Friss hírek

28 Feb

Meleg plédeket, takarókat vár a félegyházi kutyamenhely

Ugyan a havazás alábbhagyott, de a következő napokban is marad a tartós fagypont alatti hőmérséklet napközben is. Ilyenkor pedig nem csak embertársainkra, háziállatainkra is kiemelt figyelmet kell fordítani. Papp Viktóriát, a városi kutyaiskola egyik vezetőjét, és a menhely önkéntesét kérdeztük, mik a legfontosabb teendők, amivel megvédhetjük kiskedvencünket a zord időjárás idején. Papp Viktória elmondta továbbá, hogy a kiskunfélegyházi menhely élelemmel szerencsére jól el van látva, de meleg plédeket, takarókat most is szívesen fogadnak.

Tovább olvas

26 Feb

Vénascannert ért a Gatsby party a Rocktárban

2017 november 24-én szervezte meg a Béke egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány a Nagy Gatsby Party-t a Rocktárba, amelynek a bevételével egy vénascannerre gyűjtöttek. A rendezvény sikeresnek bizonyult, az eszközt 201.8 február 26-án délelőtt a kórház Gyermekorvosi szakrendelésén adta át az alapítvány elnöke, Halasiné Papp Anett.

Dr. Fehérvári István elmondta, nagyon hasznos lesz a vénascanner, hiszen nem csak a csecsemők, kisdedek, gyermekek, hanem az idősek esetén is bevethető, hiszen jelentősen megkönnyíti a vérvételek menetét. 

Tovább olvas

26 Feb

A hófúvás miatt figyelmeztet a Magyar Közút

Szinte valamennyi megyében hófúvás nehezítheti a közlekedést a következő napokban!

Az előrejelzések alapján a következő napokban szinte valamennyi megyében havazásra, ezzel együtt a nagy erejű széllökések miatt hófúvásokra is számíthatnak a közlekedők. A 45-60 km/órás széllökések a burkolatról letakarított havat ugyanis rövid időn belül újra az utakra juttathatják. Ezért a szakemberek arra kérik az autósokat, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az érintett megyékben az aktuális út- és látási viszonyokról.

Tovább olvas

24 Feb

Új sör a félegyházi piacon

Új sörrel jelentkezik a komoly megújulási folyamatban lévő Bäder Sörfőzde. A kiskunfélegyházi kisüzem a Félegyházi Stout után most egy Strong Ale-t mutatott be.

Legutóbbi újdonságuk a Félegyházi Stout volt, most pedig itt a Félegyházi Strong Ale, de jönnek még újdonságok a közeljövőben. A Félegyházi Strong Ale egy 7,7%-os Belga jellegű Golden Strong Ale, ami nagyszerű lélekmelengetőnek ígérkezik a hideg napokon. Remélhetőleg a tavaszi-nyári sörstílus igényeket is ilyen jól fogják majd meg a főzde újdonsága, mint ez első két „Félegyházinak” nevezett ital. Balogh Máté, a Bäder képviselője elmondta, hogy régóta szerettek volna egy jó belga jellegű sört főzni, és mostanra érett be a kísérletezés annyira, hogy nagyban is elkészítsék.

Tovább olvas

24 Feb

Oltalmazó kezek díjat kapott 5 félegyházi egészségügyi szakdolgozó

Első alkalommal adták át az Oltalmazó kezek díjat Kiskunfélegyházán. A kiválasztott 5 egészségügyi szakdolgozónak ünnepélyes keretek között, a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében adták át a díjakat dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes és Csősziné Juhász Ildikó ápolási igazgató-helyettes. A megjelenteket köszöntötte Balla László alpolgármester, majd dr Körvélyessy András az Egészségért Közalapítvány a Kórházért alapítvány múltjáról és jelenéről beszélt a jelenlévőknek. A díjakat dr. Körtvélyessy András, dr. Perlaki Pál, Paksi Tiborné és Csősziné Juhász Ildikó adták át.

Az első Oltalmazó kezek díjakat átvehették:

Csáki Róbertné, Juhász Lászlóné, Mohácsiné Nagy Erika, Szabó Nikolett és Tóthné Kovács Anikó.

Az Oltalmazó Kezek díj megalapításáról részletesen Csősziné Juhász Ildikó, ápolási-igazgatóhelyettes beszélt az ünnepség résztvevőinek:

 

Tovább olvas

24 Feb

A kommunizmus áldozataira emlékezett a Város pénteken délelőtt

Február 23-án  délelőtt Kiskunfélegyházán is megemlékeztek a Kommunizmus áldozataira a vasútállomás előtti Návay szobornál. Az önkormányzat nevében Balla László alpolgármeseter mondott köszöntőt.

Emlékműsorral a Constantinum középiskola diákcsoportja lépett fel, Tóth Csaba felkészítésével.

Tovább olvas

23 Feb

Hivatalosan is átadták a betegmonitort a Félegyházi Mentősök számára

Még 2017 májusában szerveztek jótékonysági disco-t Kiskunfélegyházán azzal a céllal, hogy a Kiskunfélegyházi Mentők Alapítványt támogassák, amelynek bevételéből felszereléseket tudnak vásárolni. Az összegyűlt pénzből egy új betegmonitor került beszerzése, amelyet február 23-án a Mentőállomáson adott át hivatalosan is a szervező Lajos Zoltán. Papp György a mentőállomás vezetője arról beszélt rádiónknak, hogy szerencsés helyzetben voltak, hiszen olcsóbban tudták beszerzni az eszközt, így a maradék összegből még tudtak kiegészítőket is vásárolni.

Tovább olvas

22 Feb

Képviseleti fiókot nyitott a Generali Kiskunfélegyházán

Az ország egyik legkiterjedtebb tanácsadói és képviseleti hálózatának bővítésével Kiskunfélegyháza lakói mostantól még könnyebben tájékozódhatnak a személyre szabott igényeket kielégítő biztosítási és megtakarítási lehetőségekről, a Generali Biztosító ugyanis megnyitotta legújabb képviseletét a településen. A társaság célja, hogy az ország valamennyi járásában jelen legyen, hiszen a cég filozófiája szerint a személyes tanácsadást semmi sem pótolhatja.

A megnyitón rövid köszöntőt mondott Major László képviseleti projektvezető és Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere.

Tovább olvas

21 Feb

Óvodás úszásoktatásba fogott a Jogging Plus

Óvodások részére szervez úszásoktatást a Jogging plus szuperinfó futóklub úszó szakosztálya. Az első kis csapat 15 alkalommal a Dózsa óvodából érkezik majd az uszodába szervezett körülmények között, hangzott el az első alkalom előtt megtartott sajtótájékoztatón. 

Tovább olvas

21 Feb

Véglegesítették a pályázati felhívást a Civil és sportszervezetek részére

Rendkívüli ülést tartott Kiskunfélegyháza Város Művelődési- és Szociális Bizottsága február 20-án délután. A napirendi pontok a városban működő civil és sportszervezetek 2018. évre szóló támogatási pályázatainak véglegesítéséről szóltak. A részletekről Görög Anita, közművelődési referens beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]