Friss hírek

24 May

Nincs több időnk címmel tartott sajtótájékoztatót az LMP Félegyházán

Kiss Szeniczey Kálmán az LMP Országos Elnökségének tagja, Bács-Kiskun megyei önkormányzati képviselő, Vágó Gábor az LMP EP-listavezetője valamint Falusi Norbert az LMP kecskeméti önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót május 22-én délben Kiskunfélegyházán, "nincs több időnk" címmel.

Tovább olvas

24 May

Életének meghatározó állomásairól beszélt dr. Édes István

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Félegyházáról indultak című helytörténeti beszélgetésének vendége május 23-án dr. Édes István egyetemi tanár, kardiológus volt.

Tovább olvas

21 May

A Praxisközösségek mutatkoztak be a Betűbölcsiben

A praxisközösségek mutatkoztak be a Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama klubjában május 21-én kedden délelőtt. Az előadás részleteiről Uljanics-Tóth Tímea védőnőt kérdeztük:

Tovább olvas

21 May

Városunkba érkezett a békefutás

Törekedjünk a békére mindennapi életünkben és ezzel jó példát mutathatunk a környezetünknek. Ez az alapfilozófiája az országos Békefutás szervezőinek és résztvevőinek. A Békefutás fiatal és felnőtt résztvevői május 21-én érkeztek Kiskunfélegyházára a városháza elé, ahol Csányi József polgármester köszöntötte őket.

Tovább olvas

20 May

Rendhagyó helyszínen lett Miénk itt a tér

Május 19-én megnyitotta kapuit a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás a KSzC Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium udvarán. A kiállítás megnyitón Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatónője köszöntötte az egybegyűlteket.

Tovább olvas

20 May

Petőfi leszármazottak találkoztak a Városházán

Petőfi Sándor Szülőföldemen című megzenésített versének dallamai – a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusának és a Koncert Fúvós Zenekar előadásában – fogadták Petrovics István és Hrúz Mária ma élő leszármazottait május 18-án, a városháza dísztermében. Lánglelkű költőnk családjának utódait Félegyháza nevében Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte.

Tovább olvas

19 May

Szeged védelmezőjének életét mutatták be a könyvtárban

Ükapja, Várady Ignácz vízügyi mérnök életéről és munkásságáról tartott előadást Szűts Tamás szobrászművész május 16-án, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban Aki kétszer harcolt Szegedért címmel. Előadásából kiderült, hogy ükapja sokat tett az árvízi védekezésért, 1848-ban pedig honvéd társaival közösen főhadnagyként védelmezte a falvak lakosait a térségbe behatoló Jellasics csapatainak zaklatásaitól. Szűts Tamással az előadása előtt beszélgettünk.

Tovább olvas

18 May

A béke felbecsülhetetlen érték

A Kiskunfélegyházi Béke Klub városunk önkormányzatával közösen évről-évre megszervezi a Békenapot, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy a biztonság és a béke nem magától értetődő állapot, hanem a társadalom minden tagjának tennie kell a létrejöttéért és folyamatosságáért.

Tovább olvas

16 May

A gazdasági bevándorlókról tartott közös sajtótájékoztatót az MSZP és a Jobbik

Eszik Bence, az MSZP városi elnökhelyettese és Kollár László, önkormányzati képviselő, a Jobbik kiskunfélegyházi vezetője tartott sajtótájékoztatót szerdán délután, Gazdasági bevándorlók Kiskunfélegyházán címmel. Eszik Bencét majd Kollár Lászlót halljuk.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]