Friss hírek

14 Jul

A további fejlődést tartja szem előtt a Dózsa iskola leendő igazgatója

Mint arról korábban beszámoltunk, 2020 szeptemberétől Gyenes Attila lesz a Dózsa György általános iskola igazgatója, akitől megtudtuk, a folyamatos fejlődést tartja szem előtt a továbbiakban is.

Tovább olvas

03 Jul

Lemondatná Bense Zoltánt az elnöki posztról a Veled a Városunkért Egyesület

Sajtótájékoztatót tartott a Veled a Városunkért egyesület július 3-án. Nagy Lajos DK-s képviselő szerint későn kezdett intézkedni a városvezetés a járványügyi védekezésben. Álláspontja szerint nagyon fontos szerepe lett volna Lezsák Sándor ogy. képviselőnek abban, hogy a város kicsit szerencsésebb helyzetbe kerüljön és több védőeszközhöz jusson. 

Tovább olvas

03 Jul

Sikeres volt a Kossuthos diákok külföldi gyakorlata

Tavaly ősszel folytatódott az Erasmus pályázat keretében a Kossuthos diákok külföldi gyakorlata, így két településen, a romániai Gyergyószentmiklóson és a lengyelországi Wroclav-ban lévő cégeknél szerezhettek tapasztalatokat a rátermett diákok. A program részleteiről Ágoston Tibor igazgató és Orosziné Gulyás Ildikó igazgatóhelyettes nyilatkozott egy sajtótájékoztatón. Ágoston Tibor igazgatót és Orosziné Gulyás Ildikó igazgatóhelyettest halljuk.

Tovább olvas

25 Jun

Hamarosan mesél a város

Egy pályázatnak köszönhetően egyedi múzeumi applikációt fejlesztettek ki a közelmúltban a Kiskun Múzeumban. Az információs táblákat részben kiváltó QR-kódos leolvasás saját telefon, tablet felhasználásával rengeteg leíráshoz, képhez, hanganyaghoz juttatja hozzá a látogatót, akár több nyelven is. A programban rejlő lehetőségek révén a korábbi gyakorlatnál lényegesen több információt tud a múzeum közvetíteni. Ez a kiváló gyakorlat szinte kínálta magát, hogy kiterjesszék a városra is, vagyis Kiskunfélegyháza nevezetességeire – tudtuk meg Mészáros Mártától, a Kiskun Múzeum igazgatójától.

Tovább olvas

25 Jun

Újra üléseztek a szakbizottságok

A héten újra üléseztek az önkormányzat szakbizottságai. Kedden a Művelődési és Szociális bizottság 7 napirendi pontot tárgyalt. Ezek között szerepelt a város tavalyi évi zárszámadása, háziorvosi körzet ellátására irányuló feladatellátási szerződés módosítása és egy Civilekért emléktábla elhelyezése a Szakmaközi művelődési ház oldalán. 

A gazdasági bizottság fontosabb napirendi pontjairól Gyenes Attila a bizottság elnöke nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

25 Jun

Idén is nagy az érdeklődés a Virágos Félegyházáért felhívásra

A karanténidőszak ellenére idén is szép számmal jelentkeztek a Virágos Félegyházáért felhívásra, mondta el rádiónk reggeli műsorában Csányiné Papp Andrea,  fővédnök.

Tovább olvas

25 Jun

Még bizonytalan a Petőfi Mozi nyitása, az üzemeltetők a forgalmazókra várnak

Bár a mozik kinyithatnának, továbbra sem érné meg, hiszen új filmeket még nem kapnak a forgalmazóktól, mondta el rádiónknak Reményi Richárd a félegyházi Petőfi Mozi üzemeltetője.

Tovább olvas

25 Jun

Újra a fúvószenekar ad térzenei koncertet pénteken

Újra a fúvószenekar ad térzenei koncertet pénteken a főtéri nagy szökőkút előtt. Az eseménnyel kapcsolatban Tóth László karnagy beszélt rádiónk reggeli műsorában

Tovább olvas

18 Jun

A hétvégén nyit a Story Bar is

A Kormányrendelet értelmében 500 főig tarthatóak zenés-táncos rendezvények is, így már most hétvégén a félegyháziaknak is lesz lehetősége az ilyen kikapcsolódásra. A téma kapcsán vendégünk volt Pintér Katalin, a Story Bar egyik tulajdonosa.

Tovább olvas

17 Jun

Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum lesz a Közgéből

A Közgazdasági Szakgimnáziumból Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum lesz július 1-től, hiszen akkor változik meg a szakképzés, mondta el rádiónk reggeli műsorában Tasi Judit igazgató és dr. Bánki-Horváth Mihály gyakorlati oktatásvezető.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]