Friss hírek

12 Feb

A szülők párkapcsolata volt a téma a Betűbölcsiben

A Városi könyvtár Betűbölcsijében Néma Attiláné Ella párkapcsolati tréner volt a vendég február 12-én délelőtt. A Házasság Hete alkalmából arról tartott előadást, hogy létezik-e örök szerelem?

Tovább olvas

12 Feb

Tajvani támogatással épült sószoba Csólyospáloson

Tajvani támogatással valósult meg egy sószoba Csólyospáloson a település általános iskolájában. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Andrew Y. Chang képviseletvezető, Tajpej képviseleti irodából valamint Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a térség ogy. képviselője. A képviseletvezetőtől azt kérdeztük, miért tartották fontosnak, hogy ezt a projektet támogassák. Andrew Y. Changot és tolmácsát halljuk:

Tovább olvas

12 Feb

A devizahitelesek problémáinak megoldásáról tartott fórumot a helyi MSZP

A devizahitelesek problémáinak megoldásáról tartott fórumot a helyi MSZP. Horváth Tamás, az MSZP helyi szervezetének elnöke a fórumon elmondta, hogy a devizahiteleseket megtévesztették és becsapták. Magyarországon 30 ezer embert lakoltattak ki, akik nem tudták törleszteni devizahitelüket. Ezt nem szabadna hagyni.

A fórumot sajtótájékoztató előzte meg, amelynek azt a címet adták: a devizahitelesek helyzete Kiskunfélegyházán. Sajnos a félegyházi helyzetről a sajtótájékoztatón semmilyen érdemleges információ nem hangzott el, ahogy arra sem tudtak választ adni, hogy kb. hány félegyházit érint ez a probléma.

Tovább olvas

12 Feb

A Művelődési Központban nyílt meg a Móra emlékév

Kiskunfélegyháza a 140 éve született író, újságíró, muzeológus, a magyar ifjúsági irodalom egyik legkiemelkedőbb alkotójára emlékezve 2019-et Móra Emlékévvé nyilvánította. Az emlékév során számos rendezvénnyel emlékeznek a város szülöttének munkásságáról. Az emlékévet február 8-án a Móra Ferenc Művelődési Központban nyitották meg, ahol Balla László alpolgármester mondott ünnepi köszöntőt.

Tovább olvas

12 Feb

Megszavazta a testület a város 2019-es költségvetését

Szinte vita nélkül, tizenhárom igen és egy nem szavazattal fogadta el a képviselő-testület Kiskunfélegyháza idei költségvetését szerdán délután. A város ebben az évben közel 10 milliárd forintból gazdálkodhat. Ebből 3,7 milliárd forint az uniós projektek költségvetése, saját forrásból pedig mintegy 1,5 milliárd forintot fordít felújításokra az önkormányzat. Negyvenöt helyszínen indul idén fejlesztési beruházás a városban - nyilatkozta rádiónknak dr. Faragó Zsolt jegyző.

Tovább olvas

12 Feb

Juhász István tartott előadást a Könyvtárban

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban február 5-én, kedden 17 órakor tartott előadást Juhász István ny. tanár, városunk díszpolgára. A téma: Móra Ferenc Aranykoporsó című műve volt. Az előadás előtt beszélgettünk a tanár úrral.

Tovább olvas

08 Feb

Megnyílt Zsibrita Zoltán fafaragó kiállítása

A Móra Ferenc Művelődési Központ biztosított helyszínt Zsibrita Zoltán fafaragó kiállításának. A rendezvényt Kovács-Csonka Szilvia igazgató nyitotta meg február 6-án, szerdán. Énekkel és tekerőlanttal közreműködött  Vas László és közben a lelkes közönség is. A tárlat február 26-áig látogatható.

Tovább olvas

08 Feb

PET-mentes önkormányzatokat szeretne az LMP

Az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében hirdetett harcot az LMP a PET palackok vagyis az ásványvizes flakonok ellen. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, az LMP-s Kiss-Szenicey Kálmán vetette fel ezt először megyénkben, aki maga is meglepődött azon, hogy a megyei közgyűlés ennyire pozitívan állt a témához.

Tovább olvas

05 Feb

Ülésezett a Művelődési és Szociális Bizottság

A város idei évi költségvetéséről, az új egészségügyi központot üzemeltető kft alapításáról és a rezidens támogatás pályázatának elfogadásáról is tárgyalt keddi ülésén a művelődési és szociális bizottság. A részletekről Dr. Ónodi Izabella nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

04 Feb

Mobilmentes napot tartottak a Közgében

Egy korábbi ötletből kiindulva, mobilmentes napot tartott február 1-én a KSZC Közgazdasági Szakgimnázium. Nem csak a diákoktól, a tanároktól is begyűjtötték a mobiltelefonokat, és aznap az ügyintézés is kizárólag vezetékes telefonon történt. A diákok viszont leleményesek voltak, mondta el rádiónknak Tasi Judit igazgatónő.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]