Friss hírek

27 Mar

70 éves a megújult szentlászlói óvoda

Ünnepélyesen felavatták a Szent László Óvoda és Bölcsőde új épületrészét. Az ünnepségen megjelenteket köszöntötte Nagy András Jászszentlászló polgármesetere.

Lezsák Sándor ogy. képviselő, a 4vk. ogy. képviselője beszédében elmondta, hogy a politikai álmoskönyvek szerint, kampányidőszakban iskolába, ovodába menni egy politikusnak kockázattal jár, de a kampányidőszak csak egy évig tart. Itt viszont nem kampányígéret zajlik, hanem építkező munka, ami jól jellemzi Jászszentlászlót is.

Tovább olvas

23 Mar

155 éve született Gárdonyi Géza

Égre néző lélek címmel, Juhász István nyugalmazott tanár tartott előadást a 155 éve született Gárdonyi Gézáról a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Tovább olvas

22 Mar

A Közmédia AranyCore különdíját nyerte Kapus Diána félegyházi ifjú szerző

A 200 éve született Arany János tiszteletére, 2017. március 2-án indult emlékév folyamán számos program, esemény keretében emlékezhettünk egyik legnagyobb költőnkre. Az Arany János-bicentenárium zárásaként a Közmédia AranyCORE zenebajnokság címmel, izgalmas lehetőségként, versenyt hirdetett, melynek során a jelentkezők Arany János bármely művének megzenésítésével nyújthattak be pályázatot. A versenyszabályzat szerint megalkotott zenés feldolgozásokat 2018. március 2-áig, Arany 201. születésnapjáig lehetett beküldeni. A felkért zsűri, a hallgatóság, valamint a Közmédia által odaítélt díjakat a napokban hozták nyilvánosságra.

Tovább olvas

22 Mar

Átadták az Egészségházat Gátéron

Mosolygós arcok és izgatott, ünneplő tömeg sejttette a Gátérre érkezők számára: a község életében igazi ünnepnap volt a március 21-e. Vadonatúj, 21. századi színvonalú épületbe költözhetett a leromlott állapotú, már-már életveszélyes helyen zajló felnőtt háziorvosi és védőnői szolgálat. A Petőfi Sándor utcai egészségházat szerdán délelőtt adták át ünnepélyes keretek között a nagyközönségnek. A megjelenteket a település polgármestere, Jánosiné Gyermán Erzsébet köszöntötte, aki külön megköszönte a projektmenedzser munkáját, aki végig koordinálta ezt a beruházást.

Tovább olvas

22 Mar

Március 26-tól elkezdődik az Alpári út felújítása

Összhangban az önkormányzati forrásból megvalósuló útépítési tervekkel a Magyar Közút Nonprofit Kft. március 26-án, hétfőn megkezdi a 4625-ös számú út, azaz az Alpári út, Liget utca városon belüli szakaszának útburkolat-rekonstrukciós munkáit. A felújítás a 67-es kilométerszelvénytől a 68-as kilométerszelvényig, vagyis az Alpári úti kishídtól a Csongrádi úti kereszteződésében lévő MOL benzinkútig tart.

Tovább olvas

22 Mar

A hétvégén pályazár lesz az M5-ön

445. SZ. FŐÚT KECSKEMÉT ELKERÜLŐ ÚT ÉPÍTÉSE MIATT FORGALOMTERELÉS ÉS LEZÁRÁS LESZ AZ M5-ÖS AUTÓPÁLYÁN.

Az M5 autópálya 80-as kilométerénél épülő közúti híd tartógerenda beemelések miatt autópálya-zárás és forgalomterelés lesz a 2018. március 24-25-i hétvégén. Az elkerülő út és az M5 autópálya építés alatt lévő csomópontjában az autópálya felett épülő híd tartógerendáinak beemeléséhez az M5 autópálya lezárására és a forgalom elterelésére van szükség a 74 sz. Kecskemét- Észak és a 91 sz. Kecskemét- Dél autópálya csomópontok között.

Tovább olvas

20 Mar

Nyomokat hagyó élmények - Erdélyben jártak a Dózsások

Felejthetetlen élményekben volt része annak a 46 dózsás diáknak, aki a Határtalanul! pályázat keretében öt napra Székelyföldre látogathatott.

Tovább olvas

20 Mar

Az evési problémákról szólt a kibővített betűbölcsi

Az evési problémákról és ennek szövődményeiről szólt a kibővített betűbölcsi a Petőfi Sándor V. K. baba-mama klubjának március 20-i foglalkozásán. Az előadóval, Báthoriné Csenki Krisztinával beszélgettünk.

Tovább olvas

16 Mar

A szabad sajtó napja is Március 15.

A magyar sajtó napja 1990-ben alapított, minden év március 15-én megtartott ünnepnap.1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit, a 12 pontot és a Nemzeti dalt. 1848. március 15-én hirdették ki a polgári sajtószabadságot, majd április 11-én törvénybe is foglalták, mely fordulatot jelentett a korábbi szigorú cenzúra időszakához képest. Kiskunfélegyházán az Önkormányzat hosszabb kihagyás után 2015-ben tartotta meg újra ezt a napot, amikor a helyi sajtó képviselőit látták vendégül a Városházán. Idén a Szabad Sajtó napján a szerkesztőségek (Félegyházi Közlöny, Rádió Smile, Rádió 1 -Sirius, Infókiskunfélegyháza és Petőfi Népe) tagjait Balla László alpolgármester köszöntötte a díszteremben, majd a belső tárgyalóban egy pohár pezsgővel koccintottak az elmúlt egy év közös munkájára és a jó együttműködésre. A koccintást követően a Rózsakert Étterem jóvoltából egy közös ebéddel zárt az ünnep.

Tovább olvas

16 Mar

Március 15-i ünnepség Kiskunfélegyházán

Petőfi Sándor szobránál állva, emlékezzünk a 170 évvel ezelőtti eseményekre. Mi már örökségbe kaptuk a szabadságot azoktól, akik vérükkel, életükkel fizettek ezért. Mérhetetlen hálával tartozunk nekik, és kötelességünk úgy élni, hogy méltók lehessünk a tőlük kapott szabadságra, hogy ne legyen hiábavaló szent áldozatuk. Ezekkel a mondatokkal köszöntötte Csányi József polgármester március 15-én, a forradalom és szabadságharc évfordulójának megünneplésére összegyűlteket a Petőfi-téren. Az ünnepségen Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet. A tisztelgés koszorúinak elhelyezése után a sárospataki 8kor Színház „Zúg március” címmel tartott előadást.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36     Következő >>   [Utolsó]