Friss hírek

29 Aug

Utcafórumot szerveztek a lakók a Bessenyi és Lisznyai utca kereszteződésében

Utcafórumot szerveztek a Kossuthvárosban élők a Bessenyei és Lisznyai utca kereszteződése közelében, ahova meghívták a körzet képviselőjét, dr Ónodi Izabellát, és jelen volt Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester is. A képviselő-asszonyt a fórumot követően telefonon kérdeztük az utcafórum témáiról.

Tovább olvas

28 Aug

Fekete Pálra emlékezett a város kedden

Fekete Pálra, a tanítók tanítójára, városunk díszpolgárára emlékezett Kiskunfélegyháza születésének 80. évfordulóján mellszobránál augusztus 27-én kedden este. Megemlékező beszédet mondott tanári pályatársa, Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, térségünk országgyűlési képviselője.

Tovább olvas

24 Aug

A megye települései is bemutatkoznak az idei Libafesztiválon

Augusztus 23-án délelőtt sajtóebéddel összekötött sajtótájékoztatón ismertették a XXI. Libafesztivál részletes szakmai és szórakoztató, kulturális programját. Az idei alkalommal több újdonsággal is várják a résztvevőket úgy a sütő-főzőversenyre mint a szakmai konferenciára és a további programokra. A sajtó képviselőit először Csányi József polgármester köszöntötte. Rideg László a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy idén a megyenapot Kiskunfélegyházára hozzák el, amely így a Libafesztivál részévé válik, és akkor adják át a megyei kitüntető díjakat is a városháza dísztermében. Dr. Horváth Sándor az Integrál Zrt elnök vezérigazgatója beszédében kiemelte, hogy az Integrál Zrt nem csak Magyarország, hanem az egész világ legnagyobb hízott libahús előállítója.

Tovább olvas

23 Aug

Malom alatti sokadalom

Malom alatti sokadalom címmel szervez programot a Kiskun Múzeum augusztus 23-án pénteken délután a Múzeum udvarán és előadótermeiben. A részletekről Mészáros Márta a múzeum igazgatónője beszélt rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

21 Aug

Minden, ami Libafesztivál

2019 augusztus 13-án Kovács-Csonka Szilvia a Művelődési Központ igazgatónője és kollégája, Gulyás Réka volt a Shaker vendége és a XXI. Libafesztiválról beszélgettünk.

Tovább olvas

20 Aug

A X. Bajuszfesztiválon készült fotókból nyílt kiállítás az Ágyú Kézműves Sörgalériában

Az ÁGYÚ Kézműves Sörgalériában látható az a fotókiállítás, amely a 2018-as, tizedik Bajuszfesztiválon készült fotókból lett összeállítva.  A tárlatot, amelynek fotóit Papp Johanna készítette, Jámvári Zoltán grafikus és fotóművész nyitotta meg.

Tovább olvas

20 Aug

Az államalapításra emlékezett Kiskunfélegyháza

A Szent István téren emlékezett Kiskunfélegyháza államalapításunkra Augusztus 20-án délelőtt. Ünnepi beszédet mondott Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere. 

Tovább olvas

17 Aug

Hajdú Mónika fotóművész tárlata nyílt meg a Könyvtárban

Hajdú Mónika fotóművész Keresztrejtvények című kiállítása nyílt meg augusztus 15-én délután a Petőfi Sándor Városi Könyvtár kamaratermében. A fotóművésszel a tárlat megnyitóján beszélgettünk.

Tovább olvas

16 Aug

Megnyílt az Elfeledett mesterségek c. kiállítás az Ipartesület székházában

Az elfeledett mesterségek” címmel nyílt kiállítás a Vállalkozók Ipartestületének székházában augusztus 14-én, szerdán 18 órakor. A félegyházi cipőiparról, és annak múltjáról, jelenéről és jövőjéről Szatmári Péter a Derby Cipőgyár tulajdonosa, ügyvezetője beszélt. A kiállítást a város részéről Csányi József polgármester nyitotta meg.

Tovább olvas

15 Aug

Újabb botrányos sajtótájékoztató

Újabb botrányos sajtótájékoztatót sikerült összehoznia az összellenzéknek augusztus 14-én délután. A sajtómeghívóban ugyanis csak annyi szerepelt, hogy bemutatják a körzeti jelöltjeiket. A sajtó képviselőnek kezébe a helyszínre való érkezésekor egy-egy cetlit nyomtak, hogy akkor és ott, előre írják rá a kérdéseiket, amit majd a szervezők felolvasnak (??) a bemutatkozásokat követően.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]