Friss hírek

05 Dec

Gyenes Attila tartott lakossági fórumot december 3-án

Gyenes Attila képviselő tartott lakossági fórumot a Dózsa iskola ebédlőjében december 3-án este. A képviselővel a fórum végén beszélgettünk a legfontosabb témákról.

Tovább olvas

05 Dec

Fejlesztésekben gazdag évről számolt be Szamosi Endre, képviselői fórumán

Lakossági fórumon köszöntötte Szamosi Endre a 4. körzet lakosait november 30-án, a Batthyány iskolában. Az önkormányzati képviselő naponta találkozik az itt élőkkel, amikor megbeszélik a városrész teendőit, és egyéb tennivalókat is egyeztetnek. Mégis szükségesnek tartja, hogy az év végéhez közeledve legyen egy összegző összejövetel, amikor mindenki elmondhatja véleményét. A fórumon felmerült kérdések megválaszolásában segítségére volt Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, valamint az önkormányzati tisztségviselők is.

Tovább olvas

05 Dec

Felvilágított az első gyertya a város koszorúján

A városháza adventi koszorúján, az ünnepi fénybe öltözött környezetben, felviláglott az első gyertya, december elsején. A gyertyát Csányi József polgármester és Rónaszéki Gábor plébános gyújtották meg. A gyertyagyújtás előtt Csányi József ezeket a gondolatokat fogalmazta meg:

Tovább olvas

30 Nov

Karácsony Palócföldön

Pénteken tartotta karácsonyi ünnepségét a Nyugdíjasklubok Egyesülete a Szakmaközi Művelődési Házban. A megjelenteket először Mátyus Imréné köszöntötte, majd a városvezetés jó kívánságait Balla László tolmácsolta a jelenlévőknek. A köszöntőt követően a klubok tagjainak előadásában láthatta a közönség a Karácsony Palócföldön című darabot.

Tovább olvas

30 Nov

Újra bemutatták a Mi huszonketten c. könyvet

Újra bemutatták Babay József, Mi huszonketten című kötetét a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az újrakiadás apropójáról és a különlegességéről Kapus Bélánét kérdeztük. A kötet újrabemutatásának estéjén Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket. Műsorral közreműködtek a Móra Ferenc Gimnázium diákjai.

Tovább olvas

30 Nov

Forgács Attila tartott előadást a Művelődési Központban

Az ízek lélektana és az ételfrász. E címmel tartott dedikálással egybekötött előadást november 28-án dr. habil. Forgács Attila az Elte és a Corvinus Egyetem tanára a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében. A nemrégiben alakult kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda programsorozatának első vendége Forgács Attila gasztropszichológus volt, előadását megelőzően vele beszélgettünk:

Tovább olvas

29 Nov

90. születésnapján köszöntötték Kapus Bélát, városunk díszpolgárát

90. születésnapján köszöntötte a városvezetés, pályatársak, osztálytársak, családtagok, a Zenebarátok Kórusa Kiskunfélegyháza díszpolgárát, Kapus Bélát, szerdán délután a városháza Dísztermében. A városházán díszpolgárunkat Csányi József polgármester köszöntötte a kerek születésnap apropóján:

Tovább olvas

29 Nov

Hivatalosan is megnyílt az Egészségfejlesztési Iroda

November 28-án délelőtt a városháza dísztermében ünnepélyesen is megnyitották az Egészségfejlesztési irodát, amelynek átmenetileg még az önkormányzat ad otthont.

Tovább olvas

29 Nov

50 millió forinttal növekedett az önkormányzat általános tartaléka

Tovább emelkedett a város általános pénzügyi tartaléka, hangzott el az önkormányzat Jogi bizottságának keddi ülésén. dr Réczi Lászlót, a bizottság elnökét halljuk.

Tovább olvas

29 Nov

Elbírálták a Bursa Hungarica pályázatokat

November 27-én ülésezett az önkormányzat Művelődési- és Szociális Bizottsága, amelyen a legfontosabb napirendi pontok között szerepelt a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázat eredményeinek ismertetése. A részletekről a bizottság elnöke, dr Ónodi Izabella számolt be rádiónknak.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]