Friss hírek

08 Dec

Gyurcsány Ferenc Kiskunfélegyházán: Szép ez a karácsonyi világítás, de azért üres ez a város

Gyurcsány Ferenc idei utolsó lakossági fórumán, Kiskunfélegyházán is arról beszélt, hogy a DK azt képviseli, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt és nem viseli döntése következményeit. Arról beszélt az előadó, hogy milyen helyzetben vagyunk ma és elképzelésünk szerint hova szeretnénk ezt az országot eljuttatni. 

Gyurcsány Ferenc a végén hozzátette azt is, hogy más településektől eltérően itt csendes ellentüntetés volt. Ez véleménye szerint korrekt volt. 

Tovább olvas

07 Dec

Gyurcsány Ferenc érkezik Félegyházára, a helyi Fidesz pedig csendes sétát tart

"2017 őszén újra országjárásra indulok, hogy személyesen találkozzak az emberekkel, hallgassam meg a problémáikat, hogy kormányra kerülésünk után sikeresen kezeljük ezeket" - írja az egykori kormányfő Facebook oldalán. Kiskunfélegyházázára is ellátogat, ma este az Ipartestület székházában 17:00-kor keződik előadása. Eközben a Fidesz helyi csoportjának tagjai emailben tájékoztatták szerkesztőségünket arról, hogy a szemközti Móra téren, a rendezvénnyel egyidőben csendes sétát tartanak.

Tovább olvas

07 Dec

Szeretetebéddel várták a Családok átmeneti otthona lakóit kedden

Szorgalmas kezek és jótékony, segítő szándékú embereknek köszönhetően december 5-én szeretetebéddel lepték meg a Családok Átmeneti Otthonának lakóit. A Demokrácia és Szolidaritás Félegyháza Alapítvány, az Összefogás az Élhetőbb Vidékért Egyesület, valamint a városban működő civil szervezetek közreműködésével minden évben megrendezik a karácsonyi illetve télapó ünnepséget a Családok Átmeneti Otthonában. Horváth Tamás az MSZP Kiskunfélegyházi Szervezetének elnöke örömmel közölte lapunkkal, hogy ez a figyelmesség nemcsak az ünnepekre szorítkozik, mert egész évben segítik a rászoruló családokat.

Tovább olvas

07 Dec

Elkészült a Kunság értékeit bemutató könyv

Egy nyilvános rendezvény keretében mutatták be azt a kiadványt, amely a Kunság értékeit tárja az olvasók elé december 2-án, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A Kunság I. Kollégium, amelynek kutatási anyagát tartalmazza feldolgozva ez a könyv DVD melléklettel a Lakitelek Népfőiskola értékfeltáró programja keretében valósult meg.

Tovább olvas

07 Dec

Rajzpályázatot hirdetett a Dózsa iskola

Minden évben rajzpályázatot hirdet a Dózsa iskola december elején. Az idei azonban már nem csak az alsós évfolyam számára votl meghirdetve, a szomszédos Dózsa óvodából is várták a kicsik rajzait. Az ünnepélyes eredményhirdetésre december 5-én került sor az iskola aulájában. A versenyről és a pályamunkákról Terbe Ákosnét az intézmény vezetőjét kérdeztük:

Tovább olvas

03 Dec

Megnyílt a IV. Mézeskalács meseváros a Múzeumban

A Bercsényi utcai óvodások műsorával és dr. Ónodi Izabella köszöntőjét követően nyílt meg a IV. Mézeskalács Meseváros a Kiskun Múzeumban, amely december 23-ig látogatható. 

Tovább olvas

02 Dec

Napelempark épül Kiskunfélegyházán

Az MVM napelemparkot épít Kiskunfélegyházán a Bankfaluban. A kormány államilag kiemelt beruházássá nyilvánította. A területet az önkormányzat bérbe adja a jelenleg kihasználatlan területet. A részletekről Csányi József beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

02 Dec

Megnyílt az adventi kiállítás az ART-Turka galériában

Zenés műsorral nyílt meg az ART-Turka adventi kiállítása a Petőfi téri galériában. A megjelenteket Rátkai Zsuzsa köszöntötte, a megnyitó gondolatokat Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatónője tolmácsolta. Karácsonyi dallamokkal Vas László szolgált a közönségnek. A kiállítás december 23-ig látogatható a Petőfi téri galériában. 

Tovább olvas

01 Dec

Önkormányzati fogadóórát tart Horváth Tamás

Horváth Tamás képviselő tart fogadóórát december 11-én délután az mszp helyi irodájában. A részletekről és a fogadóóra tervezett témáiról a képviselőt kérdeztük.

Tovább olvas

01 Dec

Mézes reggeli várta az alsósokat a Dózsa iskolában

Méz és mézzel készült ételek kóstolásával várta Huszka Zsolt méztermelő a Dózsás alsós diákokat pénteken egy tanóra keretében. A részletekről a program előtt kérdeztük a termelőt.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36     Következő >>   [Utolsó]