Friss hírek

11 Mar

Ezek a programok maradnak el Kiskunfélegyházán

Körbekérdeztük a kulturális intézmények vezetőit, rendezvényszervezőket, hogy melyek azok a programok, rendezvények, amelyek már biztosan elmaradnak a kormányzati intézkedések miatt Kiskunfélegyházán. A lista módosulhat!

Tovább olvas

11 Mar

A koronavírus és egyéb fertőzések is témái voltak a keddi betűbölcsinek

A koronavírus, a hányós-hasmenéses, lázas betegségek a kisgyermekeknél voltak a legfőbb témái a keddi betűbölcsinek. Ezúttal Tarnóczki Sándorné védőnő, a Nagyaládosok helyi egyesületének vezetője nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

11 Mar

Kiskunfélegyháza város vezetése egyéni megemlékezésre kéri a város polgárait

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel Csányi József polgármester rádiónkhoz is eljutatott felhívásában arra kéri a félegyháziakat, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére a szokásos emlékhelyeknél a megemlékezés virágait tetszőleges időpontban, egyénileg helyezzék el. Az önkormányzat által szervezett valamennyi program elmarad.


Csányi József fontosnak és még inkább szimbolikusnak tartja, hogy összetartozásunk jeléül március 15-én tűzzék fel a nemzeti színű kokárdát szívük fölé. Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen - írja közleményében a Polgármester.


Értelemszerűen így a központi megemlékezések mellett elmarad a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban március 12-én délutáni, Juhász István tanár úr eladása, és a péntek délelőtti Boconádi megemlékezés is a felsőtemetőben.

Tovább olvas

06 Mar

Karády Katalinra emlékeztünk a könyvtárban

Hatalmas érdeklődés övezte Szűts Tamás szobrászművész előadását a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban március 5-én. Az előadás apropójáról Szűts Tamást kérdeztük.

Tovább olvas

05 Mar

Megnyílt a Móra Gimnázium kiállítása a Művelődési Központban

A Móra Ferenc Gimnázium „Eredeti” című kiállítása nyílt meg március 4-én délután a Művelődési Központ földszinti galériájában. A tárlatot Rosta Ferenc alpolgármester nyitotta meg.

Fotók: Művelődési Központ

Tovább olvas

05 Mar

A K2 első magyar meghódítója volt a vendég a könyvtárban

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Földrajzi szabadegyetem című sorozatának soron következő előadásán a K2 első magyar megmászásáról tartott előadást Suhajda Szilárd hegymászó február 27-én este. A hegymászót a rendezvény előtt kérdeztü.

Tovább olvas

02 Mar

E-recept: ezek a legfontosabb tudnivalók

A Shaker c. reggeli műsorunk vendége volt dr. Kőhalmi Józsefné Klárika, aki az e-recepttel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat osztotta meg a hallgatókkal.

Tovább olvas

29 Feb

Átadták az Oltalmazó Kezek díjakat

2020. február 28-án este adták át, immáron harmadik alkalommal az Oltalmazó Kezek díjakat. Idén Busáné Szarvas Katalin, Drozdik Jánosné, Rabi Mónika, Szabóné Varga -Gácsi Etelka és Vörösné Czinege Hedvig vehették át a díjakat és jutalmat. Köszöntő beszédet mondott dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes.

Tovább olvas

27 Feb

A Stresszkezelésről szólt az EFI iroda programja

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda közös programja, az EFI-s esték sorozhat legújabb előadása zajlott február 25-én este. Ezúttal Kis Adelina pszichológus tartott előadást, stresszkezelés, avagy relaxálni jó címmel. Kiss Adelinát halljuk:

Tovább olvas

27 Feb

A kommunizmus áldozatairól emlékeztek meg Kiskunfélegyházán

A kommunizmus áldozataira emlékezve a városi könyvtár udvarában avatták fel Tormay Cécile emléktábláját, február 25-én. A dombormű elhelyezését Dinnyés Gyula kezdeményezte és támogatta anyagiakkal. Az emléktábla leleplezése előtt dr Tarjányi József távollétében Kállainé Vereb Mária igazgatónő szólt a megjelentekhez.

Az alkotást a támogató Dinnyés Gyula és Rosta Ferenc alpolgármester leplezték le. 

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]