Friss hírek

19 Aug

Emléktáblát helyeztek el az egykori Fehér iskola helyén

Emléktáblát avattak az egykori Fehér iskola helyén, a jelenlegi Béke téri piac oldalfalán augusztus 18-án délután. A megjelenteket először Balla László alpolgármester, a körzet képviselője köszöntötte és köszönte meg Bozóki István munkáját, aki sajnos nem tudott jelen lenni a leleplezésen. Az egykori iskoláról dr. Tarjányi József beszélt a jelenlévőknek.

Tovább olvas

19 Aug

Terescsényi Endre emlékkiállítása nyílt meg a Művelődési Központban

Terescsényi Endre emlékkiállítása nyílt meg 2020. Augusztus 18-án délután a Móra Ferenc Művelődési Központ földszinti galériájában. A tárlatot egykori tanítványa, Molnár István Holló díjas festőművész nyitotta meg és ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

Fotók: Móra Ferenc Művelődési Központ

Tovább olvas

17 Aug

Átadták a megújult községházát Petőfiszálláson

Régi adósságát törlesztette Petőfiszállás az új díszterem kialakításával, amely a jövőben méltó helyet biztosít az esküvőknek, képviselő-testületi üléseknek és egyéb tárgyalásoknak. A dísztermet, a megújult polgármesteri hivatalt, az idősek klubját pénteken ünnepélyes keretek között adták át.A helybeliek összefogásának és a Magyar Falu Program 25 millió forintos támogatásának köszönhetően valósult meg a petőfiszállási polgármesteri hivatal belső felújítása. Szász János polgármester a pénteki átadási ünnepségen elmondta, a hivatal a hetvenes években költözött jelenlegi helyére, Antalffy Antal földbirtokos egykori kastélyába.

Tovább olvas

14 Aug

Bölcsődék, iparterületek, csapadékvíz-elvezető rendszerek létesülhetnek újabb TOP-os forrásokból

Az újabb támogatásoknak köszönhetően tovább folytatódhatnak térségünkben a beruházások. A lakosság örömére tovább szépülhet és épülhet környezetünk - mondta el rádiónknak adott interjújában Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.

Tovább olvas

12 Aug

Jövő héten újra Miénk itt a tér!

Idén újra visszatérhet a megújult főtérre a Miénk itt a Tér kiállítás, amelyhez idén egy pályázat is kapcsolódott. Az idei kiállításról és a pályázatról Kis Virág keramikus és Lantos Szabolcs társszervező beszélt Shaker c. reggeli műsorunkban.

Tovább olvas

12 Aug

Újra pályázhatnak a megyei ösztöndíjra a térség fiataljai

Új félév és új lehetőségek várják megyénk szorgalmas diákjait, hiszen 2020. augusztus 15-től ismét pályázhatnak a „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!” ösztöndíjprogram keretén belül a megyei ösztöndíjra 4 konzorciumban, 27 településen.

Tovább olvas

11 Aug

Visszafogottan, de táboroztak fiatal zenészeink

Rendhagyóan fejeződött be az idei tanév a koronavírus-járványnak köszönhetően a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában is. A nyári táborok szervezését azonban a megszorítások előtt megkezdték, de járványügyi helyzetre való tekintettel más formában bonyolították le - nyilatkozta rádiónk hétfő reggeli műsorában Kis-Fekete Vilmos az intézmény igazgatója.

Tovább olvas

10 Aug

Emléktábla Magyari Béla tiszteletére

Emléktáblát avattak Magyari Béla születésének 71. évfordulóján a kiskunfélegyházi repülőtéren, augusztus 8-án. Az emléktábla a Kiskunfélegyházi Blue Sky Repülő Klub és Kollár László önkormányzati képviselő jóvoltából kapott helyet a hangár falán. Az ünnepségen Kollár László köszöntötte a megjelent vendégeket, közöttük Magyari Béla családját, majd ismertette városunk díszpolgárának, a kiképzett űrhajósnak az életútját.

Tovább olvas

10 Aug

Hajtánypályaként születhet újjá a bugaci kisvasút

Zsúfolásig telt szombaton vasútbarátokkal, egykori vasutasokkal és utasokkal a bugaci művelődési ház, ahol vasúttörténeti kiállítással és könyvbemutatóval emlékeztek a bugaci kispöfögőre. A Szegedi Vasúttörténeti Alapítvány ünnepi eseményén mutatták be a Száz éve épült a Galambos-Bugac közötti kisvasút című hiánypótló könyvet is, melyet a Harkakötönyben élő amatőr történész, korábban mozdonyvezető Selymesi Sándor írt. Elmondta, 1920. december 15-én adták át a mindössze 15 kilométeres erdei kisvasutat, amely csupán egy évtizedig működött.

Tovább olvas

06 Aug

Megtartják a Predator Motoros találkozót a Parkerdőben

A rendezvények korlátozásának megmaradása ellenére megtartják a szervezők a Predator Motorostalálkozót a kiskunfélegyházi parkerdőben jövő hétvégén, nyilatkozta rádiónk reggeli műsorában Lovas Róbert főszervező.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]