Friss hírek

03 Oct

Ifjúsági teret rendezett be a Petőfi Sándor Városi Könyvtár

Társasjátékok, tablet, laptop, Smart Tv is várja csütörtöktől a fiatalokat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A médiatér egy részében ugyanis ifjúsági teret rendeztek be. A részletekről Czibolya Szilviát, a könyvtár médiatárának vezetőjét kérdeztük:

Tovább olvas

03 Oct

Főtér Irodalmi pályázatot hirdetett a Könyvtár

A Zöld Város projekthez kapcsolódóan főtér-irodalmi pályázatot hirdetett a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, több kategóriában. A pályázati kiírásról Kállainé Vereb Mária igazgatónőt kérdeztük.

Tovább olvas

03 Oct

Új, aszfaltozott utat avattak Bikahegyben

Aszfaltburkolattal látták el az Alsótemető fölötti Nap utcát. A megújult, 150 méter hosszúságú, három méter szélességű utat október elsején adta át a közlekedőknek Csányi József polgármester és Bense Zoltán, a térség önkormányzati képviselője.

Tovább olvas

03 Oct

A Server és Misztrál zenekarok érkeztek városunkba a Zene világnapján

Október elseje a Zene világnapja is. Ebből az alkalomból nyílt énekórát szerveztek a város általános iskolásai számára a Servet zenekarral a koradélutáni órákban. 17 órától pedig a Kárpát-medencei magyarok zenéje 2018 című műsorukat láthatta a nagyérdemű. Fellépett még a Magyar örökség-díjas Misztrál együttes is. A rendezvényt Csányi József polgármester nyitotta meg.

Tovább olvas

01 Oct

A szépkorúakat köszöntötte Félegyháza pénteken

A szépkorúak foglalhattak először helyet a művelődési központ színháztermének új széksoraiban, szeptember 28-án. A város önkormányzata, a Nyugdíjas Klubok Egyesülete és a Móra Ferenc Művelődési Központ ezen a napon az Idősek Világnapja alkalmából vendégelte meg az időseket Várkonyi András „Vén budai hársfák…” című vidám, zenés műsorával. Az előadás előtt Csányi József polgármester személyes hangvételű köszöntővel üdvözölte a megjelenteket, és a város valamennyi idős lakóját.

Tovább olvas

01 Oct

A babával való hazatérés volt a téma a szülésfelkészítőn

A kisbabákkal való hazatérést követő legfontosabb tudnivalókról hallhattak az érdeklődő kismamák a Nagycsaládosok egyesülete által szervezett szülésfelkészítő legutóbbi alkalmával. Az előadót, Néma Attiláné dúlát kérdeztük:

Tovább olvas

28 Sep

Bekötött szemmel vacsoráztak a diákok csütörtökön

Bekötött szemmel, teljes sötétségben kellett a vacsorájukat elfogyasztaniuk azoknak a kiskunfélegyházi középiskolásoknak, akik részt vettek csütörtökön az úgynevezett láthatatlan vacsorán a Desperado Étteremben. Nagy Renáta, a programot szervező Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház irodavezetője nyilatkozott a sajtó munkatársainak:

Tovább olvas

28 Sep

Több diákkal vágott neki a tanévnek a Kossuth iskola

Több diákkal kezdte a 2018-19-es tanévet a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium. Mint azt Ágoston Tibor igazgatótól megtudtuk, folyamatosan dolgoznak azon, hogy új képzéseket is tudjanak kínálni a diákoknak:

Tovább olvas

28 Sep

Változnak a zöldjáratok időpontjai

Az FVNP Kft tájékoztatja a lakosságot, hogy 2018. október, november és decemberben a zöldhulladék szállítás az előre meghirdetett időpont helyett (október 8-12; november  5-9 és december 3-7) áthelyezésre kerül.

Az új időpontok az alábbiak:

  • október 15-19;
  • november 12-16;
  • december 10-14.


Kérik a Tisztelt Lakosságot, hogy az említett tárgyhetek elején helyezzék csak ki a zöldhulladékot. A begyűjtés NEM a kommunális szállítás napján történik.

Tovább olvas

26 Sep

Elhárulhatnak a jogi akadályok a Bence Szálló ügyében

Hosszú tárgyalások után, lassan elhárulnak a jogi akadályok a Kemence község mellett, a Csarnavölgy egyik legszebb helyén található, ám bő tíz éve üzemképtelen Bence szálló - vagy ahogy a félegyháziak ismerik  - ifjúsági tábor - felújítása elől. A jogi akadályok, nehézségek sorát a Gazdasági bizottság legutóbbi ülésén hosszasan sorolta dr. Faragó Zsolt jegyző, de ami a legfontosabb: Kemence községgel együttműködve, rövidesen elhárulhatnak az eddig megoldhatatlannak tűnő akadályok. A részletekről Gyenes Attilával, a bizottság elnökével beszélgettünk:

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]