Friss hírek

11 Jul

Új járdaburkolatok létesültek az Aranyhegyi lakótelepen

Szerdán kora délután adták át hivatalosan is az Aranyhegyi lakótelep új járdáját amely a lakóövezet két fő behajtási útját köti össze a buszmegálló érintésével. A részletekről a körzet képviselője, Horváth Gábor nyilaktozott rádiónknak.

Tovább olvas

10 Jul

177 ezer forint gyűlt össze a kórház alapítványának az Árverésen

Július 6-án pénteken este 18:00-kor zárult az Egészségért Közalapítvány a Kórházért" közhasznú alapítvány árverése, amely az utolsó néhány órában gyorsult fel igazán. A kórház kerti partyján rádiónk kitelepüléssel egybekötve koordinálta le az utolsó pár órát a licitálók között, akik SMS-ben küldték az újabb és újabb liciteket a vizilabdára, serlegre és különleges üveg borra. Még az utolsó percekben is érkezett licit, így 18:00-kor a végeredmény szerint az olimpiai bajnokok által aláírt vizilabdáért egy vállalkozás 105.000 Forintot, a serlegért egy félegyházi vállalkozás 60.000 Forintot, míg az üveg borért egy cég 12.000 Forintot fizet, így összesen 177.000 Forint kerül majd a kórházi alapítvány számlájára. Az árverés miértjéről a helyszínen kérdeztük dr. Körtvélyessi András főigazgató helyettest

Tovább olvas

10 Jul

Pénteken tartotta a félegyházi kórház a Semmelweis napot

Pénteken délután egy órától tartotta Semmelweis napi ünnepségét a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi telephelye a városháza dísztermében. A megjelent dolgozókhoz szólt köszöntőjében dr. Körtvélyessi András főigazgató-helyettes. A kórház dolgozói az ünneplést egy hagyományos kerti partyval zárják ma este a kórház udvarán.

Tovább olvas

10 Jul

Új, 5 férőhelyes parkoló épült a Kun utca elején

Újabb, öt férőhelyes parkolót adtak át kedden a Kun utca - Bajcsy-Zsilinszky utca sarkán. A kivitelezést a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium nyári gyakorlatát töltő, burkoló szakmát tanuló diákjai végezték, az építéshez szükséges anyagot a félegyházi önkormányzat biztosította. A tanulókat Balogh László szakoktató irányította a két hét alatt lezajlott munkálatok idején. Csabai Csaba szakoktatót halljuk.

Tovább olvas

06 Jul

Megújult a Móraváros szíve

Elkészült a Nefelejcs utca újraaszfaltozása szegélycserével és vízelvezetéssel, továbbá a kapubeállók is megújultak. A lezárult beruházást a móravárosiak egy jó hangulatú szabadtéri rendezvényen ünnepelték meg július 2-án, hétfőn este. A polgármester az eseményen egyebek mellett a városrészhez fűződő személyes kötődéséről beszélt. Mivel évekig ő is itt élt a családjával, jól tudja, hogy milyen fontos szerepet tölt be a mindennapi közlekedésben ez az útszakasz. Csányi Józsefet, és dr. Réczi Lászlót, a körzet önkormányzati képviselőjét halljuk.

Tovább olvas

06 Jul

Kidolgozzák Kiskunfélegyháza új településrendezési koncepcióját

A június 29-én, csütörtökön megtartott képviselő-testületi ülésen többek között döntöttek a városatyák Kiskunfélegyháza új településrendezési eszközeinek kidolgozásáról. Az előterjesztést elfogadták, ennek néhány fontos részletéről Csányi József polgármestert kérdeztük.

Tovább olvas

26 Jun

Október 1-vel újra elindulhat a fogászati ügyelet

A nyári szünet előtti utolsó ülését tartotta a Művelődési és Szociális Bizottság, amelyen tárgyalták azt a napirendi pontot, amely a fogászati ügyelet újraindításáról szól. A részletekről dr. Ónodi Izabellát, a bizottság elnökét kérdeztük.

Tovább olvas

26 Jun

Kiemelt szerephez jut Félegyháza a Magyar Honvédség fejlesztésében

Soha nem látott öszeget szán jövő évi költségvetésben a hazánk védelmére önállóan is képes honvédség létrehozására a kormány. E folyamat szerves része az a Kiskunfélegyházán felépített gyár, amely a jövő évtől teljes kapacitásban megkezdi a kézifegyergyártást, immár hazai alapokra helyezve a magyar katonák egyéni fegyverzeti ellátását. Ezt a hétvégén jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter. Az eddig szigorú titoktartás mellett előkészített, Félegyháza számára kiemelt jelentőségű fejlesztés részleteiről június 25-én, hétfőn tartott sajtótájékoztatót Csányi József polgármester, aki hangsúlyozta, hogy a beruházás helyszíneként Félegyháza honvédelmi hagyományai révén került a döntéshozók látókörébe.

Tovább olvas

26 Jun

1,4 milliárd forintot kapott a város az Ipari Park II-re

1,4 milliárd forintot nyert a város az Ipari Park II beruházásra, amelyről június 25-én délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Városházán Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere, aki elmondta, hogy a 2014-es választások előtt nyílt és egyértelmű programmal álltak a kiskunfélegyházi lakosság elé. A legfőbb céljuk az volt, hogy talpra állítsák a várost. A 2014-es „Munkára Félegyháza Programban” megfogalmazták azt a célt, hogy öt év alatt ötszáz új munkahelyet teremtenek a városban. A kiskunfélegyházi vállalkozók bátorságával és a városban dolgozó emberek szorgalmával, a kitűzött öt év helyett, már most a negyedik esztendőben is elmondhatjuk, hogy eddig több mint hatszáz új munkahelyről beszélünk Kiskunfélegyházán.

Tovább olvas

24 Jun

Fogathajtó versenyt rendeztek a Vasas Pályán

Június 23-án szombaton három kategóriában mérhették össze tudásukat a Koch's Fogathajtó versenyre érkező versenyzők. A megjelenteket Balla László alpolgármester köszöntötte.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]