Friss hírek

28 Nov

Klímastratégiát tartalmazó javaslatcsomagot terjesztett be a Veled a Városunkért Egyesület

Sajtótájékoztatón mutatta be a Veled a Városunkért Egyesület képviselőcsoportja november 27-én, szerdán a Kis-Szeniczey Kálmán önkormányzati képviselő által a képviselő-testülethez benyújtott helyi klímastratégiát taglaló javaslatcsomagot. A kezdeményezés célja, hogy a képviselő-testület alkosson rendeletet a klímavészhelyzettel kapcsolatos teendőkről.

Tovább olvas

27 Nov

A babajóga volt a fókuszban a legutóbbi Betűbölcsiben

A baba-mama jóga volt a Betűbölcsi legutóbbi foglalkozásának fókuszában. A foglalkozás előtt Horváth Katalin jógaoktatóval beszélgettünk.

Tovább olvas

26 Nov

Rockenbauer Pál Emlékestet tartottak a Művelődési Központban

November 22-én, pénteken 18 órától tartotta meg a Rockenbauer Pál Emlékestet a Kiskun Természetbarát SE a Móra Ferenc Művelődési Központban. Köszöntőt mondott Csányi József polgármester és Bozó Lajos, a Kiskun Természetbarát SE elnöke. A vendég Gyenes Károly rendező, televíziós szerkesztő volt.
Rockenbauer Pál természetjáró, világutazó, televíziós szerkesztő, a magyar televíziós természetfilmezés egyik megteremtője. Legtöbben országjáró kéktúra filmjeiről, a tévében többször is vetített Másfélmillió lépés Magyarországon, illetve az …és még egymillió lépés című sorozatairól ismerik.

Tovább olvas

25 Nov

A Muzsikás zenélt a Batthyány Lajos Általános Iskolában

Rendhagyó énekórát tart a Muzsikás Együttes a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskolában November 22-én, pénteken 11 órakor. A zenészek a félegyházi fellépés előtt nyilatkoztak rádiónknak:

Tovább olvas

25 Nov

Állandó kiállítás mutatja be űrhajósunk emlékeit

Dr. Magyari Béla félegyházi születésű űrhajós életútját bemutató tárlat nyílt a Kiskun Múzeumban. A kiállítás anyagát – több mint háromezer darabos gyűjteményt – a család a városnak ajándékozta. Ennek köszönhető, hogy újabb állandó kiállítás gyarapítja a múzeumi látnivalókat. A megnyitón Csányi József polgármester és Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára mutatta be az űrhajós pályafutását. A család felajánlását Mészáros Márta, a múzeum igazgatója köszönte meg.

Tovább olvas

20 Nov

Bűnmegelőzési kvíz zajlott délelőtt a Művelődési Központban

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a Móra Ferenc Művelődési Központ november 20-án délelőtt nagyszabású bűnmegelőzési kvízt szervezett az időskorúak számára, melyen 13 csapat vett részt. A rendezvényen a csapatok játékos vetélkedőn mérték össze tudásukat a trükkös csalások, lopások megelőzésével és a betöréses lopásokkal kapcsolatban. A figyelem-elterelés pedig már a regisztráció idején elkezdődött, ugyanis a csapatok regisztrációs nyilatkozatának alján, apróbetűvel ott szerepelt, hogy: a dokumentum aláírásával a résztvevő nyugdíjas kötelezettséget vállal arra, hogy a rendezvényt követően 20.000 Ft-ot fizet a szervezőknek a rendezvényen való részvételért. Valószínűleg ezt a mondatot nem igazán vették észre a csapattagok, mert minden résztvevő aláírta az ívet. A kvíz kezdése előtt Timafalvy László ezredes, kapitányságvezető köszöntötte a csapatokat.

Tovább olvas

19 Nov

Új helyen, megújulva várja a félegyháziakat a Csobogó

Új helyén, a dr. Holló Lajos utca és az Oskola utca torkolatában várja a félegyháziakat a megújult Csobogó, vagy közismert nevén a káposzta. A Zöld Város pályázatának megnyerésekor a városvezetés arra törekedett, hogy azokat a köztéri műalkotásokat, amelyek önállóan is megállják a helyüket, kerüljenek méltó helyre. Így Kovács Ferenc alkotását, a csobogót is áthelyezték, és a városközpont képzeletbeli határát kitolva, a zöldségpiac felé vezető Oskola utca elejére helyezték el - mondta el az ünnepélyes átadón Csányi József polgármester.

Tovább olvas

15 Nov

Semperger Kinga volt a Könyvtár vendége kedden

Semperger Kingával találkozhatott a félegyházi közönség kedden a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, aki pár éve már Olaszországban él, de rendszeresen látogat haza. Ezúttal a Könyvtárban "Egy kis Itália címmel tartott ismeretterjesztő élménybeszámolót". Semperger Kingával az előadását követően beszélgettünk.

Tovább olvas

15 Nov

Bács-Kiskunban 91 polgármestert újraválasztottak a településén

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat az új önkormányzati ciklus első polgármesteri találkozóját tartja 2019. november 14-15-én a Kecskeméti Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpontban. A Polgármesterek Szakmai Fóruma csütörtök délelőtt kezdődött, délután pedig a megyei önkormányzat elnöke sajtótájékoztatón ismertette az október 13-i önkormányzati választáson született megyei eredményeket. Rideg László elmondta, hogy Bács-Kiskun megyében jelentős számú, konkrétan 36 olyan település volt, ahol nem akadt kihívója a korábbi polgármesternek.

Tovább olvas

13 Nov

Magyari Béla életút kiállítása nyílik meg hamarosan a Múzeumban

November 23-án, szombaton 11 órakor nyílik meg dr. Magyari Béla, ezredes, vadászpilóta, kiképzett űrhajós, mérnök, Kiskunfélegyháza díszpolgárának életút kiállítása a Kiskun Múzeumban. A rendezvényen jelen lesz Farkas Bertalan űrhajós is - mondta el rádiónk reggeli műsorában Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatónője.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]