Friss hírek

05 Jun

Trianonra emlékezett Kiskunfélegyháza kedden

A Trianoni békediktátum 99. évfordulóján Kiskunfélegyháza is megemlékezést szervezett, ezúttal a Móra Gimnázium emlékparkjában, ahol beszédet mondott Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere. Dr. Ónodi Izabella a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke beszédében azt mondta: a nemzeti összetartozás napján arra a pillanatra gondolunk vissza, amikor a határontúli magyar embereknél megállt az idő. Műsorral a Dózsa György Általános iskola diákjai szerepeltek a megemlékezésen.

Tovább olvas

04 Jun

A kismamák által szedhető gyógyszerek voltak a témái a Betűbölcsinek

A kismamák által szedhető gyógyszerek voltak a témái a keddi betűbölcsinek. Az előadót, Kurucz Dórát a Benu Gyógyszertár vezető gyógyszerésze beszélt rádiónknak

Tovább olvas

30 May

Idén is kaptak bringákat a Gölleszes fiatalok

Május 30-án tartották a Göllesz Viktor speciális iskolában a gyermeknapot, amelyre idén is meghívták a városi tűzoltókat. Keresztesné Csikós Gabriellával és Hup Richárddal a a KAKK vagyis a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros klub tagjával beszélgettünk a helyszínen.

Tovább olvas

30 May

Lakossági fórum lesz Június 5-én a Zöld Város projektről

Tisztelettel hívnak és várnak minden érdeklődőt és érintettet a Zöld Város projekt lakossági fórumára, 2019. június 5-én 16:00-ra a Városháza dísztermébe.

Tovább olvas

30 May

Csütörtökön ülésezik a képviselőtestület

A város képviselő-testülete május 30-án 16 órakor tarja soros, nyilvános ülését. A városatyák meghallgatják és megvitatják a tűzoltóság és a rendőrség elmúl évi munkáját összegző beszámolókat. Emellett többek között döntenek a közétkeztetési, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról is. A bizottságok valamennyi előterjesztést megvitattak, és elfogadásra javasolták a testületnek. Támogató javaslattal élnek a Kecskeméti Tankerületi Központ felé abban az ügyben is, hogy a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kiskunfélegyházi Tagintézménye tagintézmény-vezetői feladatainak ellátásával Szappanos Tünde Ildikót bízzák meg. A Gazdasági bizottság tárgyalt bérleményekről és sportszervezetek támogatási kérelmeiről is. Gyenes Attilát a bizottság elnökét halljuk:

Tovább olvas

30 May

Félegyházán megkezdődött az ünnepi könyvhét

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban május 28-án kezdődött meg az ünnepi könyvhét. A megjelenteket először Kállainé Vereb Mária igazgatónő köszöntötte. Az első programon Gubcsi Lajos új könyvét mutatták be, Április - havi ciklus címmel. Köszöntőt mondott Csányi József polgármester. A verseket Schramek Géza színművész mondta el.

Tovább olvas

30 May

Változik a hulladékszállítás Pünkösdkor

Az FVNP Kft felhívja a lakosság figyelmét, hogy  június 10-én pünkösdhétfőn a hulladékszállítás szünetel. Ennek pótlására június 11-én, kedden kerül sor. Tisztelettel kérik a lakosságot, hogy kedden reggel 6 óráig helyezzék ki az edényzeteket.

Tovább olvas

30 May

Horváth Mónika kiállítása nyílt meg a Művelődési Központban

Horváth Mónika illusztrátor kiállítása nyílt meg, május 24-én, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban, a Városalapítók Hete programsorozat keretében. A dobozgrafikákból, nyomatokból, eredeti rajzokból, ékszerekből álló kiállítás június 11-ig látogatható. A tárlatot Szabó Ildikó művésztanár ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

Tovább olvas

30 May

Kihirdették vasárnap a Hulladékből műalkotás pályázat eredményeit

Május 26-án vasárnap 5 órakor a Sportcsarnok melletti kisszínpadon hirdették ki a Hulladékból műalkotás pályázatra beküldött művek eredményeit. A három tagú zsűriben helyet foglalt Kis Virág keramikus, Árvai István a KARC művészeti vezetője és Rosta Ferenc alpolgármester.

Tovább olvas

25 May

A Családok Átmeneti Otthonában is volt Gyermeknap

A Családok Átmeneti Otthona is megünnepelte a Gyermeknapot május 25-én szombaton. A rendezvényhez csapatépítő jelleggel csatlakozott az OTP Kiskunféelgyházi fiókjának dolgozói kollektívája is.Morvai Szilveszter fiókvezetővel és Kiss-Fekete Katalinnal az otthon vezetőjével beszélgettünk a rendezvényen.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]