Friss hírek

20 Feb

Két koncertre is várják az érdeklődőket a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti iskolában márciusban

Márciusban két koncertre is várják az érdeklődőket a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában. A részletekről Kis-Fekete Vilmost, az iskola igazgatóját kérdeztük.

Tovább olvas

18 Feb

Baleset-megelőzési rendezvény volt a Művelődési Központban

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság szervezésében, Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós balesetmegelőzési előadása zajlott a középiskolás diákok számára kedden délelőtt és kora délután a Móra Ferenc Művelődési Központban. A főtörzszászlóssal az előadását megelőzően beszélgettünk.

Tovább olvas

17 Feb

Több mint félmillió forint gyűlt össze Panka gyógyulására

Pontosan 581 400 forint gyűlt össze a mögöttünk hagyott hétvégén a Bugaci Tanyaszínház, a Móra Ferenc Művelődési Központ és a közönség jóvoltából. Tóth Mariann, a Bugaci Tanyaszínház vezetője, rendezője nagyok köszöni Félegyházának és a környékbeli településekről érkezett vendégeknek is, hogy eljöttek a hétvégi előadásokra és a pénztárcájukhoz mérten adományokkal segítették a rászoruló családot.

Fotó és riport: Zakar Anita

Tovább olvas

14 Feb

A Bálint napi népszokásokról volt előadás a könyvtárban

A Bálint napi népszokásokról, és hogy hogyan lesz a népszokásból ünnep, erről tartott előadást Mészáros Márta néprajzkutató, a Kiskun Múzeum igazgatója előadást február 13-án délután a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Mészáros Mártát az előadás előtt kérdeztük.

Tovább olvas

14 Feb

Hivatalosan is lezárult a Malmok útján projekt

Február 13-án hivatalosan is lezárult a Malmok Útján, Interreg – IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program, amelynek a helyszíne Kiskunfélegyháza és a Kiskun Múzeum volt. Ma délelőtt 10 órától a programban résztvevő települések képviselői gyűltek össze ahol bemutatták a pályázat segítségével náluk megvalósuló projekteket. Ezt követően a szintén ennek a pályázatnak köszönhetően megújult Pajkos-Szabó féle szélmalmot tekinthették meg a résztvevők a Múzeum udvarában. A projektzáró rendezvény állófogadással zárult. A szélmalom felújításáról Mészáros Márta, a múzeum igazgatónője beszélt a napokban rádiónk reggeli műsorában.

Tovább olvas

13 Feb

Szerelmes Valentin kvíz várta a középiskolásokat

A Házasság Hete programsorozat keretében idén is megrendezte a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a Szerelmes Valentin kvízt középiskolás csapatok részére. Február 12-én délután megtelt a könyvtár rendezvényterme fiatalokkal, akiknek Czibolya Szilvia a könyvtár munkatársa állított össze kérdéssort. Vele beszélgettünk az eseményről.

Tovább olvas

12 Feb

Kiskunfélegyháza is standdal várja az érdeklődőket az Utazás Kiállításon

Az elmúlt évben Bács-Kiskun megye volt a belföldi díszvendég a Budapesten megrendezett Utazás Kiállítás 2019-en. Idén pedig ismét ott lesz a megye Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjén, és az A pavilon: 307-es standján várják majd a látogatókat. Bács-Kiskun megye önálló standon, 11 társkiállítóval együtt jelenik meg. Bemutatják a páratlan szépségű alföldi tájat, a megye különleges természeti értékeit, gyógyfürdőit, aktív turisztikai lehetőségeit, az épített és kulturális örökségét, gasztronómiáját, helyi termékeit, vízparti nyaralóhelyeit. Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft mellett kiállító lesz Bugac nagyközség önkormányzata, a kecskeméti Vadaskert, Kiskőrös és Kiskunfélegyháza városok önkormányzatai is.

Arról, hogy Kiskunfélegyháza hogyan készül az idei utazás kiállításra, Olasz Anita, a Tourinform iroda vezetője nyilatkozott rádiónknak.

Tovább olvas

12 Feb

Nehézségek nélkül: pár nap és a célban a félegyházi csapat a Bamako rallyn

Pár napnyi próbálkozás után, február 12-én reggel végre elértük internetes telefonon a félegyházi csapatot, akik indultak a Budapest-Bamako rallyn. Kárpáti Rita férjével és a Szalamandra Kutató-Mentő Alapítvány tagjai vágtak neki a bő 8000 km-es távnak, és ahogy rita a Shaker c. reggeli műsorban elmondta, komolyabb problémák nélkül telt az út, amiből már nem is sok van hátra. 

Hallgasd meg a teljes beszélgetést:

Tovább olvas

11 Feb

Szépíróversenyt rendeztek speciális nevelési igényű gyermekeknek

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Járási Szépíróversenyt Kiskunfélegyházán a speciális nevelési igényű gyermekek számára február 6-án. A Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény által szervezett megmérettetésre idén tizenegy iskolából kilencvenhat tanuló jelezte részvételi szándékát - mondta el a sajtó képviselőinek Keresztesné Csikós Gabriella intézményvezető.

Tovább olvas

11 Feb

A párok közötti kommunikáció volt a Betűbölcsi témája

A párok közötti kommunikáció volt a téma a keddi betűbölcsiben, ami tematikájában kapcsolódik a héten zajló, házasság hete programsorozathoz. Ezúttal dr. Sinkó Melinda tartott előadást.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]