Friss hírek

25 Nov

Állandó kiállítás mutatja be űrhajósunk emlékeit

Dr. Magyari Béla félegyházi születésű űrhajós életútját bemutató tárlat nyílt a Kiskun Múzeumban. A kiállítás anyagát – több mint háromezer darabos gyűjteményt – a család a városnak ajándékozta. Ennek köszönhető, hogy újabb állandó kiállítás gyarapítja a múzeumi látnivalókat. A megnyitón Csányi József polgármester és Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára mutatta be az űrhajós pályafutását. A család felajánlását Mészáros Márta, a múzeum igazgatója köszönte meg.

Tovább olvas

20 Nov

Bűnmegelőzési kvíz zajlott délelőtt a Művelődési Központban

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a Móra Ferenc Művelődési Központ november 20-án délelőtt nagyszabású bűnmegelőzési kvízt szervezett az időskorúak számára, melyen 13 csapat vett részt. A rendezvényen a csapatok játékos vetélkedőn mérték össze tudásukat a trükkös csalások, lopások megelőzésével és a betöréses lopásokkal kapcsolatban. A figyelem-elterelés pedig már a regisztráció idején elkezdődött, ugyanis a csapatok regisztrációs nyilatkozatának alján, apróbetűvel ott szerepelt, hogy: a dokumentum aláírásával a résztvevő nyugdíjas kötelezettséget vállal arra, hogy a rendezvényt követően 20.000 Ft-ot fizet a szervezőknek a rendezvényen való részvételért. Valószínűleg ezt a mondatot nem igazán vették észre a csapattagok, mert minden résztvevő aláírta az ívet. A kvíz kezdése előtt Timafalvy László ezredes, kapitányságvezető köszöntötte a csapatokat.

Tovább olvas

19 Nov

Új helyen, megújulva várja a félegyháziakat a Csobogó

Új helyén, a dr. Holló Lajos utca és az Oskola utca torkolatában várja a félegyháziakat a megújult Csobogó, vagy közismert nevén a káposzta. A Zöld Város pályázatának megnyerésekor a városvezetés arra törekedett, hogy azokat a köztéri műalkotásokat, amelyek önállóan is megállják a helyüket, kerüljenek méltó helyre. Így Kovács Ferenc alkotását, a csobogót is áthelyezték, és a városközpont képzeletbeli határát kitolva, a zöldségpiac felé vezető Oskola utca elejére helyezték el - mondta el az ünnepélyes átadón Csányi József polgármester.

Tovább olvas

15 Nov

Semperger Kinga volt a Könyvtár vendége kedden

Semperger Kingával találkozhatott a félegyházi közönség kedden a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, aki pár éve már Olaszországban él, de rendszeresen látogat haza. Ezúttal a Könyvtárban "Egy kis Itália címmel tartott ismeretterjesztő élménybeszámolót". Semperger Kingával az előadását követően beszélgettünk.

Tovább olvas

15 Nov

Bács-Kiskunban 91 polgármestert újraválasztottak a településén

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat az új önkormányzati ciklus első polgármesteri találkozóját tartja 2019. november 14-15-én a Kecskeméti Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpontban. A Polgármesterek Szakmai Fóruma csütörtök délelőtt kezdődött, délután pedig a megyei önkormányzat elnöke sajtótájékoztatón ismertette az október 13-i önkormányzati választáson született megyei eredményeket. Rideg László elmondta, hogy Bács-Kiskun megyében jelentős számú, konkrétan 36 olyan település volt, ahol nem akadt kihívója a korábbi polgármesternek.

Tovább olvas

13 Nov

Magyari Béla életút kiállítása nyílik meg hamarosan a Múzeumban

November 23-án, szombaton 11 órakor nyílik meg dr. Magyari Béla, ezredes, vadászpilóta, kiképzett űrhajós, mérnök, Kiskunfélegyháza díszpolgárának életút kiállítása a Kiskun Múzeumban. A rendezvényen jelen lesz Farkas Bertalan űrhajós is - mondta el rádiónk reggeli műsorában Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatónője.

Tovább olvas

13 Nov

Por- és sármentesen lehet megközelíteni a felső-temetőt

Évtizedes adósságát törlesztette a város azzal, hogy végre por- és sármentesen lehet megközelíteni a felső-temetőt Félegyházán. A közelmúltban ugyanis leaszfaltozták a temető szomszédságában lévő B. Szabó József utcát, melynek ünnepélyes átadását kedden tartották.

Tovább olvas

12 Nov

Babakonyhákat készít régi székekből Simon-Herczeg Petra

Simon-Herczeg Petra volt a Shaker vendége, aki különleges foglalkozásáról mesélt a hallgatóknak: régi, kidobásra szánt székekből készít játék-konyhabútorokat gyermekeknek.

Tovább olvas

11 Nov

Többen érdeklődtek idén a Szent Benedek PG iskola iránt a nyílt napon

Többen érdeklődtek idén a Szent Benedek PG iskola iránt a nyílt napon. Az idei első nyílt napról és versenyeredményekről beszélgettünk Rokolya Csaba igazgatóval.

Tovább olvas

11 Nov

Egyre többen veszik igénybe az EFI iroda szolgáltatásait

Egyre többen és egyre több ügyben keresik fel a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Irodát, mondta el rádiónk reggeli műsorában Tóth Katalin a helyi EFI iroda vezetője. A beszélgetésben szó esett a múltbéli és jövőben programokról, lehetőségekről is.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]