Friss hírek

21 May

Városunkba érkezett a békefutás

Törekedjünk a békére mindennapi életünkben és ezzel jó példát mutathatunk a környezetünknek. Ez az alapfilozófiája az országos Békefutás szervezőinek és résztvevőinek. A Békefutás fiatal és felnőtt résztvevői május 21-én érkeztek Kiskunfélegyházára a városháza elé, ahol Csányi József polgármester köszöntötte őket.

Tovább olvas

20 May

Rendhagyó helyszínen lett Miénk itt a tér

Május 19-én megnyitotta kapuit a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás a KSzC Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium udvarán. A kiállítás megnyitón Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatónője köszöntötte az egybegyűlteket.

Tovább olvas

20 May

Petőfi leszármazottak találkoztak a Városházán

Petőfi Sándor Szülőföldemen című megzenésített versének dallamai – a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusának és a Koncert Fúvós Zenekar előadásában – fogadták Petrovics István és Hrúz Mária ma élő leszármazottait május 18-án, a városháza dísztermében. Lánglelkű költőnk családjának utódait Félegyháza nevében Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte.

Tovább olvas

19 May

Szeged védelmezőjének életét mutatták be a könyvtárban

Ükapja, Várady Ignácz vízügyi mérnök életéről és munkásságáról tartott előadást Szűts Tamás szobrászművész május 16-án, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban Aki kétszer harcolt Szegedért címmel. Előadásából kiderült, hogy ükapja sokat tett az árvízi védekezésért, 1848-ban pedig honvéd társaival közösen főhadnagyként védelmezte a falvak lakosait a térségbe behatoló Jellasics csapatainak zaklatásaitól. Szűts Tamással az előadása előtt beszélgettünk.

Tovább olvas

18 May

A béke felbecsülhetetlen érték

A Kiskunfélegyházi Béke Klub városunk önkormányzatával közösen évről-évre megszervezi a Békenapot, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy a biztonság és a béke nem magától értetődő állapot, hanem a társadalom minden tagjának tennie kell a létrejöttéért és folyamatosságáért.

Tovább olvas

16 May

A gazdasági bevándorlókról tartott közös sajtótájékoztatót az MSZP és a Jobbik

Eszik Bence, az MSZP városi elnökhelyettese és Kollár László, önkormányzati képviselő, a Jobbik kiskunfélegyházi vezetője tartott sajtótájékoztatót szerdán délután, Gazdasági bevándorlók Kiskunfélegyházán címmel. Eszik Bencét majd Kollár Lászlót halljuk.

Tovább olvas

14 May

Pótfelvételi eljárást hirdetett a Szt Benedek - PG Tagintézménye

Pótfelvételi eljárást hirdet május 17-ig a Szt Benedek Szakgimnázium, Szakképző iskola és Kollégium PG Tagintézménye. Erről Rokolya Csaba igazgató beszélt rádiónk reggeli műsorában

Tovább olvas

14 May

Napfény és vidámság ragyogta be a Szivárvány Majálist

Hetedik alkalommal rendezték meg a Szivárvány Majálist a Csanyi úti otthonban május 11-én. A ragyogó időben egész napos kulturális és szórakoztató program várta a gondozottakat, családtagjaikat, ismerőseiket. Számos főzőhelyet is felállítottak, annak érdekében, hogy ezen a napon ínyencségekkel kínáljanak időst és fiatalt egyaránt. A programok elején Csányi József polgármester és Gálig Erzsébet köszöntötte a megjelenteket. Az intézményvezető elmondta azt is, hogy a rendezvény jótékonysági jellegű. Az adományokból befolyó összeget a lakók mindennapi életének könnyebbé tételére, programok és kirándulások szervezésére fordítják.

Tovább olvas

10 May

A nyugdíjügyek voltak a téma az MSZP utcafórumán Kiskunfélegyházán

Az EU-s kampány, a közös lista és a nyudíjügyek volt a témája az MSZP félegyházi utcafórumát megelőző sajtótájékoztatón. Horváth Tamást, az MSZP helyi elnökét és Korózs Lajost, OGY képviselőt, a Népjóléti bizottség elnökét halljuk:

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]