Friss hírek

14 Nov

Selymesben tartott lakossági fórumot Ván Jenő

A fúrt kutak engedélyeztetésének kérdésköre, a dűlőutak karbantartása, a közvilágítás fejlesztése és a rászoruló idősek elhelyezése foglalkoztatta leginkább a selymesi városrész lakóit Ván Jenő önkormányzati képviselő fogadóóráján, november 13-án. A képviselő beszámolt az elmúlt év eredményeiről és válaszolt a felmerülő kérdésekre, amiben segítségére voltak Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző és az önkormányzat több vezető tisztségviselője is.

Tovább olvas

14 Nov

Még égnek a bálák a Tangazdaságban

Több száz szalmabála kapott lángra kedden kora este a kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium tangazdaságában kedden késő délután. Rózsa Pál az intézmény igazgatója rádiónknak elmondta, a tűzoltók jelenleg is a lángok megfékezésén dolgoznak. Hozzátette, nem tudják mi okozta a tüzet, az is lehet, hogy gyújtogatás miatt keletkezett. Annyi már most tudható, hogy több millió forintos kárt jelent az iskolának, hiszen megsemmisült az állatok téli takarmányozására és almozására szánt valamennyi bála. Rózsa Páltól az is megtudtuk, a tűz nem veszélyezteti a tangazdaságban tartott állatokat, csupán a szürke marhákat kellett biztonságos helyre terelni. Az igazgató kiemelte, hogy büszke diákjaira, hiszen a hír hallatán sokan felajánlották segítségüket.

Tovább olvas

13 Nov

Bense Zoltán tartott lakossági fórumot

A zöldhulladék elszállításával, a közlekedés rendjével és a régi lombos fák védelmével kapcsolatos kérdéseiket, kéréseiket fogalmazták meg elsősorban a Bense Zoltán lakossági fórumán megjelentek. Az összejövetelen a 2. választókörzet képviselője a városrészben történt fejlesztésekről és beruházásokról adott tájékoztatást. Dósai Bence kabinetvezető a Zöld város projekt körzetet érintő részleteiről adott tájékoztatást, majd Csányi József polgármester szólt a város fejlesztési terveiről. A beszámolókat követően a képviselő és a város vezető tisztségviselői válaszolták meg a felmerülő kérdéseket. Bense Zoltánt halljuk:

Tovább olvas

13 Nov

Nyílt napot tartott a Közgé hétfőn

Nyílt napot tartott a KSZC Közgazdasági Szakgimnáziuma november 12-én hétfőn, ahová a leendő középiskolás diákokat és szüleiket is egyaránt várták. A részletekről Gémesné Endre Erika nyelvi munkaközösség vezetője nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

12 Nov

Egy hónapot töltöttek olaszországi cégeknél a Közgés diákok

4 hetet tölthettek a KSZC közgazdasági Szakgimnázium diákjai Olaszországban, az Erasmus plus program keretében. A kinti tapasztalatokról dr. Fekete Boglárka projekt koordinátor, közgazdász szaktanár beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

10 Nov

Díjakat és kitüntetéseket adtak át a Szociális munka napja ünnepségen

November 9-én délután tartotta Kiskunfélegyháza Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ a Szociális munka napja ünnepséget, amelyen a jubiláló dolgozókat tüntették ki, de a Szivárvány Személyes Gondoskodást nyújtó intézmény bizottsági elismerő okleveleit is ezen az ünnepségen adták át. A rendezvényen köszöntőt mondott Balla László alpolgármester.

Tovább olvas

08 Nov

Ünnepélyes keretek között nyílt meg az IBUSZ új irodája Félegyházán

A legrégebbi utazási iroda tért vissza Kiskunfélegyházára. Az 1902-es alapítású IBUSZ már a hetvenes évektől üzemeltetett irodát városunkban, azonban a kétezres évek elején több más vidéki irodával együtt, a félegyházi is megszűnt - mondta el az újranyitás alkalmával Termes Nóra hálózati és marketingigazgató, aki rádiónknak elárulta: különleges szál fűzi ehhez az irodához, hiszen ő maga is Kiskunfélegyházán nőtt fel. A városvezetés nevében Csányi József polgármester mondott köszöntőt.

Tovább olvas

07 Nov

Idén is nagy érdeklődés volt Balla László lakossági fórumán

Balla László alpolgármester, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője lakossági fórumot tartott november 6-án a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény aulájában. A végén arra kértük Balla Lászlót, foglalja össze a lakók felvetéseit, javaslatait:

Tovább olvas

06 Nov

Újabb felszereléseket ajándékoztak a félegyházi mentősöknek

A Béke egy Mosollyal kezdődik Alapítvány jótékonysági koncertjén összegyűjtött bevételből speciális sürgősségi orvosi táskákat vásárolt a félegyházi mentősök részére, amelynek ünnepélyes átadása volt november 6-án reggel a mentőállomáson. A táskákat, égési kötszereket és a több helyszínen gyűjtött plüss játékokat az alapítvány vezetője, Papp Anett adta át.

Tovább olvas

31 Oct

Este 22:00-ig lesznek nyitva a félegyházi temetők

A temetők november 1-től 4-ig 06:00 órától, 22:00 óráig tartanak nyitva. A temetők területén belül, csak nyitvatartási időben lehet tartózkodni. Felhívjuk a november 1.és november 4. között a Felső- és Alsó-temetőkbe látogató autósok, kerékpárosok és motorosok figyelmét, hogy a temetők környékén az alábbi forgalmirend-változásokra kerül sor:

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]