Friss hírek

11 Oct

Óvodások műsorával adták át az új játszóteret a víztoronynál

Bekerített, szépen parkosított, új játszóeszközökkel felszerelt játszóteret avattak október 10-én a Bercsényi utcán, a víztorony mellett. A nemzeti színű szalag átvágásában a Kossuthvárosi Óvoda gyermekei segédkeztek Csányi József polgármesternek és dr. Kiss Ákos Csabának, a körzet önkormányzati képviselőjének. Az apróságok - mielőtt vidáman birtokba vették volna a hintákat, homokozókat – kedves műsorral köszönték meg a park kialakítását.

Tovább olvas

09 Oct

Már két halálos áldozata van az M5-ön történt balesetnek

FRISS:

Meghalt az M5-ön történt balesetben érintett busz sofőrje és egy utasa is. Terelés az M5-ről az 54-es főút elkerülőjére!

A buszba négy ember beszorult, kiszabadításukon a kecskeméti hivatásos tűzoltók dolgoznak feszítővágó eszközzel, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

A baleset miatt mindkét irányban lezárták a sztrádát. ⛔ A forgalmat a sztrádáról a 91-es kilométernél az 54-es számú főútra terelik!

Korábban írtuk:

Összeütközött két kamion és egy busz az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 87-es kilométernél, Kecskemét térségében. Az elsődleges információk szerint a buszba négy ember szorult be, kiszabadításukon a kecskeméti hivatásos tűzoltók dolgoznak feszítővágó eszközzel. A baleset miatt mindkét irányban lezárták a sztrádát.

Forrás: BKM Katasztrófavédelem

Tovább olvas

09 Oct

Visszatekintő: 7 éve nincs aktív kórháza a városnak

 "Október elsejétől a kiskunfélegyházi kórház százhárom aktív ágya megszűnik, a betegek ellátását a kecskeméti megyei kórház vállalja fel. Kiskunfélegyházán megmaradnak a krónikus és a rehabilitációs ágyak; ezzel együtt is mintegy kétszáz alkalmazott elbocsátására készülnek - írta a Szabad Föld 2010 október 6-án megjelent cikkében."

OTP, KÉSZ Kft, Kapus Krisztián és dr. Kovács József. Ez az a négy fontos név, amiknek és akiknek köszönhetően szűnt meg idestova 7 éve Kiskunfélegyháza és térségének, azaz kb 50.000 embernek az ellátását biztosító aktív kórháza.

Tovább olvas

09 Oct

Design Management Díj oklevélben részesült a Félegyházi Pékség

Design Management Díj oklevélben részesült a Félegyházi Pékség!

Tovább olvas

07 Oct

Kiosztották a Móra rajzpályázat és az Év olvasója díjakat

Október 7-én délelőtt a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban osztották ki a Móra rajzpályázat díjait, valamint az Év olvasója díjakat.

Részletek alább:

Tovább olvas

07 Oct

Helyi hírösszefoglaló 2017-10-06

 - Országos Tanévnyitót és konferenciát tartottaka Kossuth iskola kollégiumában

- dr. Csatári Péter előadását láthatták a Könyvtárban csütörtökön

- Közmeghallgatás lesz november elején

Tovább olvas

07 Oct

Kerestetik a város karácsonyfája

Mint arról korábban hírt adtunk, idén a lakosság bevonásával választja ki az önkormányzat a város karácsonyfáját. A felhívásra 18 felajánlás érkezett. Hamarosan a www.felegyhazikozlony. eu oldalra is felkerülnek a fotók és a legfontosabb paraméterek a szebbnél szebb fenyőkről, amelyek közül mindenki kiválaszthatja a neki legjobban tetszőt. A szavazatok alapján dől el, hogy melyik fa hirdeti idén szépségével, méltóságával az esztendő legnagyobb ünnepének üzenetét: a szeretet és az összetartozás erejét.

A fotón a tavalyi városi fenyőfa látható.

Tovább olvas

07 Oct

Az Aradi 13 -ra emlékezett Kiskunfélegyháza

Az Aradon kivégzett hős vezérekre emlékeztek október 6-án a művelődési központban a Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézmény diákjainak „Örökmécses” című előadásával. Emlékező beszédet mondott Csányi József polgármester.

Tovább olvas

06 Oct

Országos tanévnyitó és konferencia a Kossuth kollégiumban

Az Arany János Kollégium és az Arany János Kollégiumi, Szakközépiskolai Program Országos Tanévnyitóját és konferenciáját tartotta meg Kiskunfélegyházán pénteken a KSZC Kossuth iskola kollégiumában. Az előadók között volt Orbán Anikó az EMMI osztályvezetője, dr. Halász Gábor az ELTE-ről és Dóczy Noémi pszichopedagógus. A megjelenteket Papp Gyula az intézmény főigazgatója köszöntötte:

** Hanganyag a cikk alján! **

Tovább olvas

06 Oct

dr. Csatári Bence tartott előadást a Kádár rendszer könnyűzenei politikájáról

Az ész a fontos, nem a haj. E címmel tartott előadást az Országos Könyvtári Napok keretében dr. Csatári Bence Phd., a Nemzeti Emlékezet Bizottsága Hivatala tudományos kutatója. A pódiumbeszélgetésre október 5-én, csütörtökön 17 órakor került sor a Hattyúházban.

Téma: a Kádár-rendszer könnyűzenei politikája. Beszélgetőtársa dr. Bánki-Horváth Mihály középiskolai tanár volt.

dr. Csatári Bencével egy jó hangulatú riportot készítettünk az előadás előtt a könyvtárban, amit teljes hosszábban meg lehet hallgatni alább:

Tovább olvas

<< Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   Következő >>