Friss hírek

25 Jan

Pályázati úton is segítenék a tanyás térségek fejlesztését

Soron kívüli ülést tartott január 24-én Kiskunfélegyháza képviselő-testülete. Sürgősségét az indokolta, hogy az önkormányzat határidőn belül indulhasson az agrárminisztérium által kiírt pályázaton, amely a tanyák, valamint a tanyás térség megőrzését és fejlesztését segíti. 

Tovább olvas

24 Jan

A Constantinum intézmény diákja nyerte a Hinmuszmondó versenyt

Tizenharmadik alkalommal rendeztek Himnuszmondó versenyt Félegyházán a magyar kultúra napján. Idén a középiskolások számára hirdette meg a versenyt a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület. A keddi megmérettetésen a város négy középiskolája képviseltette magát. A diákoknak Kölcsey Himnusza mellett egy szabadon választott művet is elő kellett adniuk. Kapus Béláné, dr. Laczkóné dr. Szabó Klára és Mayer Lászlóné döntése alapján a következő helyezések születtek: első helyezett lett Barna Zsanett Bianka (Constantinum Intézmény), második Seres Réka (Szent Benedek Általános Iskola és Középiskola), harmadik pedig Czakó Vivien (Szent Benedek Általános Iskola és Középiskola). Különdíjat kapott Patkós Alexandra a Szent Benedek Iskola diákja. 

Tovább olvas

24 Jan

Kezdődik a beiratkozási szezon

A központi írásbeli felvételik után kezdődik a középiskolákba való beiratkozási szezon. A városban legnagyobb diákszámmal rendelkező KSZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium igazgatójától, Ágoston Tibortól azt kérdeztük, miért válasszák a nyolcadikos diákok a Kossuth-ot.

Tovább olvas

18 Jan

Falusi disznóvágás lesz Petőfiszálláson

Petőfiszállás Önkormányzatának Képviselőtestülete sok szeretettel meghívja Önöket a 2019. február 2-án 7 órakor kezdődő Hagyományőrző Falusi Disznóvágásra. A disznóvágás módja a régi hagyományokat eleveníti fel. A programról Szász János, Petőfiszállás polgármestere beszélt rádiónknak.

Tovább olvas

18 Jan

Félegyházi alkotók munkáiból nyílt tárlat a Művelődési Központban

Január 16-án nyílt meg a Móra Ferenc Művelődési Központban az a kiállítás, melyen a félegyházi képzőművészek alkotásait tekinthetjük meg. A kiállítást Szabó Ildikó művésztanár ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Tovább olvas

16 Jan

A betegség alatti étkezés volt a téma a Betűbölcsiben

Egy nagyon aktuális téma, a betegségek és a betegség alatti étkezés volt a témája a 2019-es első betűbölcsinek, amelynek a Petőfi Sándor V. Könyvtár gyermekrészlege biztosít helyszínt. Szekeres Bernadett dietetikussal, a keddi rendezvény előadójával beszélgettünk a téma kapcsán.

Tovább olvas

12 Jan

A Don-i tragédia 76. évfordulójára emlékeztünk

A Don-i tragédia 76. évfordulójára emlékezett Január 11-én délután Kiskunfélegyháza. A megemlékezésen jelen volt a szervező Önkormányzat képviseletében Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület. A megemlékezést megtisztelte jelenlétével a valószínűleg egyetlen félegyházi túlélő, id. Csányi József úr.

Tovább olvas

11 Jan

Utolsó útjára kísérték dr Garai István Leventét

2019 január 11-én délután utolsó útjára kísérték dr. Garai István Leventét, Kiskunfélegyháza egykori alpolgármesterét, országgyűlési képviselőjét, sportorvost.

Búcsúztató beszédet mondott Kiskunfélegyháza polgármestere, Csányi József, és Kórózs Lajos az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának szocialista elnöke.

Tovább olvas

02 Jan

Fejlesztéseket tervez Reményi Richárd a Moziban

Több év szünet után 2014 márciusában nyílt meg újra a félegyházi Petőfi Mozi, amelynek a bérleti és üzemeltetési jogát a Pannon 2001 Mozgókép Kft nyerte el. Az 5 éves időszak idén tavasszal jár le, az önkormányzat pedig még a 2018-as utolsó bizottsági és testületi ülésén döntött az újrapályáztatásról. Az ülésen elhangzott, hogy jelenlegi üzemeltetője, Reményi Richárd is kíván újra pályázni, nyertessége esetén pedig további fejlesztéseket is tervez. A részletekről telefonon keresztül beszélt rádiónknak az üzemeltető.
Reményi Richárdot halljuk.

Tovább olvas

01 Jan

Csányi József újévi köszöntője

Rádiónkban hagyomány, hogy az új év első perceiben Nemzeti Himnuszunkat követően városunk polgármesterének ünnepi köszöntőjével indul. Ez 2019-ben sem volt másként. Hallgassa meg Csányi József újév köszöntőjét.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]