Friss hírek

07 Dec

Elkészült a Kunság értékeit bemutató könyv

Egy nyilvános rendezvény keretében mutatták be azt a kiadványt, amely a Kunság értékeit tárja az olvasók elé december 2-án, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A Kunság I. Kollégium, amelynek kutatási anyagát tartalmazza feldolgozva ez a könyv DVD melléklettel a Lakitelek Népfőiskola értékfeltáró programja keretében valósult meg.

Tovább olvas

07 Dec

Rajzpályázatot hirdetett a Dózsa iskola

Minden évben rajzpályázatot hirdet a Dózsa iskola december elején. Az idei azonban már nem csak az alsós évfolyam számára votl meghirdetve, a szomszédos Dózsa óvodából is várták a kicsik rajzait. Az ünnepélyes eredményhirdetésre december 5-én került sor az iskola aulájában. A versenyről és a pályamunkákról Terbe Ákosnét az intézmény vezetőjét kérdeztük:

Tovább olvas

03 Dec

Megnyílt a IV. Mézeskalács meseváros a Múzeumban

A Bercsényi utcai óvodások műsorával és dr. Ónodi Izabella köszöntőjét követően nyílt meg a IV. Mézeskalács Meseváros a Kiskun Múzeumban, amely december 23-ig látogatható. 

Tovább olvas

02 Dec

Napelempark épül Kiskunfélegyházán

Az MVM napelemparkot épít Kiskunfélegyházán a Bankfaluban. A kormány államilag kiemelt beruházássá nyilvánította. A területet az önkormányzat bérbe adja a jelenleg kihasználatlan területet. A részletekről Csányi József beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

02 Dec

Megnyílt az adventi kiállítás az ART-Turka galériában

Zenés műsorral nyílt meg az ART-Turka adventi kiállítása a Petőfi téri galériában. A megjelenteket Rátkai Zsuzsa köszöntötte, a megnyitó gondolatokat Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatónője tolmácsolta. Karácsonyi dallamokkal Vas László szolgált a közönségnek. A kiállítás december 23-ig látogatható a Petőfi téri galériában. 

Tovább olvas

01 Dec

Önkormányzati fogadóórát tart Horváth Tamás

Horváth Tamás képviselő tart fogadóórát december 11-én délután az mszp helyi irodájában. A részletekről és a fogadóóra tervezett témáiról a képviselőt kérdeztük.

Tovább olvas

01 Dec

Mézes reggeli várta az alsósokat a Dózsa iskolában

Méz és mézzel készült ételek kóstolásával várta Huszka Zsolt méztermelő a Dózsás alsós diákokat pénteken egy tanóra keretében. A részletekről a program előtt kérdeztük a termelőt.

Tovább olvas

29 Nov

Elbírálták a Bursa Hungarica pályázatokat

Kiskunfélegyháza Város Művelődési és Szociális bizottsága tárgyalta, és elfogadta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2018. évi fordulójára beérkezett pályázatokkal kapcsolatos előterjesztést. A pályázat eredményéről kérdeztük dr. Ónodi Izabellát, a bizottság elnökét.

Tovább olvas

27 Nov

Felállították a város karácsonyfáját

November 27-én végleges helyére került a város karácsonyfája. Amint arról korábban beszámoltunk, dr Fehérvári István gyermekorvos ajánlotta fel Kiskunfélegyháza lakói számára a Dobó utcai rendelőjének udvarán álló körülbelül 15 méter magas nordmann fenyőt, amely igen kalandos utat tett meg, mielőtt rákerültek az ünnepi díszek és fények a város főterén.

Tovább olvas

25 Nov

Idén is karitatív akciókat szervez az MSZP helyi szervezete

Idén is karitatív akciókat szervez az MSZP helyi szervezete. A részletekről pénteken reggel tájékoztatták a sajtó munkatársait. Eszik Bencét és Horváth Tamást halljuk:

Tovább olvas

<< Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   Következő >>