Friss hírek

30 May

Évet értékelt a kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság

A Városüzemeltetési bizottság legutóbbi ülését kihelyezett ülésként tartotta meg a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon, ahol Timafalvy László alezredes, kapitányságvezető számolt be az elmúlt egy évi munkájukról.

Tovább olvas

29 May

"Csak egy kör" címmel zajlott drogmegelőzési program

Csak egy kör címmel szervezett drogmegelőzési rendezvényt a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum a KEF. A rendezvény céljáról és programjáról Horváth-Rekedt Gréta, címzetes rendőr főhadnagy, bűnmegelőzési előadó, szakmai tapasztalatairól pedig Kozma-Vízkeleti Dániel psichoterapauta beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

28 May

Szűcs Levente első tárlata nyílt meg az ART-Turkában pénteken

Május 25-én, a Holló László Képzőművészeti Kör Art Turkája adott helyszínt Szűcs Levente feltörekvő fotóstehetség első kiállításának, Mozaik címmel. A tárlatot Szabó Ildikó, Levente volt tanára nyitotta meg.

Tovább olvas

28 May

Ünnepi képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket

A helyismereti vetélkedő eredményhirdetésével és a városi kitüntetések átadásával telt a Városalapítók Hete alkalmából megrendezett ünnepi képviselő-testületi ülés vasárnap délelőtt, a városháza dísztermében. Az ünnep alkalmával Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket, s emlékeztetett arra, hogy a Városalapítók Hete Kiskunfélegyháza legnagyobb kulturális és hagyományőrző eseménye, amellyel a redempciót engedélyező kiváltságlevél átadására emlékezik a város.

Tovább olvas

26 May

Kezdetét vette a X. Bajuszfesztivál

Még aki nem kifejezetten a bajuszfesztivál rendezvényére látogatott a városközpontban, az is lelkesen csatlakozott a gólyalábas csapathoz, hogy aztán a Béke téren felállított színpadon meghallgassa a jubileumi fesztivál megnyitóját.
- Nagy megtiszteltetés városunknak, hogy a jubileumi tizedik Kunsági Bajuszfesztivált megrendezhetjük – mondta köszöntő beszédében Csányi József polgármester. A bajuszfesztivál résztvevői mellett külön köszöntötte a testvérvárosokból (Kikindáról, Tordáról és Segesvárról) érkező delegációkat. Mint ahogy azt a polgármester elmondta nagyon régi és mély barátság köt össze minket testvérvárosainkkal, hiszen közösen őrizzük magyarságunk hagyományait.

A polgármester köszöntőjét követően Szilágyi Péter, a Magyar Bajusz Társaság ügyvivője szólt a megjelentekhez:
- 12 évvel ezelőtt a mostani rendezvényen gólyalábon álló Gulyás László álmodta meg a bajuszfesztivál megrendezését szülővárosában. Azóta Kiskunfélegyházán hetedszer, egyébként pedig tizedszer rendezünk a Kunságban bajuszfesztivált. Épp ezért Kiskunfélegyházát a magyar bajusz szokás és viselet fővárosának tekintjük.

Tovább olvas

26 May

Kihirdették a helyismereti vetélkedő győzteseit

Ebben az évben tizennegyedik alkalommal rendezték meg a helyismereti vetélkedőt a Kiskun Múzeum és Petőfi Sándor Városi Könyvtár összefogásával. Három korcsoportból, 3-3 fős csoportok vettek részt a versenyben, aminek témája ezúttal Petőfi, a „halhatatlan dalnok” és Félegyháza az 1848-49-es szabadságharc idején volt. A vetélkedő célja, hogy a diákok a 2018/2019-es Petőfi Emlékév Kiskunfélegyházán programsorozaton keresztül közelebb kerüljenek Petőfi Sándor műveihez és az 1848-1849-es szabadságharc eseményeihez, továbbá, hogy a helyi diákok jobban megismerjék a város épületeit, értékeit. A XIV. Helyismereti vetélkedő eredményhirdetését május 24-én, csütörtökön tartották meg a Petőfi Sándor Emlékházban.

Tovább olvas

26 May

Javában tart a Vársalapítók Hete rendezvénysorozat

Pénteken este a Béke téri színpadon vette kezdetét a Városalapítók Hete prorgramsorozat szórakoztató része. Mihályi Réka - Masni és Pocó gyermekkoncertje előtt Csányi József polgármester mondott köszöntőt:

Tovább olvas

25 May

Új játszótérrel és kerékpárokkal gazdagodott a Göllesz Speciális Iskola

Új játszótér létesült a kecskeméti Mercedes gyár présüzemének dolgozói által a Göllesz Viktor Speciális Iskola és Óvoda sportudvarának végében. Ugyan a gyerekek már hamarabb birtokba vehették a játszóeszközöket, a hivatalos átadásra a május 25-i gyermeknapi programjuk keretében került sor. Reggel sólymászbemutató, majd a Tűzoltóság egyik gépjárműfecskendője, majd a Rendőrség ügyességi pályája foglalta le a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. 10 órakor azonban még a tűzoltóautóknális nagyobb figyelmet kaptak azok az új Mercedes autók, amellyel az átadásra érkeztek a Mercedes gyár dolgozói. Egy kivételével a gyerekek az összeset kívül és belül is megcsodálták.


Keresztesné Csikós Gabriellát, az Intézmény vezetőjét halljuk. 

Tovább olvas

25 May

A Bács-Kiskun megyei alkotótábor munkáiból nyílt kiállítás

A Bács-Kiskun megyei Képzőművészeti Alkotótábor munkáiból nyílt kiállítás a Városalapítók hete rendezvénysorozat keretében a Móra Ferenc Művelődési Központ galériájában május 24-én délután. A jó hangulatról a Széljáró Balladás zenekar gondoskodott. A kiállítást Rideg László a Bács KK megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg:

Tovább olvas

24 May

Magyar Örökség díjat vehetett át a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület

A Magyar Örökség és Európa Egyesület bizottsága 2018. március 24-én a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében a Móra Ferenc Közművelődési Egyesületnek kinyilvánította, hogy Móra Ferenc örökségfeltáró és irodalmi munkássága Magyar Örökség díjat érdemel. A díjról készült oklevelet ünnepélyesen adta át az Egyesület tagsága, Rosta Ferenc alpolgármester, Kállainé Vereb Mária a Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatónője és Kapus Béláné a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tiszletetbeli elnöke  Csányi József polgármester részére a Városházán május 24-én délután. 

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]