ravatalozót az Alsótemetőben. A mintegy 300 millió forintos beruházást a város önerőből valósította meg. Az épületben két ravatalozóteret alakítottak ki, amelyből az egyik nagyobb létszámú temetések megtartására is alkalmas. Az Ybl-díjas Boros Pál tervezte épületegyüttes átadásakor Csányi József polgármester és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő mondott beszédet. 

Tovább olvas

08 Dec

115 éves a Kiskun Múzeum

Fennállásának 115. születésnapját ünnepli a Kiskun Múzeum, ezt pedig egy kiállítás megnyióval ünnepelte csütörtökön délelőtt. A megjelenteket először Mészáros Márta igazgatónő köszöntötte, majd a múzeum fenntartója, avagy az  önkormányzat nevében Csányi József polgármester mondott köszöntőt. A kiállításmegnyitó végén a tárlathoz beküldött tárgyak ajándékozóit emléklappal lepték meg, megköszönve aktivitásukat.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48     Következő >>   [Utolsó]