Friss hírek

02 Nov

Január végén fejeződik be a Zöld Város projekt

A szakbizottságok majd a képviselő-testület is tárgyalta a Félegyháza Újjáépül programon belül megvalósuló Zöld Város projekt ügyét, amelynek a befejezési határideje a kivitelezőn kívül álló okok miatt csúszik, 2020 január végére. Az ügy kapcsán a testületi ülésen felszólalt Horváth Tamás képviselő is, aki már a bizottsági üléseken is firtatta a miérteket. A feltevésre Csányi József polgármester válaszolt.

Tovább olvas

02 Nov

Üléseztek a szakbizottságok

Október 29-én kedden üléseztek a város szakbizottságai. Először a Művelődési és Szociális, majd a Jogi végül a gazdasági bizottság tárgyalta a napirendi pontokat. A jogi bizottság legfontosabb döntéseiről dr. Réczi László nyilatkozott az ülést követően. A gazdasági bizottság határozatairól Gyenes Attila a bizottság elnöke beszélt a sajtó munkatársainak.

Tovább olvas

02 Nov

Bogyó és babóca volt a téma a Betűbölcsi keddi foglalkozásán

A bogyó és babóca mese és annak írója volt a téma a keddi betűbölcsiben, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama klubjában. Az előadóval, Hevér Bernadettel beszélgettünk a foglalkozás előtt.

Tovább olvas

25 Oct

Mi a teendő a vasúti átjáróban? Az oktató válaszol

Heves vita bontakozott ki az október 24-én történt vasúti átjárós baleset kapcsán, hogy mi is a teendő egy átjáróban?! Mit ír elő a KRESZ? Mit tanítanak az oktatók? Hogyan járunk el helyesen és szabályosan? Dulicsek István gépjármű oktatóval beszélgettünk a Shakerben.

Tovább olvas

24 Oct

Az 56-os forradalom 63. évfordulójára emlékezett a város

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulójára emlékezett ma délután Kiskunfélegyháza is. A Városi megemlékezés fél 4-kor a Móra gimnázium emlékparkjában kezdődött koszorúzással, majd a Városháza aulájában folytatódott, ahol Czakó József örökös, címzetes polgármester emléktábláját koszorúzták meg. Ezt követően a Móra Ferenc Művelődési Központban mondott megemlékező beszédet Csányi József polgármester.

Ezt követően a 30 éve szabadon programsorozat keretében a Credo és a Misztrál együttesek adtak koncertet.

Tovább olvas

21 Oct

Vigyázzunk értékeinkre a Temetők látogatásakor

Közledik Mindenszentek és a Halottak napja. A legtöbben főleg ilyenkor látogatnak szeretteik sírjához a temetőkertekbe, ahova sajnos nem csak jó szándékú emberek mennek el. Dr. Horváth Rekedt Gréta bűnmegelőzési főelőadó arról beszélt rádiónknak, melyek azok a legfontosabb tennivalók, amikkel megelőzhetőek a bűncselekmények a sírkertekbe való látogatáskor.

Tovább olvas

18 Oct

Horváth-Gazsó Adrienn - A Nő c. tárlata nyílt meg a Városközpontban

A Magyar Festészet Napja alkalmából nyílt kiállítása Horváth-Gazsó Adrienn művésztanár, festő-keramikusnak Kiskunfélegyházán, a polgármesteri hivatal bejáratával szemben, a Turul szobor mellett. A rendhagyó tárlatot Kis Virág művésztárs ajánlotta az érdeklődők figyelmébe október 18-án, pénteken 9 órakor. Közreműködött a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai, majd a művész egy festményt készített el a helyszínen. A képek másnaptól, október 19-étől október 28-áig láthatók a Petőfi Sándor Emlékházban.

Tovább olvas

16 Oct

dr. Varga Zoltán előadása nyitotta a Zöld könyvtári esték sorozatot

A Zöld Könyvtár díjjal 2019-ben kitüntetett Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Közép-Európa Klub szeretettel hív minden érdeklődőt a Zöld könyvtári esték címmel indult ismeretterjesztő előadássorozatra, amelynek első rendezvényére, október 15-én, kedden 17 órakkor volt a Hattyúházban. Klímajelleg és klímaváltozás a Kárpát-medencében – tények és kérdések címmel dr. Varga Zoltán DSE professor emeritus, Széchenyi-díjas ökológus tartott előadást. A professzorral a rendezvény előtt beszélgettünk.

Tovább olvas

15 Oct

Megjelent Móra István verseskötete

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Társaság megjelentette Móra István verseskötetének újbóli kiadását. A Móra-évben Móra Ferenc munkásságát számos rendezvény, előadás méltatta Félegyházán. Testvérének, Istvánnak munkássága azonban kissé háttérbe szorult. A kötet bemutatásakor kiderült, hogy az ő emlékét is tisztelettel őrzi a város apraja-nagyja, költészete pedig remélhetően még ismertebbé válik a kötet megjelenésével – mondta Kapus Béláné a könyv bemutatásakor.

Tovább olvas

15 Oct

A gyermekek napirendjéről és figyelméről szólt a betűbölcsi

A Gyermekek napirendjének fontosságáról, figyelmük fenntartásáról is szó esett október 15-én a Betűbölcsi következő foglalkozásán, ahol Uljanics Tóth Tímea védőnő tartott előadást az édesanyáknak a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]