Friss hírek

16 Feb

A DK is Horváth Tamást támogatja az országgyűlési választásokon

Sajtótájékoztatón jelentette be Nagy Lajos a Demokratikus Koalíció megyei koordinátora, hogy a DK a 4. sz. választókörzetben az MSZP színeiben induló Horváth Tamást támogatja a kampányban. Nagy Lajos kihangsúlyozta, hogy pártjuk nem alkudik meg és nem is köt senkivel - a jelenleg kormányzó erőkkel sem - szövetséget. Leszögezte, hogy itt az idő harcolni a demokráciáért és küzdeni a szabad véleménynyilvánításért.

Tovább olvas

14 Feb

Hajagos Gyula plébános tartott előadást a Könyvtárban

A házasság hete alkalmából Hajagos Gyula plébános tartott előadást A házasság a család alapja címmel a Könyvtárban kedden délután. 

Tovább olvas

13 Feb

Letették az esküt a Választási Bizottság tagjai

Letették az esküt a Választási Bizottság tagjai. A bizottság 3 tagja: dr. Palásti Gabriella ügyvéd, Csabai Csaba a KSZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium Igazgatóhelyettese és dr. Dobák Nándor ügyvéd, akit az alakuló ülésen elnöknek választottak meg.

Tovább olvas

11 Feb

Aszály- és vízhiány kezelő rendszert építenek ki a Mezgé tangazdaságában

Operatív aszály- és vízhiány kezelő rendszert építenek ki a mezőgazdasági iskola tangazdaságában. A félegyházi mezőgazdasági iskola viszonylag nagy és többféle talajadottságú területen gazdálkodik – mely a rendszer kiépítésénél tulajdonképpen a legfontosabb szempontja volt az Országos Vízügyi Főigazgatóságnak. A részletekről Rózsa Pál igazgató beszélt a sajtó munkatársainak.

Tovább olvas

11 Feb

A sportolók munkáját köszönte meg a városvezetés

A félegyházi sportegyesületek, klubok és közösségek képviselőit fogadták február 7-én, a városháza dísztermében. Az összejövetelen Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester köszönte meg azt a munkát, amit a fiatalok sportolásáért, a fiatal tehetségek kibontakozásának elősegítéséért tettek. A város megbecsülésének jeléül, minden közösség képviselőjének oklevelet adtak át, ezt követően pedig kötetlen, baráti beszélgetésre invitálták a megjelenteket. A találkozón Csányi József elmondta, hogy a városvezetésnek fontos feladata közé tartozik a sport támogatása.

Tovább olvas

09 Feb

Jónak tartja de nem szavazta meg a költségvetést Horváth Tamás

Jónak tarjta, mégsem szavazta meg Kiskunfélegyháza Város 2018-as költségvetését az MSZP helyi vezetője, Horváth Tamás. Rádiónk a képviselő-testületi ülés előtt készített interjút a szocialista városatyával, aki elmondta: örül annak, hogy több elképzelésük beépítésre került, de a költségvetés szavazásánál tartózkodott. Így a képviselő testület 13 igen és 2 tartózkodással, elfogadta azt. Szintén tartózkodott a költségvetés szavazásánál (is) Kapus Krisztián ex polgármester, aki jelen ciklusban körzet nélküli, listás helyen került be a képviselő-testületbe, 2016-ban rendszeres távolmaradásai miatt pedig a Jogi bizottságból is kilépett (mielőtt a bizottság ugyanazon a napon szavazott volna leváltásáról).

Tovább olvas

08 Feb

A fejlesztési lehetőségekről tanácskoztak a járás polgármesterei Félegyházán

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Rideg László a Kiskunfélegyházi Járás településvezetőivel találkozott a kiskunfélegyházi városházán, február 7-én. A polgármesterekkel és szakértőikkel áttekintették a Települési Operatív Program kereteiben megvalósuló fejlesztéseket, eredményeket, valamint megbeszélték az elkövetkező időszak legfontosabb teendőit is.

A pályázati lehetőségekkel kapcsolatban Csányi József polgármester elmondta, hogy Kiskunfélegyháza és térsége jó helyzetben van, mert városvezetésünk és a megyei önkormányzat között tökéletes koordinációs munka folyik, amely megkönnyíti a projektek előkészítését.

Tovább olvas

08 Feb

Diákok olvastak fel Móra műveiből a Könyvtárban

Február 7-én délelőtt 10 órától szervezték meg az 5 órás felolvasást Móra Ferenc műveiből a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban az általános iskolások részére. A megjelenteket először Kállainé Vereb Mária igazgatónő köszöntötte. A rendezvény díszvendége Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája volt, aki köszöntőjében arról beszélt, hogy a Kincskereső kisködmön ma még aktuális-e?!

Vészits Andreát halljuk:

Tovább olvas

07 Feb

Átmenetileg Félegyházán láthatják el a jászszentlászlói lakosokat

Kérelmekről, a város költségvetéséről és a jászszentlászlói fogorvoshiányról is tárgyalt idei első ülésén a Művelődési és Szociális Bizottság. dr. Ónodi Izabellával, a bizottság elnökével beszéltünk a részeltekről az ülés után, első körben a költségvetéssel kapcsolatban:

-bejátszás

Tovább olvas

07 Feb

A tudatos alhasvédelemről szólt a keddi betűbölcsi

A tudatos alhasvédelemről szólt a keddi betűbölcsi. A keddi foglalkozás vezetőjével, Vidács Tímeával beszélgettünk a rendezvény előtt.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]