Friss hírek

15 Mar

Lakossági Fórumot tartott dr. Réczi László

Dr. Réczi László tartott lakossági fórumot március 14-én délután a Platán utcai általános iskola ebédlőjében. A témák között a korábbi fejlesztések és az idei évre tervezett fejlesztések is sorra kerültek. A lakossági fórumot követően a képviselő nyilatkozott rádiónknak is, cikkünket később frissítjük.

Tovább olvas

15 Mar

Összellenzéki sajtótájékoztató volt a Móra előtt csütörtökön

Összellenzéki sajtótájékoztatót tartottak csütörtökön délután a Móra gimnázium előtti téren. A téma a közös ellenézi kiállás Kiskunfélegyházán is a közoktatás helyzetének javításáért valamint a köztisztviselők jogainak és bérezésének rendezéséért.

Felszólaltak Arató Gergely a DK képviseletében, Kollár László a Jobbik képviseletében, Kis-Szeniczey Kálmán az LMP képviselője, Bíró Barna a kecskeméti TizenX elnöke, Kórózs Lajos országgyűlési képviselő az MSZP színeiben és Tordai Bence a Párbeszéd országgyűlési képviselője. Az MKKP-s Bodor Sándor pillanatnyi mentális problémára hivatkozva nem jelent meg.

Tovább olvas

14 Mar

Bajban van a hőszolgáltató

Fűnek-fának tartozik a PERKONS DHÖ Dunaújvárosi Hőszolgáltató Kft, az Önkormányzatnak sem fizet - nem is fogadták el a részletfizetési kérelmüket a tegnapi, rendkívüli képviselő-testületi ülésen. A részletekről Csányi József polgármester számolt rádiónknak a testületi ülést követően.

Tovább olvas

14 Mar

Az anyatejes táplálás problémáiról volt szó a keddi betűbölcsiben

Az anyatejes táplálással kapcsolatos problémákról szólt a március 12-i Betűbölcsi. Ezúttal dr. Sinkó Melinda tartott előadást a jelenlévő anyukáknak, kismamáknak.

Tovább olvas

14 Mar

Idén is ajándékoznak kerékpárokat a félegyházi kerékpáros klubosok

Idén is ajándékoznak kerékpárokat a Göllesz Viktor iskolának a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klub tagjai. A részletekről Hup Richárdot kérdeztük:

Tovább olvas

14 Mar

Hivatalosan is megkezdte működését a lovas polgárőr szolgálat

Kiskunfélegyháza kb. 24-25.000 m2 külterülettel rendelkezik, melynek közbiztonságát leginkább a lovas polgárőrök tudják fenntartani, mondta el a sajtótájékoztatón Dongó József:

Tovább olvas

13 Mar

A Művelődési Központban tartotta március 15-i ünnepségét a Szt Benedek Iskola

A Művelődési Központban tartotta március 15-i ünnepségét a Szent Benedek Középiskola Kiskunfélegyházi PG tagintézménye március 11-én, amelyet rendhagyó módon élőben is közvetítettek az Iskola Facebook oldalán. A színi előadás előtt Andrási Endréné Katalin színjátszó csoport vezetője mondott ünnepi köszöntőt.

Tovább olvas

13 Mar

Jó házigazdának és versenyzőnek bizonyultak a mezgések

A félegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium adott otthont az 59. Húsipari Szakma Kiváló Tanulója Versenynek. A megmérettetésen az ország huszonkét legjobb hentes tanulója mérte össze tudását. A verseny első napján az ünnepélyes megnyitón Bagdán Boglárka agrár-szakképzésért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a tanulókat. Rózsa Pál, a vendéglátó intézmény vezetője bemutatta az intézményt és az ott folyó munkát, majd Kássa Tibor, a versenybizottság elnöke ismertette a feladatokat. A megnyitót követően a versenyzők írásbeli és szóbeli vizsgán bizonyították felkészültségüket. Másnap a tanüzemben a vágástól a késztermék elkészítéséig minden folyamatban bizonyítaniuk kellett, sőt értékesítési készségeiket is megmutatták. A versenynek ezt a napját Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő is meglátogatta. Az eredményhirdetésre a harmadik napon a városháza dísztermében került sor, ahol Csányi József polgármester is köszöntötte a leendő húsipari szakmunkásokat.

Tovább olvas

07 Mar

Átadták a Holló László díjakat a Könyvtárban

Holló László születésnapján a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban adták át ünnepélyes keretek között a két évente kisztott Holló László díjakat. Idén dr. Feledy Balázs művészeti író és Rádi András kiskunfélegyházi festő vehette át a díjakat. Különleges alkalom volt ez, hiszen ezen a délutánon nyílt meg Rádi András képeiből készült kiállítás is.Dr. Feledy Balázst Mészáros Márta a Kiskun Múzeum igazgatója, Rádi Andrást pedig Szabó Ildikó művésztanár méltatta. A díjazottak méltatását alább hallgathatja meg.

Tovább olvas

03 Mar

A sportszervezetek vezetőit köszöntötték

A 2018-as esztendő eredményeinek elismeréséül a városháza dísztermében fogadták a félegyházi sportegyesületek, klubok képviselőit, sportvezetőit február 28-án. Az eseményen Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Az egyesületek az elmúlt évben is sokat tettek a fiatalok sportolásáért, eredményeikkel öregbítették Kiskunfélegyháza hírnevét.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]