Friss hírek

13 Oct

Lezsák Sándor: induljon újra a polgármesteri tisztségért Csányi József

Közösségi oldalán cáfolta Csányi József polgármester azt a szóbeszédet, miszerint állami vállalat igazgatójaként, vagy államtitkárként folytatná pályafutását, s egyben bejelentette: ismét indul a polgármesteri címért. A hír kiemelkedő aktivitást váltott ki az világhálón, rámutatva, hogy a félegyháziak fokozott várakozása előzte meg a bejelentést.

Tovább olvas

13 Oct

Rokonlelkek: Reményi Ede és Petőfi Sándor

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Emlékbizottság szervezésében tartott előadást Rokonlelkek - Petőfi és Reményi címmel Kapus Béláné egyesületi elnök csütörtökön a Könyvtárban.
Lenke nénit arra kértük, avassa be a hallgatókat abba, miért is voltak rokonlelkek Reményi Ede, Petőfi Sándorral:

Tovább olvas

13 Oct

Fókuszban a méhnyakrák

A Béke Egy Mosollyal kezdődik alapítvány szervezésében dr. Rigó Imre szülész-nőgyógyász főorvos és Szentesi Éva tartott előadást a nők körében az egyik leggyakoribb elhalálozási okról, a méhnyakrákról.

Tovább olvas

09 Oct

Már be lehet nyújtani a pályázatokat a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerbe

A Város képviselő testülete legutóbbi ülésén tárgyalta és elfogadta a csatlakozást a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjrendszerhez és mintegy 4 millió forintos keretösszeget szavazott meg erre a célra. A jelentkezés részleteiről Bajzák Andreát, az önkormányzat ifjúsági referensét kérdeztük.

Tovább olvas

09 Oct

Átadták Félegyháza új büszkeségét

Elkészült a városképi jelentőségű beruházás. Az új, zöld növényzettel beültetett parkolót a régi városképet idéző falfestmény díszíti, és a közlekedés biztonságát szolgáló útkorrekció teszi teljessé. A buszpályaudvarral szemben kialakított létesítményt október 8-án, hétfőn adták át. A 432 négyzetméteres parkosított téren 39 parkolóhelyet alakítottak ki, és a Bajcsy-Zsilinszky utcát is kiszélesítették, lehetővé téve ezzel az autóbuszok zavartalan, biztonságos kikanyarodását. Az új beruházás - a festmény és a tér - őrzéséről mától három éjjellátó biztonsági kamera is gondoskodik. Az átadást félegyháziak sokasága várta, akiket Csányi József polgármester köszöntött.

Tovább olvas

08 Oct

Fekete Jánosra emlékeztek pénteken a Templomkertben

A 10 éve elhunyt Fekete Jánosra, Félegyháza kiemelkedő helytörténészére, Petőfi- és Móra-kutatójára, életére és munkásságára emlékeztek október 5-én az Ótemplom kertjében. Domborművénél családja, a városvezetés és János bácsi tisztelői helyezték el koszorúikat, a tisztelet mécseseit. A város díszpolgárának munkásságát Tóth Gyuláné méltatta.

Tovább olvas

08 Oct

Az Aradi 13-ra emlékeztünk pénteken

Az 1848-49-es szabadságharc 169 évvel ezelőtt Aradon kivégzett hős vezéreire emlékeztek október 5-én, a művelődési központban. Emlékező beszédet mondott Balla László alpolgármester.

Tovább olvas

05 Oct

Átadták az Ifjúsági teret a Könyvtárban

A GYIÖK és az általános valamint középiskolás fiatalok jelenlétében adták át azt az Ifjúsági sarkot, amelyet a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban alakítottak ki a médiatár belső részében. A fiatalokhoz Rosta Ferenc alpolgármester szólt:

Tovább olvas

04 Oct

Kiss Czakó Imre "Szülőföldemen" fotókiállítása nyílt meg a könyvtárban

Szülőföldemen. E címmel nyílt meg Kiss Czakó Imre fotós munkáiból egy tárlat október 3-án, szerdán 17 órakor a Hattyúházban. A tárlatot dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke nyitotta meg. Zenés műsorral közreműködött Doroghy Zsuzsanna és Vígh Csaba. A tárlat október 31-éig látogatható.

A megnyitó előtt a fotóssal beszélgettünk.

Tovább olvas

03 Oct

A Shaker vendége volt DJ Fejes, DJ Parádi és Lajos Zoli

Egy bulinak indult, de már a tizenharmadiknál tart.. A múltról és a jelenről is beszélgettünk a rendezvény szervezőjével és a DJ-kel. 

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]