Friss hírek

27 Aug

Új képeslapok a Tourinform Irodától

A megújult főtér immáron képeslapok formájában is megelevenedik, amelyeket rövidesen a Tourinform Irodából lehet majd beszerezni.

Tovább olvas

27 Aug

Rövidesen befejeződik az új Ipari Park építése

A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően 2019 novemberében megkezdődött Félegyházán az Ipari Park II. projekt kivitelezése. A földmunkák után megtörtént a lőszermentesítés, befejeződtek a kötelező régészeti munkák, majd tavasszal a belső aszfaltozott feltáró út mellett kiépültek a közművek: víz, gáz, elektromos áram és közvilágítás, továbbá a kerítés is megvalósult. A kivitelezés befejezését követően kerül sor az internethálózatot kiépítésére, de lesz portaépület és kamerarendszer is.

A részletekről sajtótájékoztató keretében számolt be Csányi József polgármester és dr. Gyuricza Gergő ügyvezető.

Tovább olvas

25 Aug

Egészségnap lesz Szeptember 5-én a Művelődési Központban

Szeptember 5-én 9-18 óráig -  az Egészséges Félegyházáért Egyesület, a Védőnői szolgálat és az EFI iroda szervezésében Egészségnap lesz Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Művelődési Központban és a Korona utcai parkolóban. Ezen a napon szűrővizsgálatok, előadások , bemutató foglalkozások, állapotfelmérés, prevenciós foglalkozások és véradás is várja az érdeklődőket. Minden programelem ingyenes.

Ugyanezen a napon szintén a Művelődési Központban 16 órától ennek a programnak a keretében tart előadást Győrfi Pál - az OMSZ szóvivője - a Járvány és ami  utána következik címmel.  A részvételhez regisztációs jegy szükséges amit átvehet a műv kp. információs pultjánál. 

A programról részletesen Tóth Katalin, az EFI iroda vezetője beszélt rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

24 Aug

Augusztusban lett Miénk Itt a Tér

Ismét birtokba vették a főteret a félegyházi képzőművészek augusztus 19 és 23-a között. Kovács-Csonka Szilvia, a művelődési központ vezetője, a szabadtéri tárlat megnyitásakor elmondta: – A rendezvény az évek során bebizonyította, hogy igenis lehet közvetlenül az emberek közé-köré helyezve népszerűsíteni, közvetíteni a képzőművészetet és az alkotó művészetet.

Csányi József polgármester köszöntőjében elmondta: – Nagy öröm számomra, hogy egy ilyen válságos időben is kihasználhatjuk közösségi tereinket, és együtt ünnepelhetünk. 

A megnyitó után a Padkaporos Táncegyüttes fiataljai teremtettek ünnepi hangulatot.

Tovább olvas

24 Aug

Az új főtér Félegyháza jelképévé válik

Augusztus 20-án adták át Félegyháza egyik legnagyobb beruházását, amely a Zöld Város projekt keretében valósulhatott meg. A Béke téri átadáson Csányi József polgármester köszöntötte a város lakóit, és elmondta, hogy az elkövetkezendő időben is mindent megtesz a város vezetése Félegyháza élhetőbbé tételéért.

A polgármester után Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a megyei fejlesztési tervekről szólt. 

Tovább olvas

21 Aug

A Szent István-téren emlékeztünk államalapító királyunkra

Augusztus 20-án, a Szent István-téren kezdődött a megemlékezés Félegyházán. Ünnepi köszöntőt mondott Csányi József polgármester, ezt követően a város vezetői, civil szervezetei és polgárai koszorút helyeztek el Szent István király szobránál. Ezt követően dr. Várszegi Asztrik, volt pannonhalmi apát celebrálta az ünnepi szentmisét. Ez után érkezett meg a haleszi gazdakörök népviseletbe öltözött küldöttsége az újkenyérrel a templom elé. A megszentelés után az ünneplők a városháza elé vonultak az újkenyér megszegésére.

Tovább olvas

20 Aug

Civileknek állítottak emléket a Szakmaközi falán

Félegyháziak a Félegyháziakért - ez áll azon az emléktáblán, amit augusztus 19-én délután avattak fel a Szakmaközi Művelődési Ház Szent János téri fő falán. A leleplező ünnepségen a megjelenteket Némedi-Varga Beatrix a Humanum Salma Alapítvány egyik vezetője köszöntötte a megjleneteket és szólt a tábla elkészítésének miértjéről.

Tovább olvas

20 Aug

A Gazdakörökben már szerdán megszentelték az új kenyeret

Augusztus 19-én, 17 órakor a Haleszi Gazdakör szervezésében a haleszi haranglábnál, 19 órától pedig a Selymesért Egyesület jóvoltából a selymesi Mária-szobornál kenyérszentelés volt. Az eseményen megjelent és beszédet mondott Csányi József polgármester.

Tovább olvas

20 Aug

Héjja Bella és zenekara játszik pénteken a szökőkútnál

Héjja Bella és a zönge zenekar lép fel pénteken a főtéri szökőkútnál este 20.00-tól. Az okleveles népzenetanár, szentesi származású, de ahogy rádiónk reggeli műsorában is elmondta, már kisgyermek kora óta rendszeresen megfordult Kiskunfélegyházán.

Tovább olvas

19 Aug

Szép eredményekkel tértek haza a Center Gym versenyzői Siófokról

Siófokon kétnapos nagyszabású versenyt rendeztek az elmúlt hétvégén.A Just Clear Nemzetközi Testépítő és Fitness Kupa nyári versenyeit is itt rendezik többek között FitModel, Bikini Fitness és Men’s Physique kategóriában. A Center Gym tulajdonosa, Huszka Vivien két kategóriában is indult a megmérettetésen,amely eredményeként Nestlé Fitness Just ClearBeach Body Fitness Kupa Fitmodel kategóriában IV. helyezést ért el, illetve a Nestlé Fitness Just Clear- Mymove Beach Fitness Kupa Fit Model kategóriában I. helyezéssel zárta a versenyt.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]