Friss hírek

17 Jun

Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum lesz a Közgéből

A Közgazdasági Szakgimnáziumból Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum lesz július 1-től, hiszen akkor változik meg a szakképzés, mondta el rádiónk reggeli műsorában Tasi Judit igazgató és dr. Bánki-Horváth Mihály gyakorlati oktatásvezető.

Tovább olvas

17 Jun

Molnárfecske-palotákat helyeztek ki a Bankfaluban

Mobilállványon, műfecskefészkeket helyeztek ki a Bankfaluban június 16-án. A gyurgyalagok és a partifecskék költőhelye mellett, a Kiskun utca végén kapott helyet a mesterséges fészekegyüttes. Meizl Ferenc, a kiskunfélegyházi Madárbarát Klub és a Magyar Madártani Egyesület Helyi Szervezetének vezetője, valóságos molnárfecske-palotának nevezte a most helyet kapott építményt. 

Tovább olvas

17 Jun

A holokauszt kiskunfélegyházi áldozataira emlékeztek hétfőn

269 zsidó férfit, 341 nőt és 373 gyermeket hurcoltak el Kiskunfélegyházáról 1944. június 15-én. Másnap embertelen körülmények közé, a kecskeméti téglagyárba kerültek, majd június 25-én útnak indították őket Auschwitz felé, ahol gyakorlatilag mindenkire halál várt. A tragikus esemény évfordulóján, június 15-én, hétfőn 18 órakor tartott emlékezést a Veled a Városunkért Egyesület. Megemlékező beszédet mondott Horváth Tamás.

Tovább olvas

12 Jun

Korlátozásokkal lesznek a ballagások az általános iskolákban

Hamarosan kezdődnek a ballagások az általános iskolákban. A járványveszély miatt van olyan intézmény, ahol csak online ünnepséget tudnak rendezni. A Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskolában kisebb létszámmal, de szinte a hagyományos ballagási ünnepséget tartják meg, tudtuk meg Jankovszki Zoltánné igazgatónőtől.

Tovább olvas

09 Jun

Sportvetélkedőre invitálja a gyerekeket Balla László

Sportvetélkedőre invitálja a gyerekeket Balla László alpolgármester, az 5. sz,. körzet képviselője, június 13-án szombaton 10 és 13 óra között a Bajcsy utcai játszótérre.

Tovább olvas

04 Jun

Nyári virágünnep lesz az új főtéren

Dísznövény, valamint helyi és kistérségi kézműves termékek vására lesz június 13-án, szombaton 8 és 13 óra között a Móra Ferenc Művelődési Központban. A rendezvényen virágadományokat gyűjtenek a helyi oktatási intézmények számára, valamint a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesületének szabadtéri alkotóműhelyével is találkozhatnak - mondta el rádiónk reggeli műsorában Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatónője.

Tovább olvas

03 Jun

Pénteken tartja első szabadtéri koncertjét a fúvószenekar

Június 5-én este fél 9-től a Béke téren, az új szökőkút előtt ad koncertet a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar. A részletekről Kiss-Fekete Vilmos a Balázs Árpád alapfokú művészeti iskola igazgatója beszélt rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

29 May

Június 5.-vel nyit a Parkfürdő strandjának egy része

Június 5.-vel megnyithat a Félegyházi Termál Parkfürdő strand részlege. A korlátozások miatt még egy ideig viszont ez is csak fél gőzzel üzemelhet, mondta el rádiónk reggeli műsorában Kelemen József a Parfürdő vezetője:

Tovább olvas

27 May

Rövid lesz a szezon, már a jövő évre készülnek az Utazási irodák

Rövid lesz a szezon, már a jövő évre készülnek az Utazási irodák, mondta rádiónk reggeli műsorában Szetlikné Farkas Szilvia, a félegyházi Kiskun Nova Utazási Iroda egyik vezetője

Tovább olvas

27 May

X. Virágos Félegyházáért – 2020

Idén már a 10. alkalommal hirdették meg a Virágos félegyházáért felhívást, amelyen magánszemélyek mellett társasházak, cégek is indulhatnak. A részletekről Csányiné Papp Andrea Polgármesterné asszonyt, a verseny fővédnökét kérdeztük.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]