Friss hírek

25 Sep

Aláírást gyűjt Kiskunfélegyházán is az LMP az élelmiszer áfájának csökkentéséért

Aláírást gyűjt Kiskunfélegyházán is az LMP az élelmiszer áfájának csökkentéséért. A mai aláírásgyűjtés végén Schmuk Erzsébet az LMP ogy. képviselője és Kis-Szeniczey Kálmán képviselő tartott sajtótájékoztatót.

Tovább olvas

24 Sep

A szervdonorok emléke előtt tisztelegtek

2018. szeptember 26-án került átadásra Kiskunfélegyházán az emlékhely, melyet azon szervdonorok emlékének tiszteletére készítettek, akik szerveikkel emberek életét mentették meg. Az avatáskor feltüntetett 4 donor neve mellé 2019-ben további 5 donor nevét, majd 2020-ban újabb 4 donor nevét vésték az emlékmű táblájára, akinek családja szintén felvállalta a nyilvánosságot, hogy szerettük életet mentett. Egy édesanya mérhetetlen fájdalma mellett érzelmileg és erkölcsileg is rendkívüli tiszteletet érdemlő kezdeményezés megvalósulását köszönhetjük Csikós Józsefné Irma néninek, aki egyben lelki támasza is mindazoknak, akik nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy gyermekük vagy közeli hozzátartozójuk tragikus hirtelenséggel elment – mondta az emlékezés nyitányaként Keresztes Tünde kulturális referens.

Tovább olvas

24 Sep

Rajzpályázat előzi meg a jótékonysági szilveszteri futást

Idén immár 29. alkalommal rendezi meg a szilveszteri futást a Jogging Plus Sportegyesület, amihez kapcsolódóan - az előző évekhez hasonlóan - most is rajzpályázatot hirdetnek. A 29. Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri futás – „Rollsped futam” nevezési díjakból és felajánlásokból származó bevételét idén is a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák kapják meg, ahol fejlesztő játékokat vásárolhatnak az összegből. Minderről sajtótájékoztató keretében számoltak be szeptember 23-án.


A sajtótájékoztatón Németh László, a Jogging Plus Sportegyesület elnöke mellett Csernus Krisztina, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Intézményvezetője, Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője, illetve a verseny két védnöke, Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek vettek részt. A verseny fővédnöke: Csányi József polgármester.

Tovább olvas

24 Sep

Ülésezett a gazdasági bizottság

18 napirendi pontot tárgyalt a Gazdasági Bizottság a szeptember 22-i ülésén. Az önkormányzat jövőre is csatlakozik a Bursa Hungarica 2021. évi fordulójához, és ahogyan azt Gyenes Attila a bizottság elnöke rádiónknak elmonda: jövőre is 4 millió forintos keretösszeggel terveznek.

Tovább olvas

24 Sep

Az anya és apaidőről szólt a keddi Betűbölcsi

Hosszú hónapok kihagyása után ismét találkozhattak az anyukák egymással a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama sikerprogramján. A szeptember 22-i Betűbölcsi vendége a már jól ismert, visszajáró előadó, Néma Attiláné, Ella dúla, szülésfelkészítő és TANDEM-tréner volt. A szakember ezúttal is hasznos tanácsokkal látta el a szülőket annak érdekében, hogy jobban és hatékonyabban osszák be az idejüket és az energiájukat az elvárásokkal teli világban, illetve a nagyszülőket is bátran vonják be az életükbe. A témáról Néma Attiláné Ella, dúla nyilatkozott a sajtó munkatársainak.

Tovább olvas

22 Sep

A főtéri "mutatványosok" rongálása miatt is: új közterület-használati rendelet készül

Új közterület-használati rendeletet alkot a város önkormányzata, mivel az utóbbi időben az új főtéren elsősorban a fiatal "mutatványosok" által okozott károk a nem rendeltetésszerű használat miatt keletkeztek. Bense Zoltán, a Városüzemeltetési- és Környezetvédelmi Bizottság elnöke hozzátette: természetesen vannak olyan meghibásodások is, amelyeket garanciában fog cserélni a kivitelező. A nem rendeltetésszerű használatot a tervek szerint szankcionálni fogják, és a pénzbüntetés lehetőségét sem vetik el.

Tovább olvas

21 Sep

Kovács Zsóka tárlata nyílt meg a könyvtárban

Bámulatosan szép selyemfestmény kiállítás nyílt Kovács Zsóka alkotóművész munkáiból szeptember 18-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A tárlaton megjelenteket Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató köszöntötte, majd néhány mondatban bemutatta a kiállító alkotóművészt.

Tovább olvas

21 Sep

Radvánszki Tibor tárlata nyílt meg a Művelődési Központban

Radvánszki Tibor művésztanár Surlófényben című kiállítása nyílt meg szeptember 17-én, 18 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központban. A tárlatot Balogh Ramóna, a Szeged TV bemondója nyitotta meg.

Tovább olvas

18 Sep

Már zajlik az Országos Erőemelő ligakupa a Sportcsarnokban

Nagy várakozás előzte meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa és Elit Show megrendezését. Az eredetileg tavaszra kiírt versenyt szeptember 18-a és 20-a között bonyolítják le a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A higiéniás feltételek betartása mellett méltó körülmények várják a megjelenteket. A háromnapos versenyre mintegy 700 fő nevezett. A megnyitón Patyi Zoltán szervező mellett Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Tovább olvas

18 Sep

Új vágóüzemet adtak át az Integrál Zrt baromfifeldolgozójában

Új vágóüzemet avattak 2020 szeptember 18-án pénteken délelőtt az Integrál Zrt baromfifeldolgozó üzemében. Az ünnepségen beszédet mondott dr. Horváth Sándor elnök-vezérigazgató, Lezsák Sándor ogy. képviselő, a térség ogy. képviselője és Varga Mihály pénzügyminiszter.

Tovább olvas

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]