Friss hírek

20 Aug

Héjja Bella és zenekara játszik pénteken a szökőkútnál

Héjja Bella és a zönge zenekar lép fel pénteken a főtéri szökőkútnál este 20.00-tól. Az okleveles népzenetanár, szentesi származású, de ahogy rádiónk reggeli műsorában is elmondta, már kisgyermek kora óta rendszeresen megfordult Kiskunfélegyházán.

Tovább olvas

19 Aug

Szép eredményekkel tértek haza a Center Gym versenyzői Siófokról

Siófokon kétnapos nagyszabású versenyt rendeztek az elmúlt hétvégén.A Just Clear Nemzetközi Testépítő és Fitness Kupa nyári versenyeit is itt rendezik többek között FitModel, Bikini Fitness és Men’s Physique kategóriában. A Center Gym tulajdonosa, Huszka Vivien két kategóriában is indult a megmérettetésen,amely eredményeként Nestlé Fitness Just ClearBeach Body Fitness Kupa Fitmodel kategóriában IV. helyezést ért el, illetve a Nestlé Fitness Just Clear- Mymove Beach Fitness Kupa Fit Model kategóriában I. helyezéssel zárta a versenyt.

Tovább olvas

19 Aug

Emléktáblát helyeztek el az egykori Fehér iskola helyén

Emléktáblát avattak az egykori Fehér iskola helyén, a jelenlegi Béke téri piac oldalfalán augusztus 18-án délután. A megjelenteket először Balla László alpolgármester, a körzet képviselője köszöntötte és köszönte meg Bozóki István munkáját, aki sajnos nem tudott jelen lenni a leleplezésen. Az egykori iskoláról dr. Tarjányi József beszélt a jelenlévőknek.

Tovább olvas

19 Aug

Terescsényi Endre emlékkiállítása nyílt meg a Művelődési Központban

Terescsényi Endre emlékkiállítása nyílt meg 2020. Augusztus 18-án délután a Móra Ferenc Művelődési Központ földszinti galériájában. A tárlatot egykori tanítványa, Molnár István Holló díjas festőművész nyitotta meg és ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

Fotók: Móra Ferenc Művelődési Központ

Tovább olvas

17 Aug

Átadták a megújult községházát Petőfiszálláson

Régi adósságát törlesztette Petőfiszállás az új díszterem kialakításával, amely a jövőben méltó helyet biztosít az esküvőknek, képviselő-testületi üléseknek és egyéb tárgyalásoknak. A dísztermet, a megújult polgármesteri hivatalt, az idősek klubját pénteken ünnepélyes keretek között adták át.A helybeliek összefogásának és a Magyar Falu Program 25 millió forintos támogatásának köszönhetően valósult meg a petőfiszállási polgármesteri hivatal belső felújítása. Szász János polgármester a pénteki átadási ünnepségen elmondta, a hivatal a hetvenes években költözött jelenlegi helyére, Antalffy Antal földbirtokos egykori kastélyába.

Tovább olvas

14 Aug

Bölcsődék, iparterületek, csapadékvíz-elvezető rendszerek létesülhetnek újabb TOP-os forrásokból

Az újabb támogatásoknak köszönhetően tovább folytatódhatnak térségünkben a beruházások. A lakosság örömére tovább szépülhet és épülhet környezetünk - mondta el rádiónknak adott interjújában Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.

Tovább olvas

12 Aug

Jövő héten újra Miénk itt a tér!

Idén újra visszatérhet a megújult főtérre a Miénk itt a Tér kiállítás, amelyhez idén egy pályázat is kapcsolódott. Az idei kiállításról és a pályázatról Kis Virág keramikus és Lantos Szabolcs társszervező beszélt Shaker c. reggeli műsorunkban.

Tovább olvas

12 Aug

Újra pályázhatnak a megyei ösztöndíjra a térség fiataljai

Új félév és új lehetőségek várják megyénk szorgalmas diákjait, hiszen 2020. augusztus 15-től ismét pályázhatnak a „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!” ösztöndíjprogram keretén belül a megyei ösztöndíjra 4 konzorciumban, 27 településen.

Tovább olvas

11 Aug

Visszafogottan, de táboroztak fiatal zenészeink

Rendhagyóan fejeződött be az idei tanév a koronavírus-járványnak köszönhetően a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában is. A nyári táborok szervezését azonban a megszorítások előtt megkezdték, de járványügyi helyzetre való tekintettel más formában bonyolították le - nyilatkozta rádiónk hétfő reggeli műsorában Kis-Fekete Vilmos az intézmény igazgatója.

Tovább olvas

10 Aug

Emléktábla Magyari Béla tiszteletére

Emléktáblát avattak Magyari Béla születésének 71. évfordulóján a kiskunfélegyházi repülőtéren, augusztus 8-án. Az emléktábla a Kiskunfélegyházi Blue Sky Repülő Klub és Kollár László önkormányzati képviselő jóvoltából kapott helyet a hangár falán. Az ünnepségen Kollár László köszöntötte a megjelent vendégeket, közöttük Magyari Béla családját, majd ismertette városunk díszpolgárának, a kiképzett űrhajósnak az életútját.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]