Friss hírek

21 Aug

A Szent István-téren emlékeztünk államalapító királyunkra

Augusztus 20-án, a Szent István-téren kezdődött a megemlékezés Félegyházán. Ünnepi köszöntőt mondott Csányi József polgármester, ezt követően a város vezetői, civil szervezetei és polgárai koszorút helyeztek el Szent István király szobránál. Ezt követően dr. Várszegi Asztrik, volt pannonhalmi apát celebrálta az ünnepi szentmisét. Ez után érkezett meg a haleszi gazdakörök népviseletbe öltözött küldöttsége az újkenyérrel a templom elé. A megszentelés után az ünneplők a városháza elé vonultak az újkenyér megszegésére.

Tovább olvas

20 Aug

Civileknek állítottak emléket a Szakmaközi falán

Félegyháziak a Félegyháziakért - ez áll azon az emléktáblán, amit augusztus 19-én délután avattak fel a Szakmaközi Művelődési Ház Szent János téri fő falán. A leleplező ünnepségen a megjelenteket Némedi-Varga Beatrix a Humanum Salma Alapítvány egyik vezetője köszöntötte a megjleneteket és szólt a tábla elkészítésének miértjéről.

Tovább olvas

20 Aug

A Gazdakörökben már szerdán megszentelték az új kenyeret

Augusztus 19-én, 17 órakor a Haleszi Gazdakör szervezésében a haleszi haranglábnál, 19 órától pedig a Selymesért Egyesület jóvoltából a selymesi Mária-szobornál kenyérszentelés volt. Az eseményen megjelent és beszédet mondott Csányi József polgármester.

Tovább olvas

20 Aug

Héjja Bella és zenekara játszik pénteken a szökőkútnál

Héjja Bella és a zönge zenekar lép fel pénteken a főtéri szökőkútnál este 20.00-tól. Az okleveles népzenetanár, szentesi származású, de ahogy rádiónk reggeli műsorában is elmondta, már kisgyermek kora óta rendszeresen megfordult Kiskunfélegyházán.

Tovább olvas

19 Aug

Szép eredményekkel tértek haza a Center Gym versenyzői Siófokról

Siófokon kétnapos nagyszabású versenyt rendeztek az elmúlt hétvégén.A Just Clear Nemzetközi Testépítő és Fitness Kupa nyári versenyeit is itt rendezik többek között FitModel, Bikini Fitness és Men’s Physique kategóriában. A Center Gym tulajdonosa, Huszka Vivien két kategóriában is indult a megmérettetésen,amely eredményeként Nestlé Fitness Just ClearBeach Body Fitness Kupa Fitmodel kategóriában IV. helyezést ért el, illetve a Nestlé Fitness Just Clear- Mymove Beach Fitness Kupa Fit Model kategóriában I. helyezéssel zárta a versenyt.

Tovább olvas

19 Aug

Emléktáblát helyeztek el az egykori Fehér iskola helyén

Emléktáblát avattak az egykori Fehér iskola helyén, a jelenlegi Béke téri piac oldalfalán augusztus 18-án délután. A megjelenteket először Balla László alpolgármester, a körzet képviselője köszöntötte és köszönte meg Bozóki István munkáját, aki sajnos nem tudott jelen lenni a leleplezésen. Az egykori iskoláról dr. Tarjányi József beszélt a jelenlévőknek.

Tovább olvas

19 Aug

Terescsényi Endre emlékkiállítása nyílt meg a Művelődési Központban

Terescsényi Endre emlékkiállítása nyílt meg 2020. Augusztus 18-án délután a Móra Ferenc Művelődési Központ földszinti galériájában. A tárlatot egykori tanítványa, Molnár István Holló díjas festőművész nyitotta meg és ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

Fotók: Móra Ferenc Művelődési Központ

Tovább olvas

17 Aug

Átadták a megújult községházát Petőfiszálláson

Régi adósságát törlesztette Petőfiszállás az új díszterem kialakításával, amely a jövőben méltó helyet biztosít az esküvőknek, képviselő-testületi üléseknek és egyéb tárgyalásoknak. A dísztermet, a megújult polgármesteri hivatalt, az idősek klubját pénteken ünnepélyes keretek között adták át.A helybeliek összefogásának és a Magyar Falu Program 25 millió forintos támogatásának köszönhetően valósult meg a petőfiszállási polgármesteri hivatal belső felújítása. Szász János polgármester a pénteki átadási ünnepségen elmondta, a hivatal a hetvenes években költözött jelenlegi helyére, Antalffy Antal földbirtokos egykori kastélyába.

Tovább olvas

14 Aug

Bölcsődék, iparterületek, csapadékvíz-elvezető rendszerek létesülhetnek újabb TOP-os forrásokból

Az újabb támogatásoknak köszönhetően tovább folytatódhatnak térségünkben a beruházások. A lakosság örömére tovább szépülhet és épülhet környezetünk - mondta el rádiónknak adott interjújában Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.

Tovább olvas

12 Aug

Jövő héten újra Miénk itt a tér!

Idén újra visszatérhet a megújult főtérre a Miénk itt a Tér kiállítás, amelyhez idén egy pályázat is kapcsolódott. Az idei kiállításról és a pályázatról Kis Virág keramikus és Lantos Szabolcs társszervező beszélt Shaker c. reggeli műsorunkban.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]