Friss hírek

13 Nov

Por- és sármentesen lehet megközelíteni a felső-temetőt

Évtizedes adósságát törlesztette a város azzal, hogy végre por- és sármentesen lehet megközelíteni a felső-temetőt Félegyházán. A közelmúltban ugyanis leaszfaltozták a temető szomszédságában lévő B. Szabó József utcát, melynek ünnepélyes átadását kedden tartották.

Tovább olvas

12 Nov

Babakonyhákat készít régi székekből Simon-Herczeg Petra

Simon-Herczeg Petra volt a Shaker vendége, aki különleges foglalkozásáról mesélt a hallgatóknak: régi, kidobásra szánt székekből készít játék-konyhabútorokat gyermekeknek.

Tovább olvas

11 Nov

Többen érdeklődtek idén a Szent Benedek PG iskola iránt a nyílt napon

Többen érdeklődtek idén a Szent Benedek PG iskola iránt a nyílt napon. Az idei első nyílt napról és versenyeredményekről beszélgettünk Rokolya Csaba igazgatóval.

Tovább olvas

11 Nov

Egyre többen veszik igénybe az EFI iroda szolgáltatásait

Egyre többen és egyre több ügyben keresik fel a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Irodát, mondta el rádiónk reggeli műsorában Tóth Katalin a helyi EFI iroda vezetője. A beszélgetésben szó esett a múltbéli és jövőben programokról, lehetőségekről is.

Tovább olvas

08 Nov

Kis Virág keramikus önálló tárlata nyílt meg a Művelődési Központban

Kis Virág keramikus, Viginti című, önálló tárlata nyílt meg csütörtökön kora este a Móra Ferenc Művelődési Központban. A tárlatot Endre Sándor volt alpolgármester ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A tárlat november végéig látogatható.

Tovább olvas

08 Nov

Flamann Ildikó kiállítása nyílt meg a Gyermekbirodalomban

Flamann Ildikó mesekerámia kiállításának megnyitója zajlott november 7-én délután a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmában. A művésznővel a megnyitó előtt beszélgettünk az alkotásokról.

Tovább olvas

07 Nov

Új járda köti össze a lakótelepet Bankfaluval

Jó minőségű járda köti össze a Petőfi lakótelepet a bankfalui városrésszel. Az új járdát november 6-án adták át. Az átadáskor Csányi József polgármester elmondta, hogy a város meghirdetett programjában került sor a járdaépítésre.

Tovább olvas

05 Nov

Áldatlan állapotok egy Rét utcai ingatlannál: beszáll az önkormányzat

Október utolsó csütörtökén újra ülésezett a város képviselő-testülete. A városatyák tárgyalták és támogatták az egyik Rét utcai ingatlan részbeni önkormányzati tulajdonba vételét, mert ott olyan állapotok uralkodnak, amelyek veszélyt jelentenek a környékben lakókra nézve, mondta el rádiónknak Csányi József polgármester, aki hozzátette: az ügy hasonló az Illésházy utcában történtekhez.

Tovább olvas

05 Nov

Hamarosan megtekinthető lesz a Huszka József emléktábla

Az év első felében pályázatot hirdetett a Huszka József hagyományőrző egyesület, hogy a Huszka Józsefről elnevezett téren álló, egykori zeneiskola épületén - amelybe ez az intézmény a felújítást követően újra visszaköltözik - elhelyezzenek egy emléktáblát. A pályáztatás sikeres volt, és mint azt Kollár Lászlótól megtudtuk, hamarosan, egyelőre ideiglenesen fel is helyezik azt. Előtte azonban egy speciális íjászversenyen mutatják azt be a nagyközönségnek.

Tovább olvas

05 Nov

A Shaker vendége volt: Weisz Matyi, a legfiatalabb rádiós

Győri családi házukból indította el rádiós karrierjét a még csak általános iskolás Weisz Mátyás. Az akkor még mindössze 10 éves (most 13) tehetségre hamar felfigyelt a helyi Győr+ Rádió műsorvezetője, és kapott egy szép meglepetést is.

Matyi két éve egyszerűen csak zenéket akart összevágni, aztán belebotlott egy olyan szoftverbe, amivel rádióadást lehet lebonyolítani. Nem is kellett több a srácnak, hamar elindította a saját netrádióját, SzüNet Rádió néven. Azóta számos magyarországi rádióstúdióban megfordult már, Kiskunfélegyházára pedig az őszi szünetben, október 31-én jutott el. Csőszi Viktor, a Rádió Smile ügyvezetője a reggeli műsorban élőben beszélgetett Matyival, ráadásul helyet is cseréltek, így Matyi ülhetett be a keverőpult mögé.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]