Friss hírek

14 Aug

Jelet hagyni címmel nyílt kiállítás pénteken a Petőfi házban

Jelet hagyni címmel nyílt kiállítás a kiskőrösi művésztelep alkotóinak munkáiból pénteken délután a Petőfi emlékházban. A tárlatot Szurcsik József Munkácsy díjas képzőművész nyitotta meg.
A tárlat szeptember 29-ig lesz látogatható a Petőfi emlékház nyitvatartási idejében.

Tovább olvas

10 Aug

Munkáltatói fórumot tartottak Kiskunfélegyházán

Második alkalommal rendezte meg munkahelyteremtéssel kapcsolatos munkáltatói fórumát a Pénzügyminisztérium által meghirdetett NFA-2018-KKV kódjelű pályázat feltételeiről a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási szervezete. A kiskunfélegyházi rendezvény augusztus 9-én, csütörtökön 10 órakor kezdődött a járási hivatal tárgyalójában, a Szent János tér 2. szám alatt. A részletekről Ba Zsuzsanna beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

10 Aug

A közbiztonságról tartott sajtótájékoztatót az mszp helyi szervezete

A közbiztonsággal kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót az MSZP helyi szervezete. Horváth Tamás képviselő a sajtótájékoztatón elmondta: számos megkeresést kaptak üzlettulajdonosoktól, magánszemélyektől arról, hogy mind a városközpontban, mind a peremkerületek városrészeiben jelen van a vandalizmus, az illegális szemétlerakás és mindezek mellett jelentősen nőttek a közterületen elkövetett bűncselekmények száma is.

Tovább olvas

02 Aug

25. Kiskun RollSped Kupa - Utcai futóverseny lesz szeptember 1-én

A XXV. Kiskun Rollsped Kupa, Utcai futóversenyt rendezi meg a Jogging Plus Szuperinfó futóklub szeptember 1-én. A versenyről a szervezőzés részéről, Németh László beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

02 Aug

Félegyháza költőjére, Petőfi Sándorra emlékeztünk

Félegyháza költőjére, Petőfi Sándorra emlékeztek halálának 169. évfordulóján a költőóriás tisztelői, szeretői. A megemlékezés a Petőfi Sándor Emlékházban kezdődött tárlatlátogatással, teázással és baráti beszélgetésekkel. Ezt követően a főtéren Petőfi szobra előtt Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója tartott ünnepi megemlékezést.

Tovább olvas

30 Jul

Településrendezési fórumot tartottak Kiskunfélegyházán

A Bács Kiskun megyei önkormányzat tartott a területrendezési tervről fórumot július 26-án csütörtökön a Szakmaköziben. A programról Ongjerth Richárd terület és településnredezési vezető tervező beszélt a sajtó munkatársainak:

Tovább olvas

30 Jul

Ágyak vásárlására költi a licitből befolyt összeget a kórház

A nemrégiben meghirdetett jótékonysági licit sikerének köszönhetően az összegyűlt 177 ezer forintból jó minőségű ágyakat szerezhet be a félegyházi kórház. Az „Egészségért Közalapítvány a Kórházért” által meghirdetett jótékonysági liciten sportrelikviák kerültek kalapács alá. Így többek között gazdára talált a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdacsapat névjegyekkel ellátott labdája és az a serleg is, melyet dr. Réczi László birkózó világbajnokunk a világverseny megnyerését követően Kecskeméti Sportfelügyelőségtől kapott eredménye elismeréseként. 

Tovább olvas

30 Jul

A gyerekek idén is a középpontban lesznek az Oldalkocsis találkozón

Idén augusztus elején már az 5. jubileumi oldalkocsis találkozónak ad helyszínt Kiskunfélegyháza a Parkerdőben. A főbb programokról már korábban beszámoltunk, amelyből egyértelműen az tűnik ki, hogy idén is a gyerekek lesznek a középpontban. Az oldalkocsis találkozó miértjéről, folyamatos megújulásáról kérdeztük Ónodi Árpád főszervezőt:

Tovább olvas

24 Jul

A gyümölcsök voltak a fókuszban a legutóbbi Betűbölcsiben

A gyümölcsökről, a gyümölcsökkel vvaló táplálásról volt szó a Petőfi Sándor Városi könyvtár Baba-mama klubjának július 24-i foglalkozásán. Szekeres Bernadett dietetikust, a foglalkozás előadóját kérdeztük a részletekről:

Tovább olvas

20 Jul

Kerékpáros túra lesz augusztusban új testvértelepülésünkre

Őseink útján címmel rendez kerékpáros túrát új, első hazai testvértelepülésünkre, Jászfényszarura a Kiskun Múzeum Baráti Köre. Kiskunfélegyháza és Jászfényszaru közös múltjáról, és egyben a kerékpáros túra miértjéről Mészáros Márta a Kiskun Múzeum igazgatója és Kovács Gyula a Kiskun Múzeum Baráti kör titkára beszélt rádiónknak.

* A riport a plakát alatt meghallgatható és letölthető!

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]