Friss hírek

10 Jan

Lakossági fórumot tartottak a bankfalui orvosi rendelő ügyében

Megtelt a bankfalui óvoda csoportszobája érdeklődőkkel a január 9-i lakossági fórumon amit a Veled a Városunkért Egyesület szervezett meg az ottani orvosi rendelő február elsejével, az új Egészségközpontba történő költöztetésének kapcsán. A felszólaló lakosok a nagy távolságot, a tervezett buszjáratot, és a már most is nagy parkolóhiányt hozta fel fő indokként, de volt aki azt is boncolgatta, hogy ha a bankfalusi rendelőnek be kell költöznie, akkor a móravárosinak pl. miért nem. 

Hozzátartozik a valósághoz - és ez a lakossági fórumon nem hangzott el - hogy a rendelő beköltöztetését mind a négy ellenzéki képviselő is megszavazta, azaz támogatták a beköltöztetést.

Tovább olvas

10 Jan

Bőrműves remekekkel mutatkoztak be a mezgés diákok

A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium bőrműves szakköre január 7-én kiállítással mutatkozott be a művelődési központban. A megjelenteket Rózsa Pál, az intézmény igazgatója köszöntötte, Szakmai ismertetőt tartott Bene Ágostonné tárgyalkotó iparművész. A kiállítás megnyitón közreműködött Dávid Orsolya (ének) és Vas László (tekerőlant), valamint az iskola diákjai. A kiállítást Kasztel Antal szakkörvezető mutatta be.

Tovább olvas

02 Jan

Polgármesteri köszöntő

Már hagyomány, hogy Csányi József polgármester újévi köszöntőjével indul az új év a Rádió Smile műsorfolyamában a Himnuszt követően. Ez idén sem volt másként.

Tovább olvas

02 Jan

Ezek voltak a legfontosabb híreink 2019-ben

2019-ben is ott voltunk minden hírértékű eseményen, rendezvényen, ünnepségeken. Tudósítottunk a hőszolgáltató ügyéről, a megújuló belvárosról vagy épp a képviselők munkájáról.

A legfrissebb helyi hírekért 2020-ban is keresse helyi hírblokkjainkat a Rádió Smile műsorfolyamában napi 5 alkalommal és itt a radiosmile.hu -n!

Tovább olvas

02 Jan

Idén is sokan vettek részt a Szilveszteri futáson

2019 utolsó napján is sokan vettek részt a hagyományos, immáron 28. Szilveszteri futáson, amelyet már jótékonysági céllal rendeznek meg. A főszervezővel, Németh Lászlóval beszélgettünk a verseny starjta előtti percekben.

Tovább olvas

02 Jan

Petőfi Sándor születésére emlékeztünk az óév utolsó napján

Petőfi Sándor születésének 197. évfordulójára emlékezett ma délelőtt Kiskunfélegyháza. Koszorúzással kezdődött a program az emlékháznál, majd a Petőfi Sándor nevét viselő városi könyvtárban irodalmi délelőtt keretében hallhattak előadást Juhász István ny. tanártól, városunk díszpolgárától. Köszöntőt mondott Balla László alpolgármester.

Tovább olvas

22 Dec

Kossuthos sikerek

Számos versenyen sikeresen szerepeltek a Kossuth iskola diákjai az utóbbi időben. Az eredményekről Ágoston Tibor az intézmény igazgatója beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

22 Dec

Karácsonyi ünnepséget szerveztek a nehéz helyzetben élőknek

Balla László önkormányzati képviselő hosszú évek óta karácsonykor ünnepségre invitálja a nehéz helyzetben élőket. Idén is a szokásos helyszínen, a Göllesz iskola tornatermében látta vendégül a meghívottakat. Köszöntőjében elmondta, hogy ilyenkor, karácsonyhoz közeledve, kicsit meglágyul a szívünk, és nagyobb figyelemmel vagyunk egymás iránt. Gábor atya egy karácsonyi történetet és annak tanulságait osztotta meg a jelenlévőkkel.

Tovább olvas

22 Dec

Járhatóvá vált a Teleky utca

A Teleky utca Holló Béla u. és Árpád u. közötti szakasza eddig sáros, sokszor járhatatlan volt. Az önkormányzat leaszfaltoztatta a 40 méter hosszúságú, 4 méter szélességű, 160 négyzetméter alapterületű szakaszt, ahol új növényzetet is telepítettek, valamint a közvilágítás segítése érdekében egy új lámpatestet helyeztek el. A felújított szakaszt december 18-án adták át a közlekedőknek. A nemzeti színű szalagot Szamosi Endre, a körzet önkormányzati képviselője és Balla László alpolgármester vágták át.

Tovább olvas

22 Dec

Holden Rose közönségtalálkozó volt a Gyermekkönyvtárban

Holden Rose azaz Kovács Attila író közönségtalálkozója volt kedden délután a Petőfi Sándor Városi Könyvtár gyermekbirodalmában, ahol az új könyvsorozatáról is beszélt a megjelent fiataloknak.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]