Friss hírek

08 Jul

Strand Nap a Félegyházi Termál Parkfürdőben

Július 13-án szombaton egész napos programmal várják a felfrissülni és szórakozni vágyókat a Félegyházi Termál Parkfürdőbe!

Tovább olvas

03 Jul

Idén is lesz motoros zarándoklat Pálosszentkútra

Idén július 6-án szombaton lesz a Keresztény motoros zarándoklat Petőfiszállás-Pálosszentkútra. A részletekről Gulyás Réka szervezőt kérdeztük.

Tovább olvas

03 Jul

Új kiállítóterek mutatkoztak be a Múzeumok Éjszakáján

Új múzeumi kiállítóterekkel várja látogatóit júliustól a félegyházi Kiskun Múzeum. A Múzeumok Éjszakája gazdag programjának első aktusaként június 29-én Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke és Mészáros Márta, a múzeum igazgatója adta át és mutatta be a Tudás-tár Élmény—tér a Tanulás szolgálatában elnevezésű európai uniós projekt keretében megvalósult tanulmánytárakat, valamint a Kincsek a raktárból című kiállítást. Mészáros Márta elmondta, hogy a múzeum fő feladata Félegyháza és a történelmi Kiskunság emlékeinek gyűjtése, feldolgozása, bemutatása:
 

Tovább olvas

25 Jun

Most szombaton lesz Félegyházán a Múzeumok Éjszakája

Új múzeumi kiállítóterekkel várja látogatóit a félegyházi Kiskun Múzeum az idei Múzeumok Éjszakáján, június 29-én, szombaton. A részletes programról Mészáros Márta a múzeum igazgatónője beszélt rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

25 Jun

Jótékonysági Családi Piknik lesz a Múzeumban

Jótékonysági Családi Pikniket szerveznek július 7-én, vasárnap délután a Kiskun Múzeumban. Ezúttal egy majdnem 4 éves kisfiúnak, Ricsinek segíthetünk. A részletekről Papp Anett a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány vezetője beszélt rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

22 Jun

Megnyílt a Kiskun Emlékhely Szankon

Június 21-én pénteken délután avatták fel a szanki Kiskun Emlékhelyet, amelyhez két napos programkavalkádot is szerveztek. A rendezvény pénteken délután három órakor az avatással kezdődött, ahol avatóbeszédet mondott dr. Nagy István agrárminiszter. Szólt a megjelentkehez Lezsák Sándor az országgyűlés alelnöke, Rosta Szabolcs régész és Patkós Zsolt, Szank polgármestere.

Tovább olvas

22 Jun

Vendégségbe érkeztek városunkba a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének tagjai

A Cukorbetegek Budapesti Egyesületének tagjai június 17-én érkeztek városunkba és egy hétig fogják élvezni a kiskunfélegyházi Diabétesz Egyesület vendégszeretetét. A látogatás részleteiről Némedi-Varga Beatrix a kiskunfélegyházi Diabétesz Egyesület vezetőségi tagja beszélt a sajtó munkatársainak.

Tovább olvas

22 Jun

Rangos dijat vehetett át a Petőfi Sándor Városi Könyvtár

Az ENSULIB , a Környezetvédelmi, Fenntarthatósági és Könyvtárak Speciális Érdeklődésű csoportja idén negyedik alkalommal hirdette meg a De Gruyter Kiadó támogatásával a Zöld Könyvtár dij pályázatát. Az idei év nyertes könyvtára a kolumbiai Cali városának könyvtára lett, de 5 db második helyezett könyvtár is lett, közülük az első a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár, amely ismét jelentős elismerést jelent hazánk számára. Erről tartott szerdán sajtótájékoztatót Kállainé Vereb Mária igazgatónő és Rosta Ferenc alpolgármester.

Tovább olvas

18 Jun

Saját kézbe venné a távhőszolgáltatást az önkormányzat

Tegnap délelőtt elzárták a melegvíz-szolgáltatást a Petőfi lakótelepen. Szerkesztőségünket is több lakó megkereste az okok és a megoldás felől érdeklődve. Nem hivatalos információk szerint az immár ismétlődő szolgáltatási kiesés mögött az áll, hogy a hőszolgáltató jelentős tartozásokat halmozott fel. Az ügyben Csányi József polgármestertől és Faragó Zsolt jegyzőtől kértünk tájékoztatást.

Tovább olvas

18 Jun

A mellékhatások voltak a porondon az EFI iroda programján

Az Egészségfejlesztési Iroda "Kérdezze gyógyszerészét" előadássorozatának következő állomása volt a Petőfi Sándor városi könyvtár, ahol ezúttal Kurucz Dóra, a Benu gyógyszertár vezető gyógyszerésze tartott előadást a gyógyszerek mellékhatásaival kapcsolatban.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]