Friss hírek

29 Aug

Elszállíttathatják az engedély nélkül, szabálytalanul parkoló autókat

A városüzemeltetési bizottság legutóbbi, augusztus 27-ei ülésén támogatta, hogy a képviselő-testület módosítsa a járművek elhelyezésének szabályairól szóló rendeletet. A módosítások között többek között szerepel az is, hogy a közterületi zöldfelületen szabálytalanul, engedély nélkül parkoló üzemképes, vagy üzemképtelen autót a közterület-felügyelet elszállíttathatja, annak érdekében, hogy biztosítsák a terület rendeltetésszerű használatát. A rendeletmódosításról a testület augusztus 30-ai ülésén dönt.
A továbbiakról Bense Zoltán a bizottság elnöke beszélt rádiónknak:

Tovább olvas

29 Aug

Hassan Abbas lengyel fotóművész kiállítása nyílt meg a Művelődési Központban

Hassan Abbas lengyel fotóművésznek nyílt tárlata a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában. A tárlat a lengyelországi Lódzi Fotóművészek Társaságának és a Wesel Hugó Kiskunfélegyházi Fotókör együttműködésének köszönhetően jött létre. A kiállítást Ónodi Izabella ajánlotta az érdeklődőknek.

Tovább olvas

29 Aug

Szülésfelkészítő beszélgetést tartott a Nagycsaládosok Egyesülete

A Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete augusztus 22-én tartotta soronkövetkező szülésfelkészítő beszélgetését. A meghívott előadó ezúttal Néma Attiláné dúla volt:

Tovább olvas

21 Aug

A csípőizület tornájáról szólt a keddi betűbölcsi

A csípőizület tornájáról és további hasznos tudnivalókról szólt a keddi betűbölcsi. Az előadót, dr. Bátoriné Csenki Krisztina gyógytornászt kérdeztük.

Tovább olvas

21 Aug

Haleszban és Selymesben is megünnepelték az új kenyeret

„Augusztus 20-án mindent ünneplünk, ami a múltunk, a jelenünk és a jövőnk szempontjából fontos: az új kenyeret, ami az élet, az ezeréves államunkat, Szent Istvánt, akinek államunk megalapozása köszönhető, a római katolikus egyház magyarországi megalapozását is”– mondta Rádi András a Haleszi Gazdakör elnöke a haleszi haranglábnál tartott kenyérszentelési ünnepségen augusztus 19-én. Rádi András köszöntőjét követően Csányi József polgármester szólt a megjelent ünneplőkhöz.

Tovább olvas

20 Aug

Az államalapításra emlékezett Félegyháza hétfőn délelőtt

Az Államalapításra emlékezett Kiskunfélegyháza augusztus 20-án délelőtt a Szent István téren. Az ünnepség Szt István szobrának koszorúzásával kezdődött, majd ünnepi beszédet mondott Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere:

Tovább olvas

18 Aug

Indul az SZTK felújítása, változik a forgalmi rend

 A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Fejlesztési Csoportja ezúton tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2018. augusztus 22-től a Korond utca SZTK előtti szakasza az SZTK felújítási munkálatainak idejére lezárásra kerül. A forgalomkorlátozás szükséges ahhoz, hogy XXI. század igényeinek megfelelő egészségügyi szolgáltató intézmény kivitelezése gyorsan elkészüljön.

 

Tovább olvas

18 Aug

Augusztus 19-ig látható az Elfeledett mesterségek kiállítás

Elfeledett mesterségek címmel nyílt kiállítás augusztus 16-án csütörtökön délután az Ipartestület Székházában. A megjelenteket Kemecsei János elnök köszöntötte, beszédet mondott Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere:

Tovább olvas

14 Aug

Erdélyben járt a félegyházi delegáció

Segesváron tűnt el Petőfi Sándor 1849. július 31-én, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc egyik jelentős csatájában. Az évfordulóról – mint minden évben – idén is méltóképpen megemlékeztek. Az ünnepségen Kiskunfélegyháza is képviseltette magát a Balla László alpolgármester által vezetett delegációval. Az alpolgármester beszámolt arról is, hogy időközben meghívást kaptak Korondról is, az ottani 41. vásárra, amely meghívásnak szintén eleget tettek.

Tovább olvas

14 Aug

Elfeledett mesterségek címmel nyílik tárlat az Ipartestület székházában

A Vállalkozók Ipartestülete tisztelettel meghívja 2018. augusztus 16-án, csütörtökön 17 órakor "Mesterek és Művészek" című kiállítás sorozaton belül rendezendő "Az elfeledett mesterségek" című kiállítás megnyitójára. Kiállítók között szerepel csuhéfonó, gyöngyfűző, bádogos, fafaragó, kézimunka készítő és a Szent korona másolata is megtekinthető lesz. Minden nap foltvarrás bemutatóval, filmvetítéssel és tárlatvezetéssel várják a látogatókat. A hátsó teremben a veterán motorok kapnak helyet. A Vállalkozók Ipartestülete Szolgáltató Egyesület által rendezett kiállításra mindekit szeretettel várnak.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]