Friss hírek

12 Feb

Megszavazta a testület a város 2019-es költségvetését

Szinte vita nélkül, tizenhárom igen és egy nem szavazattal fogadta el a képviselő-testület Kiskunfélegyháza idei költségvetését szerdán délután. A város ebben az évben közel 10 milliárd forintból gazdálkodhat. Ebből 3,7 milliárd forint az uniós projektek költségvetése, saját forrásból pedig mintegy 1,5 milliárd forintot fordít felújításokra az önkormányzat. Negyvenöt helyszínen indul idén fejlesztési beruházás a városban - nyilatkozta rádiónknak dr. Faragó Zsolt jegyző.

Tovább olvas

12 Feb

Juhász István tartott előadást a Könyvtárban

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban február 5-én, kedden 17 órakor tartott előadást Juhász István ny. tanár, városunk díszpolgára. A téma: Móra Ferenc Aranykoporsó című műve volt. Az előadás előtt beszélgettünk a tanár úrral.

Tovább olvas

08 Feb

Megnyílt Zsibrita Zoltán fafaragó kiállítása

A Móra Ferenc Művelődési Központ biztosított helyszínt Zsibrita Zoltán fafaragó kiállításának. A rendezvényt Kovács-Csonka Szilvia igazgató nyitotta meg február 6-án, szerdán. Énekkel és tekerőlanttal közreműködött  Vas László és közben a lelkes közönség is. A tárlat február 26-áig látogatható.

Tovább olvas

08 Feb

PET-mentes önkormányzatokat szeretne az LMP

Az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében hirdetett harcot az LMP a PET palackok vagyis az ásványvizes flakonok ellen. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, az LMP-s Kiss-Szenicey Kálmán vetette fel ezt először megyénkben, aki maga is meglepődött azon, hogy a megyei közgyűlés ennyire pozitívan állt a témához.

Tovább olvas

05 Feb

Ülésezett a Művelődési és Szociális Bizottság

A város idei évi költségvetéséről, az új egészségügyi központot üzemeltető kft alapításáról és a rezidens támogatás pályázatának elfogadásáról is tárgyalt keddi ülésén a művelődési és szociális bizottság. A részletekről Dr. Ónodi Izabella nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

04 Feb

Mobilmentes napot tartottak a Közgében

Egy korábbi ötletből kiindulva, mobilmentes napot tartott február 1-én a KSZC Közgazdasági Szakgimnázium. Nem csak a diákoktól, a tanároktól is begyűjtötték a mobiltelefonokat, és aznap az ügyintézés is kizárólag vezetékes telefonon történt. A diákok viszont leleményesek voltak, mondta el rádiónknak Tasi Judit igazgatónő.

Tovább olvas

02 Feb

Félpályás útlezárást tartottak Félegyházán az ellenzéki pártok szervezésével

A Munka Törvénykönyv megváltoztatása elleni tiltakozásként szerveztek félpályás útlezárást február 1-jén a kiskunfélegyházi ellenzéki pártok.

Tovább olvas

31 Jan

A jövő építése közben előkerült a múlt

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a napokban a Zöld Város projekt kivitelezése közben megtalálták Félegyháza első temetőjét, amelyből gyermek és fiatal felnőtt csontvázak kerültek elő. Mint azt Molnár Karolától, az ásatást vezető régésztől megtudtuk, a feltárás január 30-án befejeződött, de sok érdekességet tudhatunk meg a város múltjáról.

Fotó: BAON.hu

Tovább olvas

29 Jan

Kreatív bűnmegelőzési projekteket indít a Kreatív Mozaik alapítvány

 A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság 2017-ben nagyszabású bűnmegelőzési programot hajtott végre a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támnogatásával Nyugdíjas akták címmel. A bűnügyi komédia óriási sikert aratott, belügyminisztériumi kitüntetést kaptak a csapat résztvevői. Ezt követően több alkalommal mutatták be az előadást a környékbeli falvakban, városokban.

Tovább olvas

25 Jan

Az évszázados Petőfi perről tartottak előadást a Könyvtárban

65 évvel ezelőtt írta meg dr. Mezősi Károly, Félegyháza tudós tanára Az évszázados Petőfi-pert. A Petőfi szülőhelyvitáról szóló tanulmányt dr. Tarjányi József ismertette. A rendezvényen jelen volt ifjabb Mezősi Károly, az író leánya és rokonai. A megjelent vendégeket Kállainé Vereb Mária igazgatónő köszöntötte.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]