Friss hírek

29 Mar

A Rocktárban mutatták be Fekete Aliz új regényét

Fekete Aliz írónő könyvsorozatának második kötetét mutatták be csütörtökön délután a Rocktár kistermében. Zenés műsorral közreműködött Farkas Mirella a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola cselló tanára, a vendégeket pedig borkóstolóval a Selb családi pincészet kínálta. Alizzal az eseményekről Zakar Anita műsorvezető beszélgetett.

Tovább olvas

28 Mar

Letették az új óvoda alapkövét Kunszálláson

Letették a kunszállási óvoda alapkövét március 27-én délután. Az ünnepélyes eseményen Kovács Imre a település polgármestere köszöntötte a megjelent falubelieket és az eseményre helyszínre látogató Lezsák Sándor ogy. képviselőt:

Tovább olvas

28 Mar

Támogatási kérelmeket tárgyalt főleg a gazdasági bizottság

Egyházak és a helyi média támogatási kérelmeit tárgyalta és támogatta keddi ülésén az önkormányzat gazdasági bizottsága. Tárgyalta a bizottság egy állami tulajdonú terület megvásárlását, amely jelenleg kihasználatlan, viszont a jövőben parkoló céljára lenne alkalmas, segítve a piac környékén történő megállást. Gyenes Attilát a bizottság elnökét kértük, hogy foglalja össze a legfontosabb döntéseket.

Tovább olvas

28 Mar

A félegyházi Waldorf iskola is részt vesz az Erasmus programban

A félegyházi Waldorf iskola is részt vesz az Erasmus programban. Kölcsönösen 1-1 hetet töltenek el egymás országaiban a program résztvevői. Jelenleg 5 ország vendégei érkeztek Magyarországra. Jelenleg Félegyházát és környékét és Budapestet igyekeznek bemutatni a hozzánk érkezőknek mondta el Feketéné Csikós Szilvia:

Tovább olvas

28 Mar

Angoloztak is a betűbölcsi résztvevői

Angol nyelvű foglalkozás is zajlik a könyvtár baba-mama klubjában, a Betűbölcsiben. Az előadóval, Németh Beatrix-al beszélgettünk a rendezvényen:

Tovább olvas

26 Mar

Színe-Java klub a Betűbölcsiben

A színe-java klubbal ismerkedhettek meg a kismamák és kisgyermekes anyukák kedden délelőtt a Betűbölcsi soronkövetkező foglalkozásán. A klub vezetőjével, Tarjányi Xénia művésztanárral beszélgettünk.

Tovább olvas

26 Mar

Lakossági fórumot szervezett a Kossuthvárosban az MSZP

A Bercsényi utca helyzetéről tartott sajtótájékoztatót követően lakossági fórumot tartott a helyi mszp vezetése a Kossuthvárosi óvodában március 25-én este. A fórum végén Horváth Tamás nyilatkozott a Félegyházi Közlönynek.

Tovább olvas

26 Mar

Lakásügyeket tárgyalt a Városüzemeltetési bizottság

Főként lakásügyeket tárgyalt hétfői ülésén az Önkormányzat Városüzemeltetési bizottsága. A részleketről Bense Zoltán elökkel beszélgettünk:

Tovább olvas

26 Mar

Országos csomagolóversenyt szervezett a Kossuth

A kereskedő és eladó tanulók országos díszcsomagoló versenyen mérték össze tudásukat és fantáziájukat március 22-én, amelyet a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája rendezett meg pénteken a városi sportcsarnokban. A részletekről Ágoston Tibor igazgató beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

21 Mar

Nincsenek angyalok - megnyílt a XXI. MFG Biennálé

Március 20-án nyitotta meg kapuit a XXI. MFG Biennálé a Móra Ferenc Gimnázium diákjainak képzőművészeti kiállítása a Móra Ferenc Művelődési Központban. Először a színházteremben a diákok adtak elő egy elgondolkodtató színdarabot, ezt követően Rosta Ferenc alpolgármester, az intézmény nyugalmazott igazgatója nyitotta meg a tárlatot.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]