Friss hírek

25 Jan

Kiss Czakó Imre fotókiállítása az Ágyúban

Kiss Czakó Imre, a  Wesel Hugo fotókör tagjának nyílt fotókiállítása január 24-én pénteken este az Ágyú Kézműves Sörgalériában. A fotóssal a tárlatmegnyitó előtt beszélgettünk.

A kiállítást Rátkai Zsuzsa, a Holló László Képzőművész kör vezetője ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Tovább olvas

24 Jan

Újabb lakossági fórumot tartottak a bankfalui orvosi rendelő kapcsán

Újabb fórumot szervezett a Veled a Városunkért Egyesület a bankfalusi orvosi rendelő ügyében. A fórumot eredendően a volt Bankfalusi iskola tornacsarnokában szerették volna megtartani, de mint arról a jegyzői iroda rádiónknak elmondta, nem a fórumot szervező városi képviselők, hanem egy magánszemély szerette volna ezt kibérelni a fórum megtartására, neki erre nem adtak engedélyt. Végül az MSZP székházának nagytermébe várták a lakosokat, ahol kb. 20-25 fő jelent meg. A hozzászólók ugyanazokat az érveket sorakoztatták fel, amelyeket két hete a bankfalui óvodában is elmondtak, de az ellenzéki képviselők sem tudtak sok újdonsággal szolgálni, tekintettel arra, hogy a képviselő-testület is majd csak február elején ülésezik újra.

A fórum végén Kollár László és Kiss-Szeniczey Kálmán képviselőket kértük arra, foglalják össze a fórumon elhangzottakat.

Tovább olvas

23 Jan

Frissítve: Ittasan vezetett Horváth Tamás képviselő

Frissítve (01.24.)

Január 23-án este a képviselő, hivatalos Facebook oldalán ismerte be, hogy hibázott:

" Tisztelt Félegyháziak! Hibáztam! Egy társadalmi rendezvényről egymagamban hazafelé tartva, közúti ellenőrzés során ittas vezetésen ért a hatóság. Az alkohol fogyasztását a helyszínen elismertem. Majd harminc éve szereztem meg a vezetői engedélyem, ez idáig nem fordult velem elő hasonló. Komoly pofon ez számomra és egy életre szóló lecke a jövőt illetően. Azon túl, hogy vállalom tetteim következményeit, ezúton kérek elnézést a város lakosságától a méltatlan viselkedésemért! " írta a képviselő Facebook közleményében.

Tovább olvas

23 Jan

Szavalóversenyt rendeztek a Magyar Kultúra Napján

Mint minden évben, idén is szavalóversennyel tették teljessé Kiskunfélegyházán a Magyar Kultúra Napjának tiszteletére rendezett programsorozatot. A megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. A megemlékezés részeként hirdette meg a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület Irodalmi szekciója a Himnusz-mondó versenyt, idén a 7-8. osztályos tanulók számára. A szavalatokat háromtagú zsűri bírálta, melynek elnöke Kapus Béláné Lenke néni, nyugalmazott igazgató, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke, tagjai pedig Mayer Lászlóné Marika, nyugalmazott középiskolai tanár, a Móra Egyesület választmányának tagja, valamint Garai Istvánné Iduka, nyugalmazott iskolaigazgató voltak. A szavalóversennyel kapcsolatban Kapus Béláné Lenke beszélt a sajtó munkatársainak

Tovább olvas

23 Jan

A Lidércláng című monodráma koronázta meg a Magyar Kultúra Napját Kiskunfélegyházán

Különleges előadással kedveskedett városunk önkormányzata és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a Magyar Kultúra Napján az érdeklődő közönségnek. Január 22-én, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár kamaratermében előadott monodrámában Fráter Erzsébet, Madách Imre feleségének történetével ismerkedhettek meg a Magyar Kultúra Napjának tiszteletére tartott rendezvény résztvevői. T. Pataki László darabjában végre ez a csodálatos nő a Parnasszuson a Múzsák körében foglalja el az őt megillető helyet a világirodalom nagy ihletői között. Az előadás (a mi elképzelésünk szerint) abban a pillanat kezdődik és végződik, mikor a lét utolsó másodpercében lepereg az egész élet. Ennek a halálig hűséges, szerelmes, vidám asszonynak a kálváriája ez az előadás –jellemzi röviden a darabot a broadway.hu internetes portál. A darabban Madáchné Fráter Erzsébet szerepében Horváth Fanni, Madách Imre szerepében pedig a darab rendezőjét Bregyán Péter Jászai-díjas színművészt láthattuk. Gitáron kísért a zeneszerző: Bagyinka László. A színdarab előadása előtt Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Tovább olvas

23 Jan

Megnyílt a félegyházi alkotók második tárlata

A Magyar Kultúra Napja alkalmából nyílt kiállítás „Válogatás kiskunfélegyházi alkotók munkáiból II.” címmel január 22-én, szerdán a Móra Ferenc Művelődési Központban. A tárlatot Kertész Jánosné, a Szakmaközi Művelődési Ház nyugalmazott igazgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Tovább olvas

22 Jan

Szakmai napot tartottak a közgében

Szakmai napot szerveztek a közgében január 21-én kedden délelőtt. A szakmai napon két előadó értékes gondolatait hallhatták a diákok. Először Gulyás Ágnes a HR munkaterületről beszélt a fiataloknak. A déli órákban pedig Mag János logisztikai szakember tartott előadást.

Tovább olvas

22 Jan

Kovács Ferencné Magony Ida kiállítása nyílt meg a Könyvtárban

Kovács Ferencné Magony Ida festőművész kiállítása nyílt meg január 15-én délután a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A megjelenteket és a néhai művésznő családját akik zenei betétekkel színesítették a megnyitót, Kállainé Vereb Mária köszöntötte. Beszédet mondott Rosta Ferenc alpolgármester.

Tovább olvas

22 Jan

A gyermekkori fogápolásról volt szó az idei első betűbölcsiben

A kisgyermekeknél is fontos a rendszeres kontroll és a megfelelő fogápolás mondta el rádiónknak a keddi betűbölcsi előtt az előadó, dr Ónodi Izabella fogszakorvos.

Tovább olvas

11 Jan

A Doni tragédia 77. évfordulójára emlékeztünk

A Doni tragédia 77. évfordulóján tartottak városi megemlékezést a kopjafánál majd koszorúztak az öreglaktanya bejáratánál lévő emléktáblánál január 10-én délután. Megemlékező beszédet mondott Mészáros Márta a Kiskun Múzeum igazgatónője. A megemlékezés a felsőtemetőben a II VH-s emlékoszlopnál folytatódott.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]